Skip to content
iOS

Hankala piilotettu emoji – kuinka löytää ne iPhonesta

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Ota emoji käyttöön avaamalla asetukset sovellus ja siirry Kenraali > Näppäimistö > Näppäimistöt > Lisää uusi näppäimistö. Napauta Emoji näppäimistön ottamiseksi käyttöön.
 • Voit käyttää emojia napauttamalla kasvot tai maapalloa -kuvake näppäimistön alla kirjoittaessasi viestiä. Napauta mitä tahansa emoji-kuvaketta lisätäksesi sen tekstiin.
 • Poista emoji-näppäimistö siirtymällä kohtaan asetukset > Kenraali > Näppäimistö > Näppäimistöt > Muokata. Valitse punainen miinuspainike vieressä Emoji > Poistaa.

IPhone sisältää satoja emoji-tiedostoja, jotka ovat kaikki käytettävissä ja täysin ilmaisia, jos olet ottanut sisäänrakennetun emoji-näppäimistön käyttöön. Tässä oppaassa näytämme, kuinka voit ottaa emojit käyttöön, käyttää ja poistaa kaikissa iPhone-, iPad- ja iPhone-kosketuslaitteissa, joissa on iOS 7 tai uudempi.

Kuinka ottaa emoji käyttöön iPhonessa

Lisää emoji iPhoneen asentamalla uusi näppäimistö, joka on yhtä helppoa kuin valita emoji-näppäimistö puhelimen asetuksista.

 1. Avaa asetukset sovellus.

 2. Mene Kenraali > Näppäimistö.

 3. Valitse Näppäimistöt > Lisää uusi näppäimistö.

 4. Pyyhkäise luetteloa, kunnes löydät Emojija napauta sitä sen ottamiseksi käyttöön.

Sen Näppäimistöt -näytössä näet iPhonen alkuasetuksissa valitsemasi kielenäppäimistön sekä emoji-näppäimistön. Tämä tarkoittaa, että emoji on käytössä ja käyttövalmis.

Emojin käyttäminen iPhonessa

Kun emoji on lisätty iPhoneen, voit nyt kirjoittaa nämä symbolit käytännössä mihin tahansa sovellukseen. Se ei toimi kaikissa sovelluksissa, koska jotkut käyttävät mukautettua näppäimistöä, mutta toiset, kuten Viestit, Muistiinpanot ja Mail, toimivat.

Kun näppäimistö on auki, valitse kasvot tai maapallokuvake näppäimistön alla (iPhone X: ssä) tai välilyönnin vasemmalla puolella päästäksesi emoji-valikkoon.

Jos haluat nähdä kaikki emojit, vieritä oikealle tai valitse kuvake alareunasta siirtyäksesi kyseiseen emoji-luokkaan (luokat otettiin käyttöön iOS 8.3: ssa). Emojin lisääminen viestiin on yhtä yksinkertaista kuin valita, mihin haluat sen mennä, ja napauttaa sitten emojia lokerosta.

Voit piilottaa emoji-näppäimistön ja palata normaaliin asetteluun napauttamalla maapallo- tai aakkosnäppäintä.

Kuinka käyttää monikulttuurista emojia

Vuosien ajan iPhonessa käytettävissä olevissa tavallisissa emoji-sarjoissa oli vain valkoisia piirteitä, kuten valkoiset kasvot ja valkoiset kädet. Apple työskenteli emojia hallitsevan ryhmän Unicode Consortiumin kanssa muuttaakseen vakiosarjaa, jotta se vastaisi monipuolisempaa valintaa.

Sinun on kuitenkin suoritettava näppäimistötemppu nähdäksesi monikulttuuriset vaihtoehdot. Näin:

Nämä vaiheet koskevat laitteita, joissa on iOS 8.3 tai uudempi.

 1. Avaa emoji-näppäimistö sovelluksesta, joka tukee sitä.

 2. Etsi emoji, joka on yhden ihmisen kasvot tai käsi, ja kosketa sitä pitkään.

 3. Kun uusi valikko on näkyvissä, liu’uta sormea ​​ylös paneeliin laskeaksesi haluamaasi emojiin ja nosta sitten sormeasi piilotetun emojin lisäämiseksi.

Emoji-näppäimistön poistaminen

Jos et halua enää käyttää emojia ja haluat piilottaa näppäimistön, palaa näppäimistön asetuksiin muutoksen tekemiseksi.

Nämä ohjeet osoittavat, kuinka emoji-näppäimistö piilotetaan, ei poisteta, joten voit ottaa sen uudelleen käyttöön myöhemmin.

 1. Avaa asetukset sovellus ja siirry Kenraali > Näppäimistö > Näppäimistöt.

 2. Napauta Muokata yläosassa ja valitse sitten punainen miinuspainike vieressä Emoji.

 3. Valitse Poistaa.