Skip to content

Finderin luettelonäkymävaihtoehdon käyttäminen

1 de toukokuu de 2021

Kun sinun on käytettävä tiedostoa tai kansiota Macissa, Finder vie sinut sinne. Finder tarjoaa useita ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden näyttää Mac-tietokoneellasi olevia tiedostoja eri tavoin tai näkyminä Finderin kielen käyttämiseksi.

Samanlainen kuin laskentataulukko

Finderin luettelonäkymä on yksi monipuolisimmista tavoista näyttää tietoja kansiossa olevista kohteista. Luettelonäkymässä kukin kansiossa oleva objekti näytetään nimellä ja valikoima lisätiedoja järjestettyinä rivi- ja sarakenäkymässä, aivan kuten mitä näkisit laskentataulukossa. Tämän järjestelyn avulla voit nopeasti tarkastella kaikenlaisia ​​olennaisia ​​tietoja kohteesta. Voit esimerkiksi kertoa yhdellä silmäyksellä päivämäärän, jolloin tiedostoa viimeksi muokattiin, kuinka suuri tiedosto on ja millainen tiedosto se on. Voit tarkastella enintään yhdeksää erilaista tiedoston ominaisuutta tiedoston tai kansion nimen lisäksi. Luettelonäkymässä on paljon meneillään. Voit järjestää sarakkeet haluamassasi järjestyksessä tai lajitella sarakkeiden mukaan nopeasti nousevassa tai laskevassa järjestyksessä napsauttamalla sarakkeen nimeä.

Luettelonäkymän valitseminen

Kansion tarkasteleminen luettelonäkymässä:

 1. Avaa Finder-ikkuna napsauttamalla Finder-kuvaketta Dockissa tai napsauttamalla tyhjää työpöydän aluetta ja valitsemalla Uusi Finder-ikkuna Finderin Tiedosto-valikosta.
 2. Valitse luettelonäkymä napsauttamalla Lista näkymäkuvake Finder-ikkunan työkalurivillä (löydät painikkeen Näytä-kuvakeryhmästä) tai valitse luettelona alkaen Näytä valikossa.

Nyt kun tarkastelet kansiota Finderissa luettelonäkymässä, tässä on joitain lisäasetuksia, joiden avulla voit hallita luettelonäkymän ulkoasua ja käyttäytymistä. Alla luetellut vaihtoehdot riippuvat käyttämästäsi OS X -versiosta sekä tarkasteltavasta kansiosta.

Luettelonäkymän asetukset

Voit hallita luettelonäkymän ulkoasua ja käyttäytymistä avaamalla kansion Finder-ikkunassa, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää ikkunan aluetta ja valitsemalla Näytä näkymän asetukset. Halutessasi voit tuoda samat näkymävaihtoehdot valitsemalla Näytä näkymän asetukset Finderista Näytä valikossa.

