Skip to content

Haluatko täydellisemmän älypuhelimen / tablet-äänen? Liitä ne stereojärjestelmään

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Helpoin tapa: pariliitä älypuhelin tai tabletti stereojärjestelmään langattoman Bluetooth-sovittimen avulla.
  • Parempaa äänenlaatua varten käytä langatonta DLNA-, AirPlay- tai Play-Fi-sovitinta.
  • Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaapeleita tai telakkaa.

Tässä artikkelissa selitetään tapoja toistaa matkapuhelinta stereojärjestelmissä.

Langaton Bluetooth-sovitin

Langaton on missä se on, ja Bluetooth-yhteys kypsyy edelleen ja kyllästää kaikenlaisia ​​teknisiä tuotteita. Sinulla olisi todella vaikea löytää älypuhelinta tai tablettia ilman Bluetooth vakiona. Jotkut ihmiset jopa muuttavat vanhat älypuhelimet kannettaviksi mediasoittimiksi Bluetoothin avulla.

Sellaisina Bluetooth-sovittimet (kutsutaan myös vastaanottimiksi) ovat laajalti saatavilla ja helposti edullisia.

Suurin osa Bluetooth-sovittimista yhdistää stereojärjestelmiin, vahvistimiin tai vastaanottimiin 3,5 mm: n RCA- tai digitaalisen optisen kaapelin kautta, jota voidaan myydä erikseen tai ei. Nämä laitteet vaativat myös virtaa, yleensä mukana toimitetun USB: n ja / tai seinäpistokkeen kautta, ja joissakin on jopa sisäänrakennettuja paristoja, jotka voivat kestää tuntikausia. Kun olet kytkenyt yhteyden, muodosta pariliitos älypuhelimen tai tabletin kanssa, ja olet valmis nauttimaan äänen ohjauksesta suoraan taskustasi.

Muista, että tavallisen langattoman Bluetooth-yhteyden enimmäiskantama on 10 m, johon seinät, näköyhteys ja / tai esineet voivat vaikuttaa. Joillakin adaptereilla, kuten Amped Wireless BTSA1: llä, on ulottuvuus jopa kaksinkertainen normaaliin etäisyyteen. Bluetooth tuo käyttöön myös joitain ylimääräisiä tietojen pakkauksia, joten on mahdollista (äänilähteestä riippuen) menettää hiukan laatua, elleivät tuotteet ole aptX-yhteensopivia. Joko niin, useimmat ovat tyytyväisiä tuloksiin, etenkin taustamusiikkiin ja / tai Internet-radioon.

Bluetooth-sovittimia on useita eri muotoja, kokoja ja ominaisuuksia, joten selaa ja löydä tarpeisiisi parhaiten sopivia.

DLNA, AirPlay, langaton Play-Fi-sovitin

Vaativille audiofiileille tai harrastajille Bluetooth ei välttämättä leikkaa sitä yleisen uskollisuuden kannalta. Onneksi jotkut sovittimet käyttävät Wi-Fi-yhteyttä, joka siirtää äänen stereojärjestelmiin ilman pakkaamista tai laadun heikkenemistä. Paitsi että, langattomilla verkoilla on yleensä suurempi kantama kuin mitä Bluetooth voi saavuttaa.

Kuten edellä kuvatuissa Bluetooth-sovittimissa, myös Wi-Fi-tyyppi muodostaa yhteyden 3,5 mm: n RCA- tai digitaalisen optisen kaapelin kautta.

Toisin kuin Bluetooth, sinun on kuitenkin kiinnitettävä enemmän huomiota yhteensopivuuteen. Esimerkiksi AirPlay toimii vain Applen tuotteiden (esim. IPhone, iPad, iPod) tai iTunesia käyttävien tietokoneiden kanssa, mikä tarkoittaa, että Android-laitteet jätetään pois. Joissakin adaptereissa voi kuitenkin olla myös tuki DLNA: lle, Play-Fi: lle (DTS: n vakio) tai yleiselle Wi-Fi-yhteydelle yrityksen omalla sovelluksella.

Tarkista jälleen yhteensopivuus. Kaikkia musiikkiin liittyviä mobiilisovelluksia ei ole suunniteltu tunnistamaan ja suoratoistamaan kutakin tyyppiä.

