Skip to content

FM-radion käyttäminen iPhonessa tai Androidissa

1 de toukokuu de 2021

Mitä tietää

 • Jos haluat kuunnella FM-radiota ilman tietoja, tarvitset puhelimen, jossa on sisäänrakennettu FM-radiopiiri, FM-radiosovellus ja nappikuulokkeet tai kuulokkeet.
 • NextRadio on hyvä Android-sovellus, jonka avulla voit kuunnella ilman tietoja (jos puhelimessa on FM-siru) ja sisältää perusvirittimen.
 • Ainoa tapa kuunnella FM-radiota iPhonessa on sovellus, ja nämä sovellukset toimivat vain, kun sinulla on kunnollinen datayhteys.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit kuunnella FM-radiota älypuhelimellasi ilman toimivaa matkapuhelinverkkoyhteyttä tai Wi-Fi-yhteyttä. Alla olevien tietojen tulisi olla voimassa riippumatta siitä, kuka on valmistanut Android-puhelimesi: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi ja muut.

Mitä tarvitset FM-radiovirittimen käyttöönottamiseksi puhelimessasi

Tarvitset muutamia asioita kuunnellaksesi FM-radiota puhelimellasi ilman datayhteyttä:

 • Puhelin, jossa on sisäänrakennettu FM-radiopiiri: Puhelimesi tarvitsee FM-radiotoiminnon ja se on kytkettävä päälle. Tämä edellyttää, että valmistaja aktivoi toiminnot ja operaattori hyväksyy ominaisuuden.
 • Langalliset nappikuulokkeet tai kuulokkeet: FM-radio toimii vain antennin kanssa. Kun kuuntelet FM-radiolähetystä puhelimessasi, se käyttää antennina nappikuulokkeiden tai kuulokkeiden johtoja.
 • FM-radiosovellus: Vaikka puhelimessasi olisi FM-radiopiiri, tarvitset sovelluksen, joka pystyy käyttämään sirua, kuten NextRadio.

Kuinka kuunnella FM-radiota ilman tietoja NextRadiossa

NextRadio on mainostuettu radiosovellus, jonka voit ladata Google Play -kaupasta. Sillä on samanlainen toiminnallisuus kuin muilla radiokanavilla, jotka lähettävät radioasemia Internetissä. Se pystyy myös hyödyntämään puhelimesi FM-radiovastaanottimen sirua. Jos datayhteys on aktiivinen, kuuntele suoratoistoja radioasemia tai paikallisia FM-lähetyksiä. Kun yhteys katkeaa, aktivoi vain FM-tila. Vain FM-tilan aktivointi NextRadiossa:

 1. Käynnistä NextRadio-sovellus.

 2. Napauta (kolme vaakasuoraa viivaa) -valikkokuvake.

 3. Napauta asetukset.

 4. Napauta Vain FM-tila niin, että vaihtokytkin liikkuu oikealle. Jos puhelimessasi ei ole käytössä FM-sirua, Vain FM-tila vaihtoehto ei ole käytettävissä.

Kun vain FM-tila on aktivoitu, NextRadio oletusasetuksena on sisäänrakennettu FM-vastaanotinsiru sen sijaan, että suoratoistaisi paikallisia asemia Internetissä. Jos paikallinen datapalvelusi menee alas tai menetät solupalvelun, voit silti kuunnella mitä tahansa kantama-alueella olevaa FM-asemaa.

Vanhempi henkilö käyttää FM-radiota, kun taas nuorempi henkilö käyttää FM-sovellusta älypuhelimessa

Elise Degarmo / Lifewire

Kuinka kuunnella paikallisia FM-radioasemia NextRadiossa

Kun olet aktivoinut vain FM-tilan NextRadio-sovelluksessa, olet valmis kuuntelemaan paikallista FM-radiota puhelimellasi käyttämättä tietosuunnitelmaa. Tämän saavuttamiseksi tarvitset langalliset kuulokkeet tai nappikuulokkeet. Langattomat kuulokkeet eivät toimi, koska puhelimen on käytettävä johtoja antennina. Paikallisen radion kuunteleminen NextRadio-sovelluksella:

 1. Kytke kuulokkeet tai nappikuulokkeet.

 2. Käynnistä NextRadio-sovellus.

 3. Napauta (kolme vaakasuoraa viivaa) -valikkokuvake.

 4. Napauta Paikallinen FM-radio.

 5. Napauta asemaa, jota haluat kuunnella.

  Paikallisen radioaseman valitseminen NextRadiossa

Jos sinulla on aktiivinen datayhteys ja asema tukee sitä, NextRadio näyttää asemalle logon ja tietoja kuunneltavasta kappaleesta tai ohjelmasta. Muussa tapauksessa joudut tunnistamaan etsimäsi aseman sen kutsukirjaimien avulla.

