Skip to content

Excel-raportin luominen on helppoa, jos tiedät käytettävät työkalut

21 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Luo raportti kaavioiden avulla: Valitse Lisää > Suositellut kaaviotja valitse sitten se, jonka haluat lisätä raporttilomakkeeseen.
 • Luo raportti pivot-taulukoilla: Valitse Lisää > Pivot-taulukko. Valitse taulukko / alue -kentästä analysoitava data-alue.
 • Tulosta: Siirry kohtaan Tiedosto > Tulosta, vaihda suunta Maisema, skaalaus Sovita kaikki sarakkeet yhdelle sivulleja valitse Tulosta koko työkirja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten raportti luodaan Microsoft Excelissä käyttämällä avaintaitoja, kuten perustaulukoiden ja taulukoiden luomista, pivot-taulukoiden luomista ja raportin tulostamista. Tämän artikkelin tiedot koskevat Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 ja Excel for Mac.

Excel-raportin peruskarttojen ja taulukoiden luominen

Raporttien luominen tarkoittaa yleensä tietojen keräämistä ja niiden esittämistä yhdellä arkilla, joka toimii kaikkien tietojen raporttilomakkeena. Nämä raporttilomakkeet tulisi muotoilla helposti tulostettavalla tavalla.

Yksi yleisimmistä työkaluista, joita ihmiset käyttävät Excelissä raporttien luomiseen, on kaavio- ja taulukotyökalut. Kaavion luominen Excel-raporttisivulle:

 1. Valitse Lisää valitse valikosta ja kaaviot-ryhmästä kaavion tyyppi, jonka haluat lisätä raporttisivulle.

 2. Valitse Kaavion suunnittelu -valikosta Tiedot-ryhmästä Valitse Data.

 3. Valitse taulukko, jossa on tiedot, ja valitse kaikki solut, jotka sisältävät kaavion haluamasi tiedot (mukaan lukien otsikot).

 4. Kaavio päivittyy raporttilomakkeellasi. Otsikoita käytetään kahden akselin tarrojen täyttämiseen.

 5. Luo uudet kaaviot ja kaaviot, jotka edustavat asianmukaisesti raportissa näytettäviä tietoja toistamalla yllä olevat vaiheet. Kun sinun on luotava uusi raportti, voit liittää uudet tiedot tietolomakkeisiin, jolloin kaaviot ja kaaviot päivittyvät automaattisesti.

  On olemassa erilaisia ​​tapoja luoda raportti Excelin avulla. Voit sisällyttää kaavioita ja kaavioita samalla sivulla kuin taulukkotiedot (numeeriset) tai voit luoda useita taulukoita, jotta visuaalinen raportointi on yhdellä taulukolla, taulukkotieto on toisella taulukolla ja niin edelleen.

Pivot-taulukoiden käyttäminen raportin luomiseen Excel-laskentataulukosta

Pivot-taulukot ovat toinen tehokas työkalu raporttien luomiseen Excelissä. Pivot-taulukot auttavat syventämään tietoja syvemmälle.

 1. Valitse analysoitavat tiedot sisältävä taulukko. Valitse Lisää > Pivot-taulukko.

 2. Valitse Luo pivot-taulukko -valintaikkunan Taulukko / alue -kentästä analysoitavan datan alue. Valitse Sijainti-kentässä laskentataulukon ensimmäinen solu, johon haluat analyysin menevän. Valitse OK saada valmiiksi.

 3. Tämä käynnistää pivot-taulukon luontiprosessin uudessa taulukossa. Pivot-taulukon kentät -alueella ensimmäinen valitsemasi kenttä on viitekenttä.

  Tässä esimerkissä tämä pivot-taulukko näyttää verkkosivuston liikennetiedot kuukausittain. Joten ensin valitset Kuukausi.

 4. Vedä seuraavaksi datakentät, joiden tietoja haluat näyttää, PivotTable-kentät-ruudun arvoalueelle. Näet tiedot, jotka on tuotu lähdesivulta pivot-taulukkoon.

 5. Pivot-taulukko kokoaa kaikki tiedot useista kohteista lisäämällä ne (oletusarvoisesti). Tässä esimerkissä näet, mitkä kuukaudet ovat näyttäneet eniten sivuja. Jos haluat toisenlaisen analyysin, valitse vain avattavasta nuolesta Arvot-ruudun kohteen vieressä ja valitse sitten Arvokentän asetukset.

 6. Muuta Laskentakentän asetukset -valintaikkunassa laskutyyppi haluamaasi.

 7. Tämä päivittää pivot-taulukon tiedot vastaavasti. Tämän lähestymistavan avulla voit suorittaa haluamasi analyysin lähdetiedoista ja luoda pivot-kaavioita, jotka näyttävät raporttisi tiedot haluamallasi tavalla.

Excel-raportin tulostaminen

Voit luoda tulostetun raportin kaikista luomistasi arkeista, mutta ensin sinun on lisättävä sivuotsikot.

 1. Valitse Lisää > Teksti > Otsikko ja alatunniste.

 2. Kirjoita raporttisivun otsikko ja muotoile se sitten käyttämään normaalia suurempaa tekstiä. Toista tämä prosessi jokaiselle raporttilomakkeelle, jonka aiot tulostaa.

 3. Piilota seuraavaksi taulukot, joita et halua sisällyttävän raporttiin. Voit tehdä tämän napsauttamalla taulukon välilehteä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Piilottaa.

 4. Tulosta raportti valitsemalla Tiedosto > Tulosta. Vaihda suunta Maisemaja skaalaus Sovita kaikki sarakkeet yhdelle sivulle.

 5. Valitse Tulosta koko työkirja. Nyt kun tulostat raporttisi, vain luomasi raporttiarkit tulostetaan yksittäisinä sivuina.

  Voit joko tulostaa raportin paperille tai tulostaa sen PDF-tiedostona ja lähettää sen sähköpostiliitteenä.