Skip to content

Etkö voi muuttaa Google Assistantin kieltä? Kuinka korjata se

20 de maaliskuu de 2021

Google Assistant on virtuaaliavustaja, jonka avulla voit käyttää äänikomentoja kertomaan Google Homen ja muiden liitettyjen laitteiden tehtävistä, kuten tapaamisten asettamisesta ja tekstiviestien lähettämisestä. Se on suunniteltu toimimaan useilla kielillä, mutta joskus käyttäjillä on vaikeuksia yrittää muuttaa kieliasetusta Google Assistantissa. Tässä on katsaus miksi tämä ongelma ilmenee ja kuinka korjata se.

Nämä vianmääritysvaiheet toimivat Android-laitteiden Google Assistant -sovelluksessa.

Miksi et voi muuttaa Google Assistantin kieltä?

Google Assistant toimii parhaiten englannin ja erityisesti Yhdysvaltain englanninkielisen version kanssa, mutta se on suunniteltu toimimaan myös useiden muiden kielten kanssa. Älypuhelimesi on kuitenkin suunniteltu tukemaan paljon enemmän kieliä kuin Google Assistant tarjoaa.

Joskus käyttäjä asettaa puhelimen kielelle, jota Google Assistant ei vielä tue, kuten englanti (Jamaika). Tällöin Google Assistant voi estää käyttäjää vaihtamasta syöttökieliään.

Helpoin tapa palauttaa kyky vaihtaa Google Assistantin kieli on muuttaa puhelimen kieliasetus englanniksi (Yhdysvallat), jolla on täydellisin tuki Google Assistantissa.

Jos näin voit muuttaa Google Assistantin kielen haluamallesi kielelle, voit palata puhelimesi asetuksiin ja vaihtaa järjestelmän kielen sinulle miellyttävämmäksi.

Kiinnitä huomiota sekä kieleen että alueeseen. Voit esimerkiksi asettaa puhelimesi portugaliksi (Portugali), Portugaliksi (Macao), Portugaliksi (Brasilia) ja muiksi, mutta Google Assistant tukee vain portugalia (Brasilia).

Vaihda Android-järjestelmän kieltä

Järjestelmän kieli on täysin erillinen Google Assistantin kielestä, ja sitä voidaan muuttaa puhelimen asetusten avulla.

Näin vaihdat järjestelmäkielen Android-puhelimessa:

 1. Avaa Asetukset-sovellusja napauta Järjestelmä.

 2. Napauta Kielet ja syöttö.

 3. Napauta Kieli (kielet.

 4. Jos Englanti (Yhdysvallat) ei ole läsnä tässä näytössä, napauta Lisää kieli.

 5. Napauta Englanti (Yhdysvallat).

  Voit asettaa teknisesti minkä tahansa kielen, jota Google Assistant tukee, mutta englannilla (Yhdysvallat) on täydellisin tuki.

 6. Sinun on nyt poistettava kiista, joka aiheutti ristiriidan.

  Napauta kolme pystysuoraa pistettä valikkokuvake.

 7. Napauta Poista.

 8. Napauta poistettavaa kieltä tai kieliä ja napauta sitten roskakori -kuvaketta.

  Älä napauta englantia (Yhdysvallat) tämän vaiheen aikana. Jokainen kieli, jonka vieressä on valintamerkki, poistetaan seuraavassa vaiheessa. Englannin (Yhdysvallat) poistaminen estää sinua vaihtamasta kieltä Google Assistantissa.

 9. Napauta OK.

Katso, voitko nyt muuttaa Google Assistantin syöttökielen

Kun olet vaihtanut puhelimesi järjestelmän kieleksi englannin (Yhdysvallat), sinun pitäisi pystyä vaihtamaan Google Assistantin kieli. Toisin kuin järjestelmän pääkieli, jonka avulla voit valita massiivisesta luettelosta, Google Assistant antaa sinun valita vain tuetuista kielistä.

 1. Avaa Google Assistant ja napauta käyttäjän kuvake.

  Google Assistantin vanhemmissa versioissa joudut napauttamaan sininen postilaatikon kuvake napauta sitten kolme pystysuoraa pistettä käyttäjän kuvakkeen sijaan.

 2. Napauta asetukset.

 3. Napauta Avustaja.

  Google Assistantin vanhemmissa versioissa joudut napauttamaan Asetukset.

 4. Napauta Kieli (kielet.

 5. Jos englantia (Yhdysvallat) ei ole luettelossa, napauta luettelossa olevaa kieltä.

 6. Napauta Englanti (Yhdysvallat).

  Voit valita minkä tahansa yhteensopivan kielen tällä hetkellä. Google Assistantin englanninkielinen versio toimii kuitenkin parhaiten Yhdysvaltain paikallisen version kanssa. Google Assistant -äänentunnistus toimii kokonaisuudessaan parhaiten myös englanninkielisen (Yhdysvallat) asetuksen kanssa.

 7. Tarkista, pystyykö Google Assistant ymmärtämään sinua. Jos näin on, voit vaihtaa puhelimesi järjestelmäkielen samalle tuetulle kielelle, jonka valitsit edellisessä vaiheessa.

Palauta Google Assistant alkuperäiseen tehdasasetuksiinsa

Jos puhelimen järjestelmän kielen muuttaminen tuetuksi kieleksi ei vieläkään salli sinun vaihtaa Google Assistantin kieltä, sinulla saattaa olla ongelma Google-sovelluksessasi.

Google Assistant luottaa siihen, että Google-sovellus toimii, joten vioittuneet paikalliset tiedot tai sovelluksen äskettäin päivitetyn version virhe voivat estää sinua muuttamasta Google Assistantin asetuksia, kuten syöttökieliä.

Näin palautat Google-sovelluksesi tehdasasetuksiin:

 1. Avaa asetukset ja napauta Sovellukset ja ilmoitukset.

  Jos sinulla on vanhempi Android-versio, saatat joutua napauttamaan Sovellukset sen sijaan.

 2. Napauta Google.

 3. Napauta Varastointi.

 4. Napauta Tyhjennä välimuistija napauta sitten Tyhjennä muisti.

  Jos sinulla on vanhempi Google-sovelluksen versio, saatat joutua napauttamaan Hallitse tallennustilaa sen sijaan.

 5. Napauta Tyhjennä kaikki tiedot.

 6. Napauta OK.

 7. Napauta takaisin-nuoli palataksesi edelliseen näyttöön.

 8. Napauta Poista käytöstä.

 9. Napauta Poista sovellus käytöstä.

  Suorita seuraavat ohjeet Google-sovelluksen ottamiseksi uudelleen käyttöön, muuten puhelimesi ei ehkä toimi oikein. Älä koskaan jätä Google-sovellusta pois päältä.

 10. Napauta OK.

 11. Napauta ota käyttöön.

 12. Selaa alaspäin ja napauta Sovelluksen tiedot.

 13. Napauta Päivittää.

  Jos haluat odottaa Google-sovelluksesi päivittämistä, löydät sen myöhemmin Google Play -kaupasta.

 14. Kun päivitys on valmis, tarkista, pystytkö vaihtamaan Google Assistantin kieltä. Jos vaihtoehto on edelleen harmaa, joudut odottamaan, että Google antaa korjaustiedoston ongelman korjaamiseksi. Käy virallisessa Google Assistant -tukifoorumissa saadaksesi lisätietoja ja ilmoittaaksesi ongelmastasi.