Skip to content
iOS

Etkö kuule mitään FaceTimesta tai käytä FaceTime Audio -ohjelmaa? Kokeile näitä vaiheita

19 de maaliskuu de 2021

Katsotaanpa, mitä tehdä, kun FaceTime Audio – sovelluksen vain ääniversio – ei toimi laitteellasi, ja mitä tehdä, kun FaceTimessa on ääniongelmia. Itse asiassa käsittelemme jälkimmäistä ensin, koska se on todennäköisempi ongelma, johon todennäköisesti törmäät.

Seuraava koskee molempia FaceTimeä ja FaceTime Audio ja voi ratkaista molempien ongelmat.

Mitä tehdä, kun FaceTimessa ei ole ääntä

 1. Tarkista, ettet ole mykistä mikrofonia. On melko todennäköistä, että henkilö, jonka kanssa puhut, on vahingossa mykistänyt mikrofoninsa (napauttamalla vahingossa mikrofonikuvaketta). Voit korjata ongelman pyytämällä heitä tarkistamaan mikrofonin kuvakkeen ja napauttamalla sitä. Jos se on mykistetty, kuvake on valkoinen (eikä harmaa).

  Jos puhut henkilö valittaa, että hän ei kuule sinua, tarkista, ettet ole mykistänyt omaa mikrofonia.

 2. Tarkista äänenvoimakkuus. Samoin kuin tarkistamalla, että mikrofonia ei ole vahingossa mykistetty, tarkista, että äänenvoimakkuutta (tai keskustelukumppanisi äänenvoimakkuutta) ei ole käännetty kokonaan tai suurimmaksi osaksi. Voit korjata ongelman napauttamalla Ääni kovemmalle -painiketta useita kertoja, kunnes sinä ja / tai soittaja ilmoitatte kuulevanne toisillenne hyvin.

 3. Tarkista Wi-Fi- tai mobiilidatayhteys. Ottaen huomioon, että FaceTime käyttää internetyhteyttä videon ja äänen lähettämiseen, on järkevää, että se voi kamppailla jommankumman toiminnon suorittamiseksi, jos Internet-yhteys on heikko.

 4. Onko mikrofoni varattu? Yksi mahdollinen syy FaceTime-ääniongelmiin on, että toinen sovellus käyttää mikrofoniasi, kun yrität soittaa. Esimerkiksi tietyt viestintäsovellukset ja musiikkisovellukset edellyttävät laitteen mikrofonin käyttöä, joten jos sinulla on niitä auki FaceTimen käytön aikana, sinä tai soittajasi eivät ehkä kuule mitään. Jos näin on, sulje kaikki sovellukset, jotka käyttävät tai saattavat käyttää laitteen mikrofonia, ja yritä sitten soittaa uudelleen.

 5. Tarkista, että mikrofoni toimii oikein. Jos et kuule soittajaasi tai hän ei kuule sinua, molempien tulisi tarkistaa, että laitteidesi mikrofonit toimivat oikein. Voit tehdä tämän iPhonessa (tai iPadissa) avaamalla äänimuistioita ja nauhoittamalla itsesi puhumaan ensisijaiseen (ts. Alimpaan) mikrofoniin. Myös iPhonessa voit tarkistaa taka- ja etumikrofonit (molemmat laitteiden yläosassa) avaamalla Kamera-sovelluksen ja kuvaamalla videon (jossa puhut) taka- ja sitten etukameralla.

  Jos kuulet ja äänität normaalisti tällaisilla testeillä, mikrofonisi toimii selvästi. Jos ei, sinun on ehkä vietävä laite Apple Storeen korjattavaksi.

 6. Yritä käynnistää laite uudelleen. Sulkemalla kaikki käyttämäsi sovellukset, normaali uudelleenkäynnistys voi tehdä tempun, jonka avulla voit avata FaceTimen uudelleen ja soittaa toimivalla äänellä. On selvää, että kannattaa myös saada soittaja kokeilemaan tätä myös, siinä tapauksessa.

 7. Päivitä laitteesi uusimpaan käyttöjärjestelmään. Usein uudet käyttöjärjestelmät otetaan käyttöön aiempiin versioihin vaikuttavien virheiden ja virheiden poistamiseksi, mikä on saattanut estää FaceTimen kaltaisia ​​sovelluksia toimimasta kunnolla. Tästä syystä kannattaa päivittää laitteesi uusimpaan käytettävissä olevaan käyttöjärjestelmään, jos se on käytettävissä. Katso edellisistä Lifewire-artikkeleista, miten tämä tehdään iPhonella, iPadilla tai Macilla.

 8. Palauta laite tehdasasetuksiin. Tämä on melko raskas vaihtoehto, mutta jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja menetelmiä ja FaceTime ei vieläkään tuota ääntä normaalisti, kannattaa kokeilla. Tietenkin ennen laitteen palauttamista oletusasetuksiin olisi hyvä varmuuskopioida se, kuten aiemmissa Lifewire-artikkeleissa iPhone, iPad ja Mac on selitetty.

 9. Varaa tapaaminen Apple Storesta tai valtuutetusta korjaamosta. Jälleen tämä on jotain, mitä sinun pitäisi tehdä, jos mikään yllä olevista vaiheista ei ole toiminut, koska ainoa jäljellä oleva selitys on, että laitteesi kärsii jonkinlaisesta laitteisto-ongelmasta, joka estää sen mikrofonia toimimasta normaalisti.

Mitä tehdä, kun FaceTime-ääni ei toimi

Vaikka yllä olevat vaiheet käsittelevät heikkoa (tai ei lainkaan) ääntä FaceTimessa ja FaceTime Audio, ei voi olla mahdollista, että FaceTime Audio – vain ääni -vaihtoehto – näkyisi edes vaihtoehtona laitteellasi.

Tämä voi johtua useista syistä, mutta yleisin on, että sinulla ei ole yhteensopivaa laitetta tai käyttöjärjestelmää. Tarvitset esimerkiksi vähintään iOS 7: n laitteellesi, jotta voit käyttää FaceTime Audio -ohjelmaa, joten jos et käytä tätä (tai uudempaa) käyttöjärjestelmää, et näe mahdollisuutta tehdä tai vastaanottaa vain ääniä soita FaceTimen avulla. Tämä koskee erityisesti kaikkia iPhone 4: tä vanhempia iPhone-laitteita (esim. IPhone 3) sekä ensimmäisen sukupolven iPadia.

Saattaa kuitenkin myös olla, että sinulla on vähintään iPhone 4 tai iPad 2, mutta et ole päivittänyt iOS 7: een (tai uudempaan käyttöjärjestelmään). Tässä tapauksessa sinun on päivitettävä (kuten yllä olevassa vaiheessa 7 on kuvattu), jotta sinulla on mahdollisuus käyttää FaceTime Audio -ohjelmaa.