Skip to content

Etsitkö vaihtoehtoja Amazonin Kindleille? Tarkista nämä E-musteenlukijat

19 de maaliskuu de 2021

Kävellessään kulutuselektroniikan näyttelyn lattiaa vuonna 2010 e-musteen lukijoita oli mahdotonta jättää väliin. Laitteet näkyivät käytännössä kaikkialla, ja joukko valmistajia ylpeänä työntää gadgetia potentiaalisille ostajille ja teknologiapuristimille. Näihin sisältyi tarjouksia, jotka vaihtelivat vakiintuneista tuotemerkeistä, kuten Sony, vähäisempien yhtiöiden, kuten Aluratekin ja iRiverin, suosikkeihin. Laitteiden seuraavasta kehityksestä – värillisestä e-mustetekniikasta – oli jopa paljon jännitystä.

Sitten Applen iPad ilmestyi saman vuoden huhtikuussa. Paitsi että Steve Jobs otti liuskekiven hallitsemaan tablettimarkkinoita, se käytännössä pienensi vilkas E-lukija-alan jälkikäsittelyyn, joka yhtäkkiä näytti olevan yhtä viehättävä kuin e-ink: n mustavalkoinen näyttö. Kuten 3D-televisiot, jotka olivat myös suuria samana vuonna CES: ssä, e-musteenlukija-segmentti muuttui nopeasti kuumasta ei seuraavina vuosina.

Nopeasti eteenpäin vuoteen 2020, ja tämä kerran ylpeä teknologiamarkkinoiden segmentti on täynnä epäonnistuneiden ponnistelujen hautoja. Sony ja monet muut yritykset vetäytyivät kokonaan e-lukijaliiketoiminnasta. Barnes ja Noble ovat puolestaan ​​vain kaventaneet aiemmin kunnianhimoisia suunnitelmiaan. Nykyään Amazon hallitsee e-ink-lukijaa omasta muodostaan ​​huolimatta Kindle-tuotemerkin tunnustuksen ja hyvin kuratoidun E-kirjakaupan ansiosta.

Huolimatta Amazonin määräävästä asemasta lukijoidensa kanssa, Kindle-linjalle on kuitenkin olemassa joitain vaihtoehtoja – vaikkakin vähemmän.

Kobo Forma

Kobo on taistellut hyvää taistelua markkinajohtaja Amazonia vastaan ​​jo jonkin aikaa. Tosin tuotemerkki kamppaili Amazonin etumatkaa vastaan ​​digitaalisessa kirjakaupassa. Mutta vaikka Kobolla ei ole aivan yhtä laajaa mielentilaa kuin Amazonin Kindle-linjalla, sen laitteet pinoavat hienosti kilpailua vastaan ​​laitteistojen suhteen.

Kobo, joka oli läheisimmin liittynyt nyt lakkautuneeseen Borders-kirjakauppaketjuun, omistaa nyt japanilainen konglomeraatti Rakuten, joka merkitsee voimakkaasti itseään Kobo-nimen kanssa.

Kobo-laitteet – rivillä on useita – ylittävät useita eri hintapisteitä. Lippulaiva on Kobo Forma, joka toimitetaan 8 Gt: n ja 32 Gt: n muunnoksina. 8-tuumaisella 300-PPI-näytöllä varustettu Forma on vesitiivis IPX8-standardin mukaan, eli se selviää jopa tunnin 6 jalan vedessä. Verkkovärinäyttö tukee 1440 x 1920 pikseliä. Se painaa vain hiukset alle 200 grammaa ja kestää useita viikkoja 1200 mAh: n akulla.

Kobo-tuotesarja tarjoaa kuitenkin etuja Kindlen lisäksi. Ensinnäkin se on avoimempi ja tukee enemmän tiedostomuotoja, mukaan lukien EPUB ja jopa Amazonin MOBI-muoto. Jos arvostat vapautta, se voi olla houkutteleva myyntivaltti.

Barnes & Noble Nook Glowlight Plus

Kuten Sonyn e-lukijat, Nook oli aikoinaan yksi Kindlen kruunun johtavista haastajista. Ja vaikka Barnes & Noblella ei ollut Sonyn teknisiä pilkkuja, sillä oli etuna, että sillä oli oma online-kirjakauppa tukemaan sitä.

Taaksepäin katsottuna alkuperäisellä Nookilla oli melko hyvä buzz, kun se ilmestyi ensimmäisen kerran. Barnes & Noble julkaisi useita lukijoita Nook-sarjassa, mukaan lukien E Ink-pohjainen Simple Touch ja Glowlight sekä joitain tabletteja, jotka perustuvat Googlen Android-linjaan. Aivan kuten Sony, Nook lopulta alistui odotettua pienemmälle markkinoiden kysynnälle, minkä vuoksi se epäonnistui täyttämään alkuperäisen lupauksensa e-musteenlukijan edessä. Sillä välin iPad-tsunami pyyhkäisi Nook-tabletit samalla tavalla kuin monet muut pyrkivät liuskekivet. Nopea eteenpäin tänään ja Barnes & Noblen Nook-sarja on pohjimmiltaan valikoima erilaisia ​​Samsung-tabletteja.

Barnes & Noble päätti päivittää E Ink -lukijalinjansa julkaisemalla Nook Glowlight Plus -tuotteen lokakuussa 2015. Kevät 2020 lähtien malli on edelleen ajankohtaisin tarjolla.

Kuten Kindle Voyage ja Kobo Glo HD, Nook Glowlight Plus käyttää Carta E Ink -tekniikkaa kosketusnäyttöön. Siinä on myös 6 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 300 pistettä tuumalla. Kilpailun tapaan siinä on valaistus, joten voit jatkaa lukemista yöllä.

Samankaltaisuuksista huolimatta Glowlight Plusilla on yksi keskeinen myyntivaltti. Tämä E-musteenlukija on todella vedenpitävä. Tämä tarkoittaa, että voit viedä sen mukaasi rannalle tai uima-altaalle ja sinulla on vähemmän huolta laitteen pilaamisesta, jos se sattuu roiskumaan vedestä. Se voi myös näyttää EPUB-tiedostoja, toisin kuin Amazonin Kindle-rivi. Tämä tietty lukija ei kuitenkaan ole yhteensopiva Amazonin MOBI-e-kirjomuodon kanssa, kuten Kobo.

Lukeminen tabletilla

E-kirjojen markkinoiden sisäisen dynamiikan lisäksi toinen syy omistettujen e-mustetablettimarkkinoiden laskuun liittyy – hyvin, tabletteja. Koska Nook ja Kindle ovat edelleen saatavana Android- ja iOS / iPadOS-sovelluksina, lukija saa ohjelmiston edut tarvitsematta ostaa erillistä laitetta.