Basic-virittimen käyttö NextRadiossa

NextRadio sisältää myös perustunnistintoiminnon, joka toimii kuten mikä tahansa muu FM-radio. Sen sijaan, että etsit asemaa paikallisten asemien luettelosta, tämä toiminto antaa sinulle virittimen, jonka avulla voit etsiä paikallisia asemia. Joko joko haluamallesi asemalle tai käytä hakutoimintoa nähdäksesi, mikä on käytettävissä. Perusvirittimen käyttäminen NextRadiossa ilman Internet-yhteyttä:

 1. Kytke kuulokkeet tai nappikuulokkeet.

 2. Käynnistä NextRadio-sovellus.

 3. Napauta (kolme vaakasuoraa viivaa) -valikkokuvake.

 4. Napauta Perusviritin.

 5. Käytä rajapintaa aseman hakemiseen:

  • Napauta ja + säädä taajuutta.
  • Napauta takaisin ja eteenpäin -painikkeita hakutoiminnon käyttämiseksi. Kun virität aktiivisen aseman, se soi automaattisesti.

  Perusviritin NextRadiossa

 6. Napauta pysäytyspainike lopettaa kuuntelu.

Onko FM-radiot sisäänrakennettu älypuhelimiin?

FM-radio ei ole ominaisuus, jonka kukaan älypuhelintuottaja rakentaa tarkoituksella puhelimeensa. Se on sivutuote joillekin sirujen valmistajille, joilla on sisäänrakennetut FM-vastaanottimet niiden ominaisuuksien lisäksi, joista älypuhelinten valmistajat ovat kiinnostuneita.

Millä puhelimilla on FM-radiovastaanotin?

Älypuhelinten valmistajat poistavat usein käytöstä sisäänrakennetut FM-radiovastaanottimet. Joissakin tapauksissa operaattorit ovat pyytäneet ominaisuuden poistamista käytöstä, mahdollisesti rohkaistakseen nälkäisten radiosovellusten käyttöä tai välttääkseen kuluttajien valitukset huonosta radiovastaanotosta. Vaikka FM-sirut ovat pois päältä monissa puhelimissa, tämä ominaisuus on käytettävissä monissa puhelimissa. Valmistajat, kuten HTC, LG, Motorola ja Samsung, tarjoavat kourallisen puhelimia, joissa on toimivat FM-sirut. Jokainen merkittävä matkapuhelinoperaattori Yhdysvalloissa on yhteensopiva vähintään yhden FM-yhteensopivan puhelimen kanssa. Suurin poikkeus on Apple, koska iPhonessa ei ole aktivoituja FM-siruja. Vaikka iPhone 6 ja vanhemmat mallit sisälsivät FM-siruja, Apple sanoo, ettei antennia voida liittää siruun.

Voitko kuunnella FM-radiota iPhonessa?

Ainoa tapa kuunnella FM-radiota iPhonessa on radiosovellus, ja radiosovellukset toimivat vain, kun sinulla on kunnollinen datayhteys. Tämä tarkoittaa, että et voi luottaa iPhonen FM-radioon hätätilanteissa. FCC kehotti Applea ottamaan FM-sirut käyttöön puhelimissaan vuonna 2017, mutta Apple vastasi väitteellä, että heidän uusimmissa puhelimissaan ei ole FM-siruja. Vaikka heillä olisi FM-siruja, heillä ei ole kuulokeliittimiä. FM-sirut eivät yleensä pysty vastaanottamaan signaaleja ilman kuulokeliitäntöjä toimimaan antennina. Vaikka iPhonen omistajat voivat kuunnella FM-radiota iOS-radiosovelluksilla, et voi luottaa siihen, että paikalliset matkapuhelin- ja tietoverkot pysyvät yllä katastrofin aikana. Radiosovellukset ovat erinomaisia ​​säännölliseen viihdekäyttöön, mutta jos sinun on käytettävä tärkeitä tietoja katastrofin aikana kuten hurrikaani, sijoita paristokäyttöiseen tai hätäradioon.