Skip to content

Etkö saavuta askelsi tavoitetta? Se voi olla Apple Watchisi, joka ei tarkoita vaiheita

20 de maaliskuu de 2021

Apple Watch voi tehdä paljon upeita asioita auttaakseen sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi, mukaan lukien askelseuranta. Jos Apple Watch ei laske vaiheitasi, seuraa näitä vianmääritysohjeita palataksesi raiteillesi.

Apple Watchin syitä ei lasketa vaiheita

Tähän ongelmaan on monia mahdollisia syitä. Muutama liittyy laitteistoon. Suurin osa niistä johtuu Apple Watch- tai iPhone-asetuksista. Jotkut ovat tulosta kolmannen osapuolen sovelluksista. Syitä ovat:

 • Kello ei ole kosketuksessa ranteen kanssa tai kelloanturit ovat likaiset.
 • Rannetunnistusta tai paikannuspalveluja ei ole aktivoitu Watch-sovelluksessa.
 • Kuntoilun seuranta ja liike ja kalibrointi eivät ole käytössä.
 • Kilpaileva kunto-sovellus on käynnissä taustalla.

Kuinka korjata Apple Watchin laskematta vaiheet

Näitä ongelmia esiintyy Apple Watch Series 3, Series 4, Series 5 ja Series 6 matkapuhelimissa, joissa on GPS- ja vain GPS-mallit.

 1. Varmista, että Apple Watch -laitteesi on painettu tukevasti ranteeseesi. Sen tulisi olla tiukka, mutta ei liian tiukka.

  Apple suosittelee Apple Watchin kiristämistä harjoittelua varten ja löysäämistä, kun olet valmis. Apple suosittelee myös, että puhdistat kelloanturit rutiininomaisesti. Sinun on käytettävä kelloa ranteessasi, jotta anturit toimivat oikein.

 2. Käynnistä iPhone ja Apple Watch uudelleen. Yleiset ongelmat, kuten sovellusten käynnistämättä jättäminen tai vaiheiden jäljittämisen epäonnistuminen, voidaan selvittää palauttamalla laite. Koska Apple Watch toimii yhdessä iPhonen kanssa, on hyödyllistä käynnistää molemmat uudestaan.

  Käynnistä ensin iPhone ja sitten Apple Watch uudelleen. Tämä varmistaa, että Watch-sovellus käynnistyy uudelleen oikein, ennen kuin yrität muodostaa yhteyttä kelloon.

 3. Ota rannetunnistus käyttöön. Avaa Watch-sovellus iPhonessa ja valitse Salasana > Rannan tunnistus. Vaihda sitten ominaisuus Päällä-asentoon (jos se ei vielä ole). Ilman ranteentunnistusta Apple Watch lukittuu, mikä voi aiheuttaa ongelmia askelseurannassa.

 4. Avaa Apple Watch. Lukittu Apple Watch voi estää sovelluksia toimimasta oikein. On hyvä asettaa Apple Watch avaamaan lukitus aina, kun avaat iPhonen lukituksen, jonka voit tehdä iPhonen Apple Watch -sovelluksessa.

 5. Ota sijaintipalvelut käyttöön. Ota kellopalvelut käyttöön iPhonessa, jotta kello voi seurata vaiheitasi, harjoituksiasi ja muuta.

  Varmista, että Apple Watch Workout -asetus on sijaintiasetuksissa käytön aikana. Tämä on paras tapa varmistaa, että sijaintipalveluja käytetään kellon seurantaan.

 6. Ota iPhonessa käyttöön liike ja kalibrointi. Jos liike ja kalibrointi on pois päältä, Apple Watch tai iPhone eivät voi seurata liikettäsi sijaintipalveluiden avulla.

 7. Ota kuntoilun seuranta käyttöön iPhonen asetuksissa. Valitse asetukset > Yksityisyys > Liike ja kunto ja vaihda sitten Kuntoseuranta että Päällä asentoon.

 8. Varmista, että Health-sovelluksen henkilötiedot ovat oikein. Apple Watch käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi arvioidaksesi toiminnan tulokset oikein.

 9. Poista Apple Watchin taustalla toimivat kolmannen osapuolen sovellukset käytöstä. Kolmannen osapuolen sovellukset voivat aiheuttaa ongelmia vaiheiden seurannassa, jos Apple Watch uskoo seuraavansa toista palvelua.

  Sovellukset, kuten unen seurannat ja sykemittarit, voivat aiheuttaa väärinkäsitystä Apple Watchin kanssa. Tarkista kaikki käynnissä olevat sovellukset ja sulje ne, jotka saattavat olla ristiriidassa.

 10. Kalibroi Apple Watch uudelleen. Voit nollata olemassa olevat kalibrointitiedot ja kalibroida Apple Watch uudelleen kuntoseurannan parantamiseksi. Ota Apple Watch nopeaan harjoitteluun, jolloin kello voi kalibroida uudelleen GPS- ja sijaintitietojesi perusteella.

  Apple Watchin uudelleenkalibrointi ei poista toimintahistoriaasi.

 11. Poista Apple Watchin ja iPhonen pariliitos ja pariliitos uudelleen. Jotkut pinnan alla olevat ongelmat voidaan korjata purkamalla laitepari ja muodostamalla pariliitos uudelleen.

  Watch-sovellus luo varmuuskopion Apple Watchista automaattisesti, kun purat sen pariliitoksen iPhonesta. Kun muodostat pariliitoksen uudelleen, valitse Palauta varmuuskopiosta tietojen palauttamiseksi asennusprosessin aikana, paitsi Apple Pay -kortit ja salasana.

 12. Poista Apple Watch. Voit poistaa nykyiset tiedot kellostasi ja aloittaa uudestaan, mikä voi poistaa kaikki sovelluksiin liittyvät ongelmat tai vialliset asetukset. Kun kello on pyyhitty, pariliitä kello puhelimeesi aivan kuten upouusi.

  Tämä on viimeinen keino. Pyyhkimällä Apple Watchin menetät kaikki siihen liittyvät tiedot, mukaan lukien sisältö ja asetukset. Varmista, että sinulla on varmuuskopio, jos haluat tallentaa tärkeitä tietoja.

 13. Ota yhteyttä Applen tukeen. Jos mikään ei toimi ja et edelleenkään pysty seuraamaan vaiheitasi, ota yhteyttä Applen tukeen. Käy Applen verkkosivustolla nähdäksesi tukivaihtoehtosi, käy paikallisessa Apple Storessa ja puhu Genius-baarin teknikon kanssa tai etsi paikallinen valtuutettu Apple-palveluntarjoaja.