Skip to content

Hakujen tarkentaminen valokeilassa ja Finder-haku

1 de toukokuu de 2021

Spotlight on helppokäyttöinen, koko järjestelmän kattava hakupalvelu macOS: ssa ja Mac OS X: ssä. Vaikka käytät Finderin hakukenttää, käytät Macin luomaa Spotlight-hakuhakemistoa. Finderin hakutulokset eivät poikkea tavallisen Spotlight-haun tuloksista. Etsinnällä Finder-ikkunassa on kuitenkin etuja, mukaan lukien parempi hallinta haun suorittamisen suhteen ja mahdollisuus rakentaa monimutkaisia ​​hakukyselyjä ja lisätä hakulausekkeeseen. Näin määrität Finder-asetukset Macissa, jotta saat tarvitsemasi hakutulokset. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Mac-tietokoneita, jotka on julkaistu vuoden 2005 jälkeen ja joissa on OS X Snow Leopard (10.6) tai uudempi.

Määritä Finderin hakuasetukset

Oletuksena on, että kun suoritat haun Finderista, haku kattaa koko Macin. OS X Snow Leopard -sovelluksella Apple esitteli kuitenkin kyvyn määrittää Spotlight-oletushakukohde Finderissa. Määritä Finderin hakukentän asetukset suorittamalla seuraavat vaiheet:

 1. Siirry Dockiin ja valitse Finder -kuvaketta.

  Kuvake näyttää sinivalkoiselta hymyilevältä kasvolta.

 2. Alkaen Finder valikossa Asetukset.

  Finder-asetusten käyttäminen macOS Catalinassa

 3. Sisään Finder-asetukset, Valitse Pitkälle kehittynyt välilehti.

  Lisäasetukset-välilehti Finder-asetuksissa

 4. Alkaen Suoritettaessa hakua luetteloruudussa, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Hae tästä Macista: Tämä vaihtoehto käyttää Spotlightia etsimään koko Maciltasi valitsemasi termi tai avainsanat. Tämä vaihtoehto on sama kuin haku suoraan Spotlightista.
  • Hae nykyisestä kansiosta: Tämä vaihtoehto rajoittaa haun nykyiseen Finder-ikkunassa näkyvään kansioon ja sen alikansioihin.
  • Käytä edellistä hakualuetta: Tämä vaihtoehto kehottaa Spotlightia käyttämään mitä tahansa hakuparametreja, joita käytit viimeksi käyttäessäsi Spotlight-hakua.

  Määritä Finderin oletushaun sijainti

 5. Kun olet tehnyt valinnan, sulje Finder-asetukset.

Seuraava haku, jonka teet Finderin hakukentästä, käyttää asettamiasi parametreja Finder-asetukset. Ohittaa oletusasetukset, jotka olet määrittänyt kohdassa Finder-asetukset, kirjoita hakutermi Finder-hakukenttään ja valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista hakupalkissa:

 • Tämä Mac: Hae koko tietokoneeltasi.
 • Kansion nimi: Kansion_nimi on Finder-ikkunan nimi, jossa olit kirjoittaessasi hakutermiä. Valitse tämä vaihtoehto hakeaksesi nykyisestä kansiosta.
 • Jaettu: Laajenna haku kaikkiin tietokoneeseesi liitettyihin oheisasemiin.

Valitse hakupiste Finderista

Hyppää Spotlightista Finder-hakuun

Sinun ei tarvitse aloittaa hakuja Finderista, jotta voit hyödyntää Finderissa etsimisen lisäetuja. Sen sijaan voit aloittaa haun suoraan Spotlightista ja siirtyä sitten Finderiin. Suoraan Spotlight-haku voi tuottaa kymmeniä tuloksia, mikä vaikeuttaa tulosten tarkastelua ja lajittelua. Kun siirrät hakutulokset Spotlight-tuloksista Finderiin, voit paremmin muokata tuloksia ja rajata hakua. Voit siirtää haun Spotlightista Finderiin suorittamalla seuraavat vaiheet:

 1. Siirry macOS-valikkopalkkiin ja valitse Valokeilassa kuvake (suurennuslasi).

  Spotlight-hakukenttä Macissa

 2. vuonna Spotlight-haku kirjoita termi tai avainsana. Hae esimerkiksi elokuvaa Vice.

 3. Selaa hakutulosluettelossa alareunaan ja kaksoisnapsauta sitten Näytä kaikki Finderissa.

  Spotlight-haku elokuvalle macOS: ssa

 4. Etsitään -ikkuna avautuu hakusanasi tai lauseesi tuloksilla.

Voit myös lisätä hakukriteerejä, kuten viimeksi avattu päivämäärä, luomispäivämäärä tai tiedostotyyppi.