Skip to content

Hallitse selainhistoriaasi Safarissa Macille ja iOS: lle

19 de maaliskuu de 2021

Apple Safari -selain pitää kirjaa hakuhistoriastasi ja vierailemistasi verkkosivustoista. Opi hallitsemaan selaushistoriaasi Safarissa ja kuinka selata yksityisesti.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Safari for Mac -tietokoneita, joissa on OS X Yosemite (10.10) – macOS Catalina (10.15) – ja Applen mobiililaitteita, joissa on iOS 8 – iOS 14.

Kuinka hallita Safari-historiaa macOS: lla

Safari on pitkään ollut MacOS: n tavallinen verkkoselain. Näin hallitset Safarin historiaa Macissa:

 1. Avaa Safari-selain ja valitse Historia näytön yläosassa olevassa valikkopalkissa.

 2. Näet avattavan valikon, jossa on viimeksi vierailemiesi verkkosivujen otsikot. Valitse verkkosivusto ladataksesi kyseisen sivun tai valitse jokin edellisistä päivistä valikon alareunassa nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.

 3. Tyhjennä Safarin selaushistoria ja muut paikallisesti tallennetut sivustokohtaiset tiedot valitsemalla Tyhjennä historia pohjassa Historia pudotusvalikosta.

  Jos haluat säilyttää verkkosivuston tiedot (kuten tallennetut salasanat ja muut automaattisen täytön tiedot), siirry osoitteeseen Historia > Näytä koko historia. Lehdistö Cmd+A Valitse kaikki ja paina sitten Poistaa poistaa selainhistoriasi säilyttäen verkkosivustotiedot.

 4. Valitse tyhjennettävä valikko avattavasta valikosta. Vaihtoehtoja ovat viimeisen tunnin aikana, tänään, tänään ja eilenja koko historia.

 5. Valitse Tyhjennä historia poistaa sivustoluettelon.

  Jos synkronoit Safari-datasi minkä tahansa Applen mobiililaitteen kanssa iCloudia käyttäen, myös näiden laitteiden historia tyhjennetään.

Kuinka käyttää yksityistä selaamista Safarissa

Voit estää verkkosivustoja näkymästä selaimen historiassa käyttämällä yksityistä selausta. Voit avata yksityisen ikkunan Safarissa siirtymällä kohtaan Tiedosto > Uusi yksityinen ikkunatai käytä pikanäppäintä Siirtää+Komento+N.

Kun suljet yksityisen ikkunan, Safari ei muista hakuhistoriaasi, vierailemiasi verkkosivuja tai automaattisen täytön tietoja. Uuden ikkunan ainoa erottava piirre on, että osoiterivi on sävytetty tummanharmaaksi. Tämän ikkunan kaikkien välilehtien selaushistoria pysyy yksityisenä.

Valitse Safari for Windows -kohdassa asetusvaihde ja valitse Yksityinen selaaminen avattavasta valikosta.

Kuinka hallita historiaa Safarissa iOS-laitteilla

Safari-sovellus on osa iOS-käyttöjärjestelmää, jota käytetään Apple iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa. Safarin selaushistorian hallinta iOS-laitteella:

 1. Napauta Safari sovellus avataksesi sen.

 2. Napauta Kirjanmerkit -kuvaketta ruudun alaosassa. Se muistuttaa avointa kirjaa.

 3. Napauta Historia -kuvake avautuvan ruudun yläosassa. Se muistuttaa kellotaulua.

 4. Selaa näyttöä avataksesi verkkosivuston. Napauta merkintää avataksesi sivun Safarissa.

 5. Poista selaushistoria napauttamalla Asia selvä Historia-näytön alareunassa.

 6. Valitse yksi neljästä vaihtoehdosta: Viimeinen tunti, Tänään, Tänään ja eilen, ja Koko ajan.

  Safari-historian tyhjentäminen poistaa myös evästeet ja muut selaustiedot. Jos iOS-laitteesi on kirjautunut iCloud-tilillesi, selaushistoria poistetaan muista laitteista, joihin olet kirjautunut.

 7. Napauta Tehty poistuaksesi näytöltä ja palataksesi selaimen sivulle.

  Jos haluat poistaa vain yksittäisiä sivustoja Safari-historiastasi, pyyhkäise merkintää vasemmalle ja napauta sitten Poistaa.

Yksityisen selaamisen käyttäminen Safarissa iOS-laitteissa

Voit myös käyttää yksityistä selaamista iOS: ssä estääksesi Safarin hakuhistoriaa ja verkkotietojasi tallentamasta:

 1. Avaa Safari-sovellus ja pidä sitten -painiketta painettuna välilehdet kuvake (kaksi päällekkäistä ruutua) näytön alareunassa.

 2. Napauta Yksityinen.

 3. Napauta plus-merkki avataksesi yksityisen selausikkunan.

 4. Kun olet yksityisessä selauksessa, URL-osoiterivin tausta on musta vaaleanharmaan sijaan. Kirjoita URL-osoite tai hakutermi tavalliseen tapaan.

 5. Kun olet valmis palaamaan tavalliseen selaamiseen, napauta välilehdet -kuvaketta ja napauta sitten Yksityinen poistaa yksityisen selaamisen käytöstä.