Skip to content

Google Mapsin vaihtoehtoiset reitit

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Oma reitti: Kun olet saanut reitin, napsauta sininen viivaja vedä se mihin tahansa. Tee tämä suunnitellaksesi uutta reittiä.
 • Googlen varajäsen: Valitse vaihtoehtoinen vaihtoehto harmaa reittiviiva. Se muuttuu siniseksi, mikä osoittaa, että se on uusi ensisijainen reitti.
 • Useita kohteita: Lisää kohde. paina + sen alapuolella lisätäksesi toisen. Toista niin monta kuin haluat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Mapsin avulla voit suunnitella vaihtoehtoisen reitin sen sijaan, että olet oletusarvoisesti antanut sinulle Google Mapsin. Nämä ohjeet koskevat sekä Google Mapsin tietokoneversiota että mobiiliversiota.

Kuinka tehdä vaihtoehtoinen reitti Google Mapsissa

Ensimmäinen menetelmä sisältää oman reitin tekemisen:

 1. Kun olet antanut sijainnin ja Google tarjoaa sinulle reitin, aseta piste napsauttamalla mitä tahansa kirkkaan sinisen polun kohtaa.

 2. Muuta reitti vetämällä se uuteen sijaintiin. Kun teet tämän, muut ehdotetut vaihtoehtoiset reitit katoavat kartalta ja ajo-ohjeet muuttuvat.

  Arvioitu ajoaika ja etäisyys muuttuvat reitin säätämisen yhteydessä, mikä on hyödyllistä, jos yrität pysyä tietyssä aikataulussa. Pidä silmällä näitä muutoksia tehdessäsi uutta reittiä ja säädä suunnitelmaasi vastaavasti.

  Google Maps ”kiinnittää” uuden polun automaattisesti tielle puolestasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se lähettää sinut sellaisten metsien tai naapurustojen läpi, joihin et voi ajaa. Polku, jonka se antaa, on laillinen tapa päästä määränpää.

 3. Kun olet suorittanut vaihtoehtoisen reitin, se lukittuu.

Kuinka valita yksi Google Mapsin ehdotetuista reiteistä

 1. Valitse yksi harmaavärisistä vaihtoehtoisista reiteistä valitsemalla se.

  Google Maps muuttaa korostusvärinsä siniseksi osoittamaan, että se on nyt uusi ensisijainen reitti poistamatta muita mahdollisia reittejä.

 2. Muokkaa uutta korostettua reittiä vetämällä polku uuteen sijaintiin. Kun teet muutoksen, muut reitit katoavat ja ajo-ohjeesi muuttuvat vastaamaan uutta reittiä.

Tämä on tehokas työkalu Google Maps -reitin säätämiseen, mutta sitä on helppo liioitella. Jos huomaat, että olet muuttanut reittiäsi liikaa tai sinulla on polkuja, joita et halunnut, poista vahingot selaimessasi nuolella tai käynnistä se uudella Google Maps -sivulla.

Kuinka lisätä useita kohteita reitille

Toinen tapa suunnitella vaihtoehtoinen reitti Google Mapsissa on lisätä useita kohteita ehdotettuun reittiin.

 1. Syötä määränpää ja lähtöpiste.

 2. Napsauta tai napauta + -painike kirjoittamasi määränpään alla avataksesi kolmannen kentän, johon voit syöttää uuden määränpään tai napsauttaa karttaa uuden määränpään syöttämiseksi.

 3. Toista prosessi lisätäksesi lisää kohteita.

Muuta pysäkkien järjestystä napsauttamalla jonkin kohteen vasemmalla puolella olevaa valikkoa ja vetämällä sitä sitten luettelossa ylös tai alas.

Google Mapsin tarjoamien reittien hienosäätö on mahdollista Vaihtoehdot -painiketta reittipaneelissa. Käytä sitä välttääksesi moottoriteitä, tietulleja ja lauttoja.

Valitusta reitistä riippuen liikenne tai viivästykset saattavat olla tiheitä, jolloin voit valita vaihtoehtoisen reitin, jotta pääset määränpäähäsi nopeammin. Ota suorat liikennemittarit käyttöön Google Mapsissa kolmirivisellä pinotuella valikossa, joka sijaitsee sivun vasemmassa yläkulmassa.

Jos käytät mobiilisovellusta, muuta reittivaihtoehtoja käyttämällä sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa. Reaaliaikaisen liikenteen vaihtaminen päälle ja pois päältä on käytettävissä kartan päällä olevan tasopainikkeen kautta.

Google Maps mobiililaitteilla

Vaihtoehtoisen reitin valitseminen mobiililaitteilla toimii samalla tavalla kuin tietokoneella, vain korostamalla sitä napauttamalla vaihtoehtoisen reitin sijasta.

Et kuitenkaan voi napsauttaa ja vetää reittiä muokataksesi sitä mobiililaitteella. Jos haluat lisätä määränpään, napauta näytön yläosassa olevaa valikkopainiketta ja valitse Lisää pysäkki. Reittijärjestyksen järjestäminen toimii vetämällä pysäkkejä ylös ja alas luettelossa.

Toinen pieni ero mobiilisovelluksen ja web-version välillä on, että vaihtoehtoiset reitit näyttävät vain ajan, jonka kuluminen sinne kestää, jos hyväksyt reitin. Et näe etäisyyttä, ennen kuin napautat reittiä.

Tiesitkö, että voit lähettää räätälöidyn Google Maps -reitin älypuhelimeesi? Tämä tekee matkan suunnittelusta paljon helpompaa, koska voit rakentaa sen kaikilla tietokoneellasi käytettävissä olevilla työkaluilla ja lähettää sen sitten laitteellesi, kun on aika ottaa se käyttöön.