Skip to content

Esittely Windows 10 Käynnistä-valikossa

16 de kesäkuu de 2021

Paluu

Windows 10 Käynnistä-valikko.
Epäilemättä Windows 10 Käynnistä-valikko on eniten puhuttu, kysytyin ja miellyttävin osa Microsoftin uusinta käyttöjärjestelmää. Olemme jo puhuneet siitä, kuinka onnelliseksi se teki meidät; sen paluu oli epäilemättä kulmakivi Microsoftin suunnitelmille Windows 10: lle. Olemme myös osoittaneet, missä se on suuremmassa Windows 10 -käyttöliittymässä. Tällä kertaa kaivamme syvemmälle Käynnistä-valikkoon saadaksemme kuvan siitä, kuinka se on samanlainen kuin Windows 7: n Käynnistä-valikko ja miten se on erilainen. Pääsy siihen on helppoa; se on pieni valkoinen Windows-lippu näytön vasemmassa alakulmassa. Napsauta tai paina sitä avataksesi Käynnistä-valikon.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella valikkoa

Tekstivalikko.

Tekstivalikko.
Ensinnäkin on kuitenkin syytä huomata, että voit myös napsauttaa Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella tuodaksesi näkyviin tekstipohjaisen vaihtoehtovalikon. Ne kopioivat suurimman osan graafisen Käynnistä-valikon toiminnoista, mutta lisäävät myös pari uutta bittiä toiminnallisuutta. Kaksi, joista haluamme huomauttaa, ovat erityisen hyödyllisiä: Työpöytä, joka on alaosa, joka minimoi kaikki avoimet ikkunat ja näyttää työpöydän; ja Tehtävienhallinta, joka voi sammuttaa ohjelmat, jotka aiheuttavat tietokoneesi jumittumisen (molemmat toiminnot ovat saatavilla myös muualla, mutta ne ovat myös täällä.)

Iso neljä

neljä valikkokohtaa Windows 10: ssä

Seuraava on Käynnistä-valikon tärkein osa, neljä alaosassa olevaa kohdetta:

  • Tiedostonhallinta. Tämä tarjoaa pääsyn kiintolevylle ja sisältää äskettäin avatut kohteet, usein käytetyt kansiot ja nopean pääsyn tärkeisiin asioihin. (Vuosia sitten kirjoitin opetusohjelman kansiojärjestelmän kehittämisestä tietokoneellesi. Tiedot ovat edelleen yhtä merkityksellisiä nyt kuin silloin, ja vaiheet ovat samat.)
  • Asetukset. Tämä vastaa suunnilleen Ohjauspaneelia edellisissä Windows-versioissa. Se tarjoaa tietoja ja antaa mahdollisuuden muuttaa asioita, kuten taustasi, päivitykset, käyttöoikeudet ja muut Windows 10: n ”putkityöt”. Ajattele tästä lähtien ”Asetukset” ”Ohjauspaneeli” -kohdan sijaan.
  • Teho. Tämä on samat kolme asetusta kuin aina: Lepotila, Sammuta ja Käynnistä uudelleen. Ja kyllä, on loistava, että se on täällä, helppo päästä takaisin (suuri Windows 8: n epäonnistuminen).
  • Kaikki sovellukset. Napsauttamalla tätä näet kaikki tietokoneesi sovellukset aakkosjärjestyksessä. Se on samanlainen kuin se toimi Windows 8: ssa.

Eniten käytetty

Eniten käytetty valikko Windows 10: ssä

”Neljän suuren” yläpuolella on ”Eniten käytetty” -luettelo. Tämä koostuu tavaroista, joita käytät useimmin, ja jotka on sijoitettu sinne nopeasti. Yksi hieno asia siinä on, että kohteet ovat kontekstiherkkä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Microsoft Word 2013: n tapauksessa oikealla olevan nuolen napsauttaminen tuo esiin luettelon viimeisimmistä asiakirjoistani. Samoin tekemällä Chrome (verkkoselain) -kuvake tuo näkyviin luettelon eniten käydyistä verkkosivustoistani. Kaikilla ei ole tällaista alivalikkoa, kuten näette Snipping-työkalulla. Microsoft sijoittaa myös luettelon loppuun ”hyödyllisiä” kohteita, kuten ”Aloitusoppaat” -oppaat tai ohjelmat (tässä tapauksessa Skype), jotka sen mielestä pitää asentaa.

Live-laatat

elävät laatat ikkunat 10

Käynnistä-valikon oikealla puolella on Live-laatat-osio. Nämä ovat samanlaisia ​​kuin Windows 8: n Live-laatat: pikakuvakkeet ohjelmille, joiden etuna on päivitys itsestään. Tärkein ero Windows 10: n ruutujen välillä on se, että niitä ei voida siirtää pois Käynnistä-valikosta. Tämä on hyvä asia, koska ne eivät peitä ja häiritse näyttöäsi – toinen merkittävä Windows 8: n ärsytys. Ne voidaan siirtää valikon kyseisessä osassa, muuttaa niiden kokoa, ottaa päivitys pois päältä ja kiinnittää tehtäväpalkkiin , aivan kuten Windows 8: ssa. Mutta Windows 10: ssä he tietävät paikkansa ja pysyvät siellä.

Käynnistä-valikon koon muuttaminen

Käynnistä-valikossa on muutama vaihtoehto sen koon muuttamiseksi. Se voidaan tehdä pitemmäksi tai lyhyemmäksi viemällä hiiri yläreunan yli ja käyttämällä näkyviin tulevaa nuolta. Se ei (ainakaan kannettavalla tietokoneellani) laajene oikealle; En tiedä, onko tämä vika Windows 10: ssä vai ei, koska monipuolinen nuoli näkyy, mutta sen vetäminen ei tee mitään. Päivitän tämän artikkelin, jos koon muuttamisongelma muuttuu. On yksi muu koon muuttamisvaihtoehto, mutta en pidä siitä muuhun kuin vain kosketusnäyttöä käyttävään laitteeseen. Jos siirryt kohtaan Asetukset / Mukauttaminen / Käynnistä ja painat sitten Käytä Käynnistä koko näytössä -painiketta, Käynnistä-valikko kattaa koko näytön. Siinä tapauksessa se on samanlainen kuin Windows 8 toimi, ja useimmat meistä eivät halua palata siihen.