3,5 mm: n RCA-stereoäänikaapeli

Jos langaton tuntuu hieman liian hienolta tai mukana, ei ole mitään vikaa pitää kiinni hyväksi todistetusta 3,5 mm: n RCA-stereoäänikaapelista. 3,5 mm: n pää liitetään suoraan älypuhelimen tai tabletin kuulokeliitäntään, kun taas RCA-liitännät liitetään stereokaiuttimen, vastaanottimen tai vahvistimen linjatuloihin.

Varmista, että tulpat vastaavat tuloporttien väriä (valkoinen on vasemmalla ja punainen oikea RCA-liittimillä). Jos liittimet on pinottu pystysuoraan, valkoinen tai vasen on melkein aina päällä. Se on kaikki mitä on tehtävä!

Kaapelin käytön etu on, että useimmissa tapauksissa varmistat parhaan mahdollisen äänenlaadun. Yhteensopivuudesta, häviöttömästä lähetyksestä ja / tai langattomista häiriöistä ei tarvitse olla huolissaan. Se on myös yksi vähemmän laite, joka vie tilaa pistorasiaan tai virtakaapeliin.

Yhdistetyn laitteen kantamaa rajoittaa kuitenkin fyysisesti kaapelin pituus, mikä voi olla tai ei välttämättä ole kovin hankalaa. Suurin osa 3,5 mm: n RCA-stereoäänikaapeleista on vertailukelpoisia, joten kokonaispituus on todennäköisesti tärkein asia.

3,5 mm – 3,5 mm: n stereoäänikaapeli

Vaihtoehto 3,5 mm: n RCA-stereoäänikaapelille on perusäänikaapeli. Kaikissa ei ole RCA-tuloliittimiä, mutta voit luottaa melko paljon tavalliseen 3,5 mm: n porttiin (joka tunnistetaan myös mobiililaitteiden kuulokeliittimeksi). Ehkä sinulla on yksi näistä kaapeleista myös jonnekin laatikossa tai laatikossa.

3,5 mm: n stereoäänikaapeleilla on sama liitäntä kummassakin päässä (täysin käännettävä) ja ne ovat käytännöllisesti katsoen universaaleja äänilaitteille. Jos mukana on kaiutin (esim. TV, tietokone, stereot, soundbar), voit taata plug-and-play -yhteensopivuuden.

Sen ei myöskään tarvitse olla kallista; upeita soundbar-baareja löytyy alle 500 dollaria. Aivan kuten 3,5 mm – RCA-kaapelilla, tällä liitännällä on samat äänenlaadun ja fyysisten kantorajoitusten edut.

Suurin osa 3,5 mm: n ja 3,5 mm: n stereoäänikaapeleista ovat vertailukelpoisia, joten kokonaispituus on todennäköisesti tärkein asia.

Älypuhelin / tablet-telakka

Vaikka kaiutintelakoitsijat näyttävät olevan hieman harvinaisempia nykyään, on paljon universaaleja telakoita, jotka palvelevat mobiililaitteiden lataamista ylläpitämällä aktiivista yhteyttä audiojärjestelmään. Miksi kalastaa virran ja / tai aiemmin mainitun äänikaapelin avulla älypuhelimille / tableteille, kun telakka tarjoaa tyylikästä yksinkertaisuutta?

Lisäksi on helpompi vilkaista ruudulle, joka on tuettu, jotta näet, mikä kappale parhaillaan soi tai seuraavaksi. Siistit, järjestäytyneet kaapelit ovat aina myös plus.

Jotkut yritykset, kuten Apple, tekevät telakoita vain omille tuotteilleen. Jos vietät vähän aikaa metsästykseen ja ostoksille, saatat löytää useita yhteensopivia telakoita, jotka kolmannen osapuolen valmistajat ovat tehneet – muista pitää kiinni MFi: stä Apple-laitteillesi. Jotkut telakat voidaan luoda tietylle mallille / sarjalle (esim. Vain Samsung Galaxy Note -älypuhelimille) tai tietylle yhteystyypille (kuten Lightning tai 30-nastainen iOS: lle, mikro-USB Androidille).

Yleisempää on kuitenkin löytää telakoita, joissa on yleiskäyttöinen kiinnitys, jolloin voit liittää omat tuotekaapelit liittääksesi stereojärjestelmien äänituloihin (itse telakan kautta).