Skip to content

Estä verkkosivustot Chromessa tuottavuuden parantamiseksi

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Tehokkain vaihtoehto: Käytä ilmaista OpenDNS-kotipalvelua ja säädä DNS-asetuksia kaikilla laitteillasi.
 • Nopea ja helppo vaihtoehto: Asenna BlockSite Chrome -laajennus estääksesi sivustot vain itsellesi.
 • Luo reitittimellä verkkosivustojen estoluettelo manuaalisesti kotiverkkoasi varten.

Tässä artikkelissa kuvataan 3 tapaa estää verkkosivustot Chromessa joko selainlaajennuksella, web-välityspalvelimella tai omalla reitittimelläsi.

Estä verkkosivustot Chromessa BlockSite-sovelluksen avulla

On olemassa muutama manuaalinen tapa estää minkä tahansa verkkosivuston pääsy, kuten muokkaamalla isäntätiedostoa tai lataamalla ja asentamalla verkkosuodatin tai linkkiskanneri. Nämä menetelmät kuitenkin estävät verkkosivustoja kaikissa selaimissa, ei vain Chromessa.

Parempi ratkaisu verkkosivustojen estämiseen Chrome-selaimessasi on BlockSite-niminen laajennus. Sen avulla voit määrittää tietyt sivustot, jotka haluat estää.

 1. Lisää BlockSite Chrome Web Store -laajennus Chrome-selaimeesi. Asennuksen jälkeen näet verkkosivun, jolla sinun on annettava BlockSite-lupa käyttääksesi selaustietojasi.

  Näet vaihtoehdon valita maksettu suunnitelma. Maksulliset suunnitelmat tarjoavat lisäominaisuuksia ja mahdollisuuden estää yli 6 verkkosivustoa. Voit käyttää ilmaista versiota valitsemalla Ohita -painiketta.

 2. Seuraavaksi näet BlockSite-määritysnäytön. Lisää yksittäisiä sivustoja kirjoittamalla ne ylimpään kenttään ja valitsemalla oikealla oleva vihreä plus-kuvake.

 3. Vaihtoehtoisesti voit estää sivustot aikataulun mukaan valitsemalla Ajoittaa -painiketta ikkunan yläosassa. Anna aika ja päivät, jolloin haluat estää käytön. Valitse Aseta aikataulu kun olet valmis.

  Valita Työtila valikosta luoda luettelo sivustoista ja asettaa ajastimen, jotta et voi käyttää näitä sivustoja pidempään kuin asetettu aika. Tämä on hyvä tapa rajoittaa taukojasi menettämättä ajankäyttöä.

 4. Valitse Estä sanoilla vasemmanpuoleisessa valikossa yleisten sanojen luettelo ja estettävien sivustotyyppien estäminen. Tästä on hyötyä, jos haluat välttää esimerkiksi ostospaikkoja.

BlockSite on hyödyllinen vähentämään aikaa, jonka viet tietyillä verkkosivustoilla, mutta älä luota siihen vanhempien valvonnassa. Vaikka voit lisätä salasanan sille, et voi estää jotakuta avaamasta toista selainta tietokoneella ja vierailemasta haluamallaan verkkosivustolla.

Jos et halua estää verkkosivustoja kokonaan, mutta sen sijaan vain rajoittaa siellä vietettyä aikaa, StayFocusd Chrome -laajennus on toinen hyvä vaihtoehto.

Suodata sivustoja Chromessa OpenDNS: n avulla

Älykkäämpi tapa estää kaikkia tietokoneesi tai verkkosi käyttäjiä vierailemasta tietyillä verkkosivustoilla on asettamalla esto muualle kuin tietokoneellesi. Ilmainen OpenDNS Home -palvelu estää verkon verkkosivustot. Se estää kaikki sivustot kaikilta selaimilta, myös Chrome.

 1. Rekisteröidy ensin OpenDNS Home -ohjelmaan täyttämällä rekisteröintilomake ja valitsemalla Hanki ilmainen tili. Saat vahvistussähköpostin, joka sinun on vahvistettava.

 2. Linkki vie sinut OpenDNS-sivulle, josta valitset Lisää verkko aloittaaksesi.

 3. Sivusto tunnistaa tietokoneesi IP-osoitteen automaattisesti. Voit lisätä vain tämän yhden IP-osoitteen tai valita avattavan valikon avulla suodatuksen useille IP-osoitteille verkostasi. Valitse Lisää tämä verkko jatkaa.

 4. Anna OpenDNS-verkkoosi ystävällinen nimi, jonka muistat. Varmista, onko kyseessä dynaaminen IP-osoite. Valitse Tehty.

 5. Asenna OpenDNS-päivitysohjelma Windowsille tai Macille. Tämä ohjelmisto päivittää tietokoneesi DNS-asetukset ja pitää sen ajan tasalla, vaikka dynaaminen IP-osoite muuttuisi. Kun se käynnistetään ensimmäisen kerran, sinun on kirjauduttava sisään tilitiedoilla, joita käytit kirjautumiseen.

 6. Palaa OpenDNS-hallintapaneeliin, Web-sisällön suodatus -valikkoon, voit valita yleisen suodatustason kaikkien aikuisille tarkoitettujen sivustojen, sosiaalisen verkostoitumisen sivustojen ja muun suodattamiseksi. Voit myös muokata luetteloa Hallitse yksittäisiä verkkotunnuksia -osioon kirjoittamalla estettävän toimialueen ja valitsemalla Lisää verkkotunnus.

  Kun olet määrittänyt kaiken, käynnistä Chrome-selain uudelleen varmistaaksesi, että käytät uusia DNS-asetuksia Internet-yhteytesi kannalta.

Estä verkkosivustot Chromessa reitittimen avulla

Koska kotireitittimesi hoitaa kaiken kotiverkkoon menevän ja sieltä tulevan Internet-liikenteen, voit suodattaa sivustoja avainsanan tai verkkotunnuksen mukaan reitittimestäsi.

 1. Jos haluat määrittää reitittimen estämään verkkosivustoja, sinun on ensin kirjauduttava reitittimeesi järjestelmänvalvojana.

 2. Etsi reitittimen valikosta Suojaus tai Lapsilukko-valikko. Etsi Estetyt sivustot -valikko tai jotain vastaavaa. Sinun pitäisi nähdä lomake, johon voit kirjoittaa avainsanoja tai verkkotunnuksia ja lisätä ne estosivustoluetteloon.

 3. Kun olet tallentanut nämä muutokset, huomaat, että kun yrität käydä kyseisellä verkkosivustolla, selaimesi ei lataa sisältöä. Näet sen sijaan virheilmoituksen.

Estä organisaation verkkosivustot

Yritykset käyttävät yleensä Googlen Chrome Enterprise -järjestelmänvalvojatyökalua hallitsemaan, mihin URL-osoitteisiin työntekijät voivat käydä. Google tarjoaa IT-järjestelmänvalvojille ohjeet URLBlacklistin määrittämiseen. Tämä ominaisuus on tarkoitettu IT-järjestelmänvalvojille, eikä se ole kotikäyttäjien käytettävissä.