Skip to content

Firefoxin tiedostolatausasetusten muokkaaminen Tietoja: -kohdassa: config

16 de heinäkuu de 2021

Tiedostojen lataaminen Firefox-selaimen kautta tuntuu melko yksinkertaiselta. Napsautat linkkiä, mahdollisesti valitset tiedoston tallennuspaikan ja odotat tiedostonsiirron valmistumista. Sinulla on kuitenkin suurempi hallinta tämän prosessin suhteen kuin luultavasti ymmärrät, sillä selain tarjoaa mahdollisuuden säätää useita lataamiseen liittyviä asetuksia Firefoxissa: muuttaa lataussijaintia, näyttää laajennuksia ja muuta. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain käyttäjille, jotka käyttävät Mozilla Firefox -selainta.

Tietoja About: config-käyttöliittymästä

Voit tehdä nämä muutokset kulissien takana Firefoxin kautta about: kokoonpano asetuksia, ja näytämme sinulle, miten se tehdään alla. About: config -käyttöliittymä on erittäin tehokas, ja joillakin siinä tehdyillä muutoksilla voi olla vakavia vaikutuksia sekä selaimesi että järjestelmän käyttäytymiseen. Etene varovaisesti.

 1. Avaa ensin Firefox ja kirjoita seuraava teksti selaimen osoiteriville: about: kokoonpano. Seuraavaksi paina Tulla sisään avain. Sinun pitäisi nyt nähdä varoitusviesti, jossa todetaan, että tämä voi mitätöidä takuun. Jos näin on, paina Olen varovainen, lupaan!

  Firefox-määritykset

 2. Luettelon Firefox-asetuksista pitäisi nyt näkyä nykyisessä välilehdessä. vuonna Hae annettu kenttä, kirjoita seuraava teksti: browser.download. Kaikkien lataamiseen liittyvien valintojen tulisi olla näkyvissä. Jos haluat muokata loogisen tyyppisen asetuksen arvoa, kaksoisnapsauta sitä vaihtaaksesi heti totta tai väärä. Jos haluat muokata kokonaisluku- tai merkkijonotyyppisen asetuksen arvoa, kaksoisnapsauta sitä ja kirjoita haluamasi arvo ponnahdusikkunaan. Seuraavat asetukset sanelevat Firefoxin lataamiseen liittyvän toiminnan ja niitä voidaan muokata vastaavasti.

 3. browser.download.animateNotifications

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: totta

  Yhteenveto: Kun se on asetettu arvoon totta, Firefoxin päätyökalurivin Lataukset-painike (edustaa alanuolikuvaketta) animoituu yhden tai useamman tiedoston lataamisen aikana. Tämä animaatio sisältää pienen edistymispalkin.

  Firefox-kokoonpanot lataavat ilmoitukset

 4. browser.download.folderList

  Tyyppi: kokonaisluku

  Oletusarvo: 1

  Yhteenveto: Kun tämä on asetettu arvoon 0, Firefox tallentaa kaikki selaimen kautta ladatut tiedostot käyttäjän työpöydälle. Kun asetettu arvoon 1, Firefox tallentaa nämä lataukset Lataukset-kansioon. Kun asetettu arvoon 2, Firefox käyttää uudelleen viimeisimmän latauksen määritettyä sijaintia.

  Firefox-latauskansioluettelo

 5. browser.download.hide_plugins_without_extensions

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: totta

  Yhteenveto: Jos tiettyyn laajennukseen ei ole liitetty yhtä tai useampaa tiedostotunnistetta, Firefox ei luetella sitä vaihtoehtona kysyttäessä mitä toimia ladatun tiedoston kanssa. Jos haluat, että kaikki lataustoiminnot-valintaikkunassa näkyvät laajennukset, myös ne, joilla ei ole luonnostaan ​​tiedostopääte-assosiaatioita, sinun tulisi muuttaa tämän asetuksen arvo väärä.