 • Aina auki luettelonäkymässä: Valintamerkin asettaminen tämän vaihtoehdon viereen saa tämän kansion käyttämään aina luettelonäkymää, kun kansio avataan ensimmäisen kerran. Voit tietysti vaihtaa näkymän tyyppiä Finder-näkymän painikkeilla, kun olet avannut kansion Finderissa.
 • Selaa luettelonäkymässä: Valintamerkin lisääminen tähän vaihtoehtoon saa avaamasi alikansiot tarkastelemaan luettelonäkymässä, vaikka ne olisikin määritetty käyttämään toista näkymää.
 • Järjestä: Voit valita järjestyksen, jossa kohteet näytetään nykyisessä näkymässä:
  • Ei mitään: Ylimääräistä lajittelua ei suoriteta nykyisen näkymän perusasetusten lisäksi.
  • Nimi: Käyttää tiedoston tai kansion nimeä avaintena lajittelussa.
  • Ystävällinen: Kohteet on järjestetty tiedostotyypin mukaan; esimerkiksi kaikki kuvat yhdessä, kaikki kansiot yhdessä jne.
  • Sovellukset: Luettelonäkymän kohteet on lajiteltu niiden avaamiseen käytetyn oletussovelluksen mukaan.
  • Päivämäärä: Voit lajitella viimeksi avatun, lisätyn, viimeksi muokatun tai luontipäivän mukaan.
  • Koko: Lajittelee tiedostokoon mukaan.
  • Tunnisteet: Tätä kutsutaan nimellä Label OS X: n vanhemmissa versioissa. Tämän vaihtoehdon avulla voit lajitella tiedostolle tai kansiolle määrittämäsi tunnisteen tai tunnisteen mukaan.
 • Lajitella jonkun mukaan: Käyttää samaa luetteloa valinnoista kuin yllä lueteltu Järjestä-vaihtoehto. Erona on, että Lajitteluperuste osoittaa, kuinka kohteet lajitellaan, kun ne on järjestetty. Jos esimerkiksi järjestit tiedostotyypin mukaan, kaikki kuvasi ovat yhdessä. Lajittelujärjestys määrittää sitten, miten kuvatiedostoryhmä lajitellaan, kuten nimen tai luomispäivämäärän mukaan.
 • Kuvakkeen koko: Luettelonäkymässä on kaksi kuvakokoa: pieni ja suuri. Kuvakkeet näkyvät luetteloikkunan ensimmäisenä elementtinä tietyn kohteen kohdalla, ja ne voivat auttaa sinua tunnistamaan nopeasti edustamansa asiakirjatyypin. Pienen kuvakkeen valitseminen antaa sinulle mahdollisuuden nähdä lisätietoja Finder-ikkunassa, kun taas suuren kuvakoon valitseminen antaa kuvakkeelle yksityiskohtaisemman kuvan.
 • Tekstin koko: Tämän avattavan valikon avulla voit määrittää kohteen nimelle käytetyn tekstikoon ja kussakin sarakkeessa näkyvät attribuutit.
 • Näytä sarakkeet: Nimi-sarakkeen (joka näkyy aina) lisäksi on seitsemän saraketta. Jokainen sarake voidaan tehdä näkyväksi asettamalla valintamerkki sen nimen viereen. Saatavilla olevat sarakkeet ovat:
  • Muokattu päivämäärä: Päivämäärä, jolloin tuotetta muokattiin viimeksi.
  • Päivämäärä luotu: Päivämäärä, jolloin tuote alun perin luotiin.
  • Viimeisin avaamispäivä: Päivämäärä, jolloin sovellus avasi tiedoston viimeksi.
  • Lisäyspäivämäärä: Päivämäärä, jolloin tiedosto tai kansio lisättiin Maciin.
  • Koko: Näyttää tiedoston koon. Kansiot näyttävät koonsa vain, jos ’Laske kaikki koot’ on valittuna.
  • Laji: Näyttää alkion tyypin, kuten kansio, teksti, JPEG tai PDF.
  • Versio: Näyttää version määritteen, jos se on asetettu. Sovellukset ovat suunnilleen ainoa tuotetyyppi, jolla on yleensä version määritteitä.
  • Kommentit: Mihin tahansa tuotteeseen voi liittyä kommentti. Kommentit lisätään Hae tietoja -valikossa, joka on käytettävissä, kun napsautat hiiren kakkospainikkeella kohdetta Finderissa tai työpöydällä.
  • Tunnisteet tai tarrat: Tässä sarakkeessa näkyy tiedostoon tai kansioon määrittämäsi tarran tai tunnisteen väri, jos sellaista on, riippuen käyttämästäsi OS X -versiosta.
 • Käytä suhteellisia päivämääriä: Voit näyttää päivämäärät niiden todellisen kalenteripäivän perusteella tai tämän päivän suhteellisena päivämääränä. Esimerkiksi suhteelliset päivämäärät saattavat näkyä muodossa Eilen, 17.13 tai Tänään klo 4.00. ’ Eilistä vanhemmat päivämäärät näytetään kalenteripäivinä.
 • Laske kaikki koot: Tämä vaihtoehto on aktiivinen vain, jos olet valinnut ’Koko’ yhdeksi näytettävistä sarakkeista. Kun tämä vaihtoehto on valittu, kaikki kohteet, mukaan lukien kansiot, näyttävät niiden koon. Kansion koon laskeminen voi viedä kauan, varsinkin jos se sisältää suuren määrän alikansioita. Jos sinun ei tarvitse tietää kansion kokoa, poista valinta. Voit aina tarkistaa kansion koon tarvittaessa napsauttamalla kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Hae tietoja.
 • Näytä kuvakkeen esikatselu: Tämä vaihtoehto ottaa käyttöön tai poistaa kuvakkeiden mahdollisuuden näyttää sisällön pikkukuvan esikatselun. Kun valintamerkki on paikallaan, kuvakkeet näyttävät esikatselun; Kun valintamerkki on poistettu, tiedoston oletuskuvake tulee näkyviin.

Viimeinen vaihtoehto Lista näkymäikkuna on a Käytä oletuksena -painiketta. Tämän painikkeen napsauttaminen johtaa nykyisen kansion näkymävaihtoehtojen oletusasetuksiin kaikissa Finder-ikkunoissa. Jos napsautat tätä painiketta vahingossa, et ehkä ole tyytyväinen huomatessasi, että jokainen Finder-ikkuna näyttää nyt sisällön luettelona, ​​jossa vain valitsemasi sarakkeet näkyvät.