Skip to content

GIMP tukee graafisia tiedostomuotoja

10 de heinäkuu de 2021

Yksi ensimmäisistä kysymyksistä, jotka kaikkien GIMP: n käytöstä kiinnostuneiden tulisi kysyä, on, mitä tiedostotyyppejä voimme avata GIMP: ssä? Onneksi vastaus on, että GIMP tukee lähes mitä tahansa tarvitsemasi kuvatiedostotyyppiä.

XCF

Tämä on GIMP: n luonnollinen tiedostomuoto, joka tallentaa kaikki kerrostiedot. Vaikka jotkut muut kuvankäsittelyohjelmat tukevat muotoa, tämä on yleensä hyödyllistä vain työskenneltäessä tiedostojen kanssa, joissa on useita kerroksia. Kun olet työskennellyt kuvan kerroksittain, se voidaan tallentaa toiseen yleisempään muotoon jakamista tai loppukäyttöä varten.

JPG / JPEG

JPG on yksi suosituimmista digitaalisten valokuvien muodoista, koska se sallii kuvien eri pakkausasteiden, joten se on ihanteellinen kuvien jakamiseen verkossa tai sähköpostitse.

TIF / TIFF

Tämä on toinen suosittu kuvatiedostomuoto. Suurin etu on, että se on täysin häviötön tiedostomuoto, mikä tarkoittaa, että tietoja ei menetetä tallennuksen aikana tiedostokoon pienentämiseksi. Ilmeisesti tämän haittapuoli on, että kuvat ovat yleensä huomattavasti suurempia kuin saman valokuvan JPEG-versio.

GIF / PNG

Näiden kahden muodon suosio johtuu pääasiassa siitä, että ne sopivat hyvin verkkosivujen grafiikkaan. Jotkut PNG-tiedostot tukevat myös alfa-läpinäkyvyyttä, mikä tekee niistä melko monipuolisempia kuin GIF-tiedostot.

ICO

Tämä muoto on peräisin Microsoft Windows -kuvakkeiden muodosta, mutta monet ihmiset tietävät nyt paremmin tämän muodon, koska se on faviconien käyttämä tiedostotyyppi, pieni grafiikka, joka näkyy usein selaimesi osoiterivillä.

PSD

Vaikka avoimen lähdekoodin sovellus, GIMP voi jopa avata ja tallentaa Photoshopin omaan PSD-tiedostomuotoon. On kuitenkin huomattava, että GIMP ei voi tukea tasoryhmiä ja säätötasoja, joten ne eivät ole näkyvissä, kun ne avataan GIMP: ssä, ja tällaisen tiedoston tallentaminen GIMP: stä voi johtaa joidenkin tasojen menetykseen.

Muut tiedostotyypit

GIMP voi avata ja tallentaa muutamia muita tiedostotyyppejä, vaikka nämä ovat yleensä erikoistuneempia tiedostotyyppejä. Näet täydellisen luettelon tuetuista tiedostotyypeistä GIMP: ssä siirtymällä kohtaan Tiedosto> Avaa tai, jos sinulla on asiakirja auki, Tiedosto> Tallenna ja napsauttamalla Valitse Tiedostotyyppi. Jos tallennat kuvaa, jos Valitse tiedostotyyppi -asetukseksi on Laajennus, voit lisätä tiedostotyypin jälkiliitteen nimeäessä tiedostoa ja se tallennetaan automaattisesti tällä tiedostotyypillä olettaen, että GIMP tukee sitä. Suurimmalle osalle käyttäjiä yllä luetellut tiedostotyypit varmistavat, että GIMP tarjoaa kaiken tarvittavan joustavuuden kuvankäsittelyohjelmassa keskeisten kuvatiedostotyyppien avaamiseen ja tallentamiseen.