  Firefox-kokoonpano piilottaa laajennukset ilman laajennuksia

 6. browser.download.manager.addToRecentDocs

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: totta

  Yhteenveto: Koskee vain Windows-käyttöjärjestelmää käyttäviä käyttäjiä, Firefox lisää kaikki äskettäin ladatut tiedostot käyttöjärjestelmän Viimeisimmät asiakirjat -kansioon. Voit estää ladattujen tiedostojen lisäämisen tähän kansioon muuttamalla tämän asetuksen arvoksi epätosi.

  Firefox-kokoonpano lisää uusimpiin asiakirjoihin

 7. browser.download.manager.resumeOnWakeDelay

  Tyyppi: kokonaisluku

  Oletusarvo: 10000

  Yhteenveto: Firefox voi jatkaa keskeytettyjen tiedostojen lataamista. Tämän asetuksen millisekunteina mitattu arvo määrää, kuinka kauan selaimen tulisi odottaa, kun tietokone palaa lepotilasta tai lepotilasta yrittää jatkaa keskeytettyjä latauksia.

  Firefox-määritysten lataus jatkuu herätyksen yhteydessä

 8. browser.download.panel.shown

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: väärä

  Yhteenveto: Kun lataus tai useita latauksia tapahtuu, Firefox ei näytä ponnahdusikkunaa, jossa kuvataan kunkin tiedostonsiirron edistyminen, ellet napsauta ennakoivasti Lataukset -painiketta selaimen työkalurivillä. Jos kuitenkin asetat tämän asetuksen arvoksi totta, kyseinen paneeli ilmestyy automaattisesti osaksi pääselainikkunaa heti, kun lataus alkaa.

  Firefox-määritysten latauspaneeli

 9. browser.download.saveLinkAsFilenameTimeout

  Tyyppi: kokonaisluku

  Oletusarvo: 4000

  Yhteenveto: Useimpien latausten tiedostonimi vastaa itse latauksen URL-osoitetta. Esimerkki tästä olisi http://browsers.lifewire.com/test-download.exe. Tässä tapauksessa tiedostonimi on yksinkertaisesti test-download.exe ja se tallennetaan sellaisenaan kiintolevylle, jos päätämme ladata tämän tiedoston. Jotkin verkkosivustot käyttävät Content-Disposition-otsikkokenttää kuitenkin määrittääkseen tiedostonimen, joka poikkeaa URL-osoitteesta. Oletuksena Firefox pyytää näitä otsikkotietoja 4000 millisekunniksi (4 sekunniksi). Jos se ei nouta sisältö-sijoitusarvoa tässä ajassa, aikakatkaisu tapahtuu ja selain käyttää URL-osoitteessa määritettyä tiedostonimeä. Jos haluat pidentää tai lyhentää tämän tapahtumista, muuta vain tämän asetuksen arvoa.

  Firefox-kokoonpanon tallennus linkin aikakatkaisu

 10. browser.download.show_plugins_in_list

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: totta

  Yhteenveto: Samoin kuin yllä kuvattu browser.download.hide_plugins_without_extensions -asetus, tämä merkintä vaikuttaa myös Firefoxin Lataustoiminnot-valintaikkunaan. Oletusarvoisesti liitetyt tiedostotyypit ja käytettävissä olevat toiminnot näkyvät jokaisen asennetun laajennuksen vieressä. Jos haluat tukahduttaa tämän näytön, muuta tämän asetuksen arvoksi väärä.

  Firefox-määritykset näyttävät laajennukset

 11. browser.download.useDownloadDir

  Tyyppi: looginen

  Oletusarvo: totta

  Yhteenveto: Aina kun lataus käynnistyy Firefoxin kautta, tiedosto tallennetaan edellä selostetussa browser.download.folderList-asetuksissa määritettyyn sijaintiin. Jos haluat, että sinua pyydetään ilmoittamaan sijainti aina, kun lataus alkaa, muuta tämän asetuksen arvoksi väärä.

  Firefoxin latauskokoonpano