Skip to content

Google-profiili on nyt osa Google Plus -palvelua

19 de maaliskuu de 2021

Google+ on lopetettu. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain arkistointitarkoituksiin.

Google taitti Google-profiilin Google+ -palveluun. Joten jos haluat mukautetun profiilin, sinun on mentävä luomaan se. Google+ -profiili näkyy hauissa ja liitetty moniin Googlen tuotteisiin ja palveluihin. Se sisältää yleensä perustiedot profiileista, kuten valokuvan, taustatiedot, edellisen koulun ja työn historian sekä kiinnostuksen kohteet. Se voidaan määrittää sisällyttämään linkit muihin sosiaalisen median tileihin.

Google-profiilin luominen

Määritä profiili siirtymällä osoitteeseen www.google.com/profiles. Saatat huomata, että sinulla on jo profiili. Jos ei, napsauta Luo profiili linkki aloittaaksesi.

Minusta

Kaikki Tietoja minusta -osiossa lueteltu on julkista. Jos et halua pomosi tai äitisi näkevän sen, älä listaa sitä täällä. Saattaa kuitenkin olla hyötyäsi käyttää tätä sivua julkisena ansioluettelona tai sosiaalisen verkoston käyntikorttina.

Voit lisätä tietoja asuinpaikastasi, luetella muita verkkosivustoja, luoda elämäkerran ja lisätä kuvan itsestäsi. Syötä kaupungit, joissa olet asunut, ja ne näkyvät automaattisesti kartalla.

Pysyvä URL-osoite

Välilehden alaosasta löydät merkityn alueen profiili-URL. Tämä on julkisen profiilisi osoite. Oletusosoite on www.google.com/profiles/käyttäjän_nimi_tätä. Jos käytät Google-tililläsi muuta kuin Gmail-sähköpostiosoitetta, voit luoda mukautetun osoitteen. Jos teet jotain helposti muistettavaa, voit lisätä profiilisi käyntikortteihin tai linkittää siihen helposti muilta verkkosivustoilta.

Yksityiset tiedot

Yhteystiedot ei ole julkinen. Määrität, mitkä kontakteistasi näkevät sen. Voit myös perustaa yhteysryhmiä, kuten perheenjäseniä ja työtovereita. Joko luovutat kaikki yhteystietosi tai et mitään niistä määrittelemillesi henkilöille. Ei ole tarkkaa hallintaa siitä, kuka näkee minkä kohteen, mutta Google työskentelee sosiaalisten verkostojen palveluissa, jotka tekevät yhteystietojen jakamisesta rakeisen.

Kun olet muokannut profiiliasi, napsauta Tallenna muutokset. Profiilisi alkaa näkyä Googlen hakutuloksissa.

+1 Tiedot

Jos käytät Googlen + 1-merkintää verkkosivustojen ja leikkeiden merkitsemiseen ”+1” ja jakamiseen, sinulla on + 1-välilehti, jossa kaikki + 1-sivustosi jaetaan. Tämä on suunniteltu, koska plus yksi merkitsee sivuston julkisesti huomionarvoiseksi.