Skip to content

Etsi aseman levytarra komentokehotteesta

19 de maaliskuu de 2021

Aseman äänenvoimakkuustarra ei yleensä ole tärkeä tieto, mutta se voi olla tiettyjä komentoja suoritettaessa komentokehotteesta.

Esimerkiksi muotoilukomento edellyttää, että kirjoitat alustettavan aseman levytunnisteen olettaen, että sillä on sellainen. Muunna-komento tekee saman. Jos et tiedä levyn etikettiä, et voi suorittaa tehtävää.

Volyymin sarjanumero on vähemmän tärkeä, mutta se voi olla arvokas tieto tietyissä olosuhteissa.

Noudata näitä nopeita ja helppoja vaiheita löytääksesi levyn tarran tai sarjanumeron komentokehotteesta.

Alla kuvatut vaiheet koskevat Windows 10: tä Windows XP: n kautta.

Kuinka löytää aseman levytarra tai sarjanumero komentokehotteesta

 1. Avaa komentokehote.

  Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa löydät komentokehotteen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta. Vanhemmissa Windows-versioissa etsi joko Käynnistä-valikosta cmd tai etsi komentokehote Lisätarvikkeet Käynnistä-valikon kansio.

  Tavallinen komentokehote on hieno; sinun ei tarvitse avata kohotettua.

  Jos Windows ei ole käytettävissä, komentokehote on saatavana myös vikasietotilasta kaikissa Windows-versioissa, Windows 10: n ja Windows 8: n lisäasetuksista ja Windows 7: n ja Windows Vistan Järjestelmän palautusasetuksista.

 2. Suorita kehotteessa vol-komento alla olevan kuvan mukaisesti ja paina sitten Tulla sisään:

  vol c:

  Muuttaa c mihin tahansa asemaan, jolle haluat löytää levyn tai sarjanumeron. Jos esimerkiksi haluat löytää nämä tiedot E-asemalle, kirjoita vol e: sen sijaan.

 3. Heti kehotteen alapuolella, sinun pitäisi nähdä kaksi riviä, jotka muistuttavat seuraavaa:

  Volume in drive C is Windows

  data-type = ”code”>

  Serial Number is C1F3-A79E

  data-type = ”code”>

  Kuten näette, C-asema On Windows ja levyn sarjanumero on C1F3-A79E.

  Jos sen sijaan näet Aseman C äänenvoimakkuudella ei ole tarraa se tarkoittaa tarkalleen sitä. Äänenvoimakkuustarrat ovat valinnaisia, eikä asemassasi ole sitä.

 4. Nyt kun olet löytänyt levyn tai levyn sarjanumeron, voit sulkea komentokehotteen, jos olet valmis, tai voit jatkaa ylimääräisten komentojen suorittamista.

Muita tapoja löytää levymerkki tai sarjanumero

Komentokehotteen käyttö on nopein tapa löytää tämä tieto, mutta on myös muita menetelmiä.

Yksi tapa on käyttää aseman ominaisuuksia Windowsissa. Suorita VOIT + E pikanäppäin avaa kiintolevyjen luettelo (jos käytät Windows 10: tä, valitse myös Tämä tietokone vasemmalta).

Jokaisen aseman vieressä on vastaava levytarra. Napsauta hiiren kakkospainikkeella yhtä (tai napauta ja pidä painettuna) ja valitse Ominaisuudet nähdä sen myös siellä ja vaihtaa aseman äänenvoimakkuustarran.

Toinen on käyttää ilmaista järjestelmän tietotyökalua, kuten ilmaista Speccy-ohjelmaa. Etenkin kyseisen ohjelman avulla löydät Varastointi -osio ja valitse kiintolevy, jolle haluat tietoja. Sekä sarjanumero että tietyn volyymin sarjanumerot näytetään jokaiselle asemalle.A