Skip to content

Haluatko tietää, kuinka kaksinkertaistaa Internet-nopeutesi ilmaiseksi?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Voit nopeuttaa web-selaamista muokkaamalla Domain Name System -palvelimia työkaluilla, kuten DNS Benchmark tai namebench.
 • Kirjaudu reitittimeesi järjestelmänvalvojana, jos haluat tehdä muutoksen useilla laitteilla kerralla.
 • Voit myös muokata kunkin tietokoneen tai laitteen DNS-palvelimia verkkosovittimen tai Wi-Fi-asetusten avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka löytää parhaat DNS-palvelimet ja tehdä tarvittavat muutokset tietokoneeseen tai reitittimeen nopeuden parantamiseksi.

Kuinka löytää paras DNS-palvelin

DNS on kuin Internetin puhelinluettelo, joka kartoittaa verkkosivustojen nimiä lifewire.com tiettyyn tietokoneeseen (tai tietokoneisiin), joissa sivustoa isännöidään. Kun käytät verkkosivustoa, tietokoneesi etsii osoitteet, ja DNS-palvelimen valinta voi vaikuttaa verkkosivuston latautumiseen.

Tietokoneesi, reitittimesi tai tukiaseman verkkoasetusten avulla voit määrittää, mitä DNS-palvelimia – ensisijaisia ​​ja toissijaisia ​​- käytetään. Oletusarvoisesti Internet-palveluntarjoajasi asettaa nämä, mutta voi olla nopeampia, joita voit käyttää.

Useat apuohjelmat voivat auttaa sinua löytämään parhaan DNS-palvelimen suorittamalla vertailuarvoja, jotka testaavat, kuinka kukin palvelin reagoi nimenomaan sijaintiin. GRC DNS Benchmark on loistava työkalu Windows- ja Linux-käyttäjille, ja namebench on nopea ja helppo työkalu, joka toimii myös Macissa.

Toinen tapa löytää nopea DNS-palvelin on kokeilla sitä vapaiden ja julkisten DNS-palvelimien luettelosta. Monet tarjoavat ylimääräisiä yksityisyyden suojauksia, erilaisia ​​suodatustasoja ja paljon muuta.

Näin voit käyttää ilmaista avoimen lähdekoodin namebench-apuohjelmaa (sen pitäisi toimia samalla tavalla GRC DNS Benchmarkissa):

 1. lataa ja asenna namebench-apuohjelma.

 2. Kun käynnistät sen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään antamaan nykyinen nimipalvelimesi. Jos sitä ei syötetä sinulle automaattisesti, sinun on löydettävä se itse.

  Jos et ole vaihtanut tietokoneesi käyttämiä DNS-palvelimia, osoitteen tulee olla sama kuin oletusyhdyskäytävä. Jos tiedät oletusyhdyskäytävän, ohita tämä vaihe.

  Avaa Windowsissa komentokehote ja kirjoita ipconfig / all. Etsi DNS-palvelimet linja. Sen vieressä on DNS-palvelimen osoite.

  Avaa Macissa pääteikkuna siirtymällä kohtaan Sovellukset > Apuohjelmat > Terminaalija kirjoita sitten kissa /etc/resolv.conf.

 3. Kirjoita nykyinen nimipalvelimen osoite kotisivulle sellaisena kuin löysit sen yllä näkyväksi, ja valitse sitten Aloita vertailuarvo.

 4. Odota uuden selainsivun avautumista vertailutulosten kanssa. Se voi kestää useita minuutteja tai kauemmin.

  Näet suositellut ensisijaiset, toissijaiset ja tertiääriset DNS-palvelimet, jotka voivat auttaa sinua saamaan nopeamman Internet-yhteyden nopeuden kuin mitä saat nykyisillä DNS-palvelimilla.

  Näet myös luettelon testatuista DNS-palvelimista ja siitä, kuinka kauan verkkosivujen lataaminen kesti. Kirjoita suositeltujen palvelimien numerot muistiin.

 5. Poistu nimisivulta ja sulje selaimessa avattu sivu.

Kuinka vaihtaa DNS-palvelimia

Nyt voit muuttaa DNS-palvelinta joko tietokoneellasi tai reitittimelläsi.

Jos käytät useita laitteita tai jos monet ystävät ja perheenjäsenet muodostavat yhteyden verkkoon, kirjaudu reitittimeesi järjestelmänvalvojana, jotta voit tehdä muutoksen siellä. Näin jokainen laite, joka saa osoitteensa automaattisesti reitittimeltä, päivitetään näillä DNS-palvelimilla nopeampaa selaamista varten.

Tai muokkaa jokaisen tietokoneen tai laitteen DNS-palvelimia. Siirry tietokoneen verkkosovittimen asetuksiin tai puhelimen tai tabletin Wi-Fi-asetuksiin ja kirjoita DNS-palvelimen osoitteet. Tämä muuttaa vain kyseisen laitteen DNS-palvelimen.

Tulokset

Testituloksemme osoittivat 132,1% parannuksen Google DNS -palvelinten käyttöön verrattuna varastojen DNS-palvelimiin. Todellisessa käytössä se ei kuitenkaan välttämättä ole niin paljon nopeampi. Silti tämä yksi säätö saattaa tuntua siltä, ​​että sinulla on loistava yhteys Internetiin.

DNS-palvelinten vaihtaminen voi nopeuttaa verkkotunnuksen selvittämiseen kuluvaa aikaa, mutta se ei nopeuta internetyhteyttäsi. Esimerkiksi sisällön suoratoiston tai suurten tiedostojen lataamisen keskimääräinen latausnopeus ei parane.