Skip to content

Haluatko estää jonkun Snapchatessa? Näin

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Siirry sovelluksessa kohtaan Keskustelut > käyttäjä estää> Valikko > Lohko > Lohko.
  • Jos haluat käyttää sen sijaan Älä häiritse, siirry kohtaan Chat > Valikko > Älä häiritse.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten käyttäjä voidaan estää Snapchatin iOS- tai Android-käyttöjärjestelmässä, mitä tapahtuu, kun teet niin, ja vaihtoehtoja jonkun estämiseen.

Kuinka estää käyttäjä Snapchatissa

Voit estää jonkun Snapchatissa viidellä yksinkertaisella vaiheella.

  1. Avaa Snapchat-sovellus ja etsi joko estettävä käyttäjä siirtymällä Keskustelut-välilehdelle (merkitty puhekupla -kuvaketta alhaalla) tai napauttamalla yläosassa olevaa hakutoimintoa (merkitty suurennuslasi -kuvake yläosassa). Kirjoita sitten heidän nimensä hakuun.

  2. Napauta käyttäjää avataksesi keskustelun hänen kanssaan.

  3. Napauta valikossa -kuvake chat-välilehden vasemmassa yläkulmassa.

  4. Napauta Lohko näkyviin tulevista valikkovaihtoehdoista.

  5. Vahvista, että haluat estää käyttäjän napauttamalla Lohko -painiketta vahvistusruudussa.

Mitä tapahtuu, kun estät jonkun Snapchatessa?

Kun estät käyttäjän Snapchatissa, estät kyseistä käyttäjää tavoittamasta tai löytämästä sinua. Heille Snapchat-aktiviteettiasi ja tiliäsi ei ole.

Estetty käyttäjä ei voi tehdä mitään seuraavista:

  • Lähetä sinulle valokuvan tai videon napsautuksia.
  • Aloita keskustelu kanssasi.
  • Tarkastele tarinoita.
  • Löydä tilisi, jos he etsivät sinua.

Jos estät jonkun Snapchatessa, tietävätkö he?

Snapchat ei lähetä ilmoitusta estämällesi käyttäjälle. Kyseinen käyttäjä saattaa kuitenkin epäillä, että hänet on estetty havaitsemalla, että toimintasi ja tilisi ovat kadonneet.

Ainoa tapa, jolla käyttäjä voi vahvistaa, että olet estänyt heidät, on käyttää toista estämätöntä Snapchat-tiliä tilisi etsimiseen ja löytämiseen.

Vaihtoehtoja käyttäjien estämiselle Snapchatissa

Esto on äärimmäinen tapa rajoittaa yhteyttä toiseen käyttäjään. Silti on olemassa muita vähemmän rajoittavia menetelmiä, joita voit käyttää.

Käytä Älä häiritse -ominaisuutta

Tämä on vähiten rajoittava vaihtoehto estämiselle, joka hiljentää kaikki ystävien tai ryhmien ilmoitukset. Kun otat Älä häiritse -vaihtoehdon käyttöön ystävällesi, hän voi silti lähettää sinulle napsautuksia ja chatteja. Et vain häiritse ilmoitusta joka kerta, kun he tekevät.

Tämä on loistava vaihtoehto poista käytöstä sovellusilmoitukset, kun haluat pysyä ystävinä käyttäjien kanssa pitäen ilmoitukset käytössä tietyille ystäville ja ryhmille.

Löydät Älä häiritse -vaihtoehdon napauttamalla kaveria avaamaan chat, napauttamalla valikossa -kuvaketta, ja napauttamalla Älä häiritse valikkoluettelosta.

Poista käyttäjä ystäväluettelostasi

Käyttäjän poistaminen poistaa hänet ystävänä, joten et ole enää yhteydessä häneen. He voivat silti nähdä tilisi ja tarkastella lähettämiäsi julkisia tarinoita. He saattavat jopa pystyä lähettämään sinulle napsautuksia ja chatteja tietosuoja-asetuksistasi riippuen.

Käyttäjän poistaminen on ihanteellista, jos haluat ottaa yhteyttä ja jakaa yksityisiä tarinoita ystävien kanssa samalla kun olet avoin jakamaan julkista sisältöä muiden kuin ystävien kanssa.

Jos haluat poistaa käyttäjän ystävistäsi, napauta ystävää avataksesi chat. Napauta sitten valikossa -kuvaketta ja napauta Poista ystävä valikkoluettelosta.

Muuta yksityisyysasetuksiasi, jotta vain ystävät voivat ottaa sinuun yhteyttä

Jos käyttäjä, joka ei ole ystäväsi, lähettää sinulle napsautuksia, yrittää keskustella kanssasi tai tarkastella tarinoita, joiden et halua heidän näkevän, muuta tietosuoja-asetuksiasi, jotta hän ei voi ottaa sinuun yhteyttä. Tämä vaihtoehto kulkee käsi kädessä käyttäjien poistamisen ystäväluettelosta.

Snapchatin avulla voit valita, haluatko kaikkien (ystävien ja muiden kuin ystävien) vai vain ystävien ottavan sinuun yhteyttä ja nähdäksesi tarinasi.

  1. Muuta näitä asetuksia napauttamalla profiili -kuvake sovelluksen vasemmassa yläkulmassa.

  2. Napauta vaihde -kuvaketta päästäksesi asetuksiisi ja vieritä alaspäin Kuka pystyy -osiossa.

  3. Napauta Ota yhteyttä minuun ja valitse Ystäväni jotta vain ystäväsi voivat lähettää sinulle välikuvia tai chatteja.

  4. Palaa takaisin, napauta Näytä tarinanija valitse Ystäväni. Vaihtoehtoisesti napauta Mukautettu luoda mukautettu tietosuojasuodatin, jotta tietyt ystävät eivät näe tarinasi.