Skip to content
iOS

Hanki AirPodit, jotka eivät muodosta yhteyttä, toimimaan uudelleen

20 de maaliskuu de 2021

Mikään ei ole parempaa kuin AirPodit, kun ne toimivat hyvin. Mikään ei ole pahempaa kuin silloin, kun AirPodit eivät muodosta yhteyttä iPhoneen, iPadiin tai tietokoneeseen. Onneksi AirPod-laitteiden saaminen yhteyden muodostamiseen laitteisiin on melko helppoa. Lue 9 suosituinta vinkkiä AirPodien korjaamiseen, jotka eivät muodosta yhteyttä.

Tämä artikkeli koskee kaikkia AirPods-malleja ja -laitteita, joissa on iOS 12 tai uudempi, sekä macOS: ää. Siinä oletetaan, että olet jo määrittänyt AirPodit. AirPodit toimivat myös Android-puhelimissa ja muissa laitteissa, jotka tukevat Bluetooth-kuulokkeita. Jos sinulla on niin, tutustu Bluetooth-kuulokkeiden yhdistämiseen puhelimeen.

Ovatko AirPodit iPhonen kantaman sisällä?

Tämä saattaa tuntua uskomattoman yksinkertaiselta, mutta se on myös todella tärkeää, jos AirPodit eivät muodosta yhteyttä puhelimeesi. AirPodit muodostavat yhteyden iPhoneen ja muihin laitteisiin Bluetoothin avulla. Bluetooth-laitteiden on oltava parin kymmenen metrin päässä toisistaan, jotta ne voivat muodostaa yhteyden. Joten jos iPhone on talossa ja leikkaat nurmikkoa 200 metrin päässä, AirPodit eivät pysty muodostamaan yhteyttä. Yritä pitää nämä kaksi laitetta suhteellisen lähellä toisiaan paremman yhteyden saamiseksi.

Lataa AirPods-akku

Seuraava syy, miksi AirPodit eivät muodosta yhteyttä iPhoneen tai muuhun laitteeseen, on se, että niissä ei ole varausta jäljellä akusta. AirPodit on ladattava, jotta ne voivat muodostaa yhteyden ja toimia. Nopein asia tässä tapauksessa on sijoittaa AirPodit koteloonsa. Liitä sitten AirPodien mukana tullut kaapeli koteloon ja toinen pää USB-porttiin (tietokoneessa tai seinäsovittimessa). Odota noin 15 minuuttia, kunnes AirPodit latautuvat, ja yritä sitten liittää ne uudelleen.

Voit saada jopa kolme tuntia akun kestoa AirPod-laitteisiin vain 15 minuutin latauksella. Lisää AirPods-akkuvinkkejä on artikkelissa AirPod-laitteiden lataaminen.

Varmista, että Bluetooth on päällä

AirPodit muodostavat yhteyden iPhoneen, iPadiin ja muihin laitteisiin Bluetoothin kautta. Tämä tarkoittaa, että laitteidesi on oltava Bluetooth päällä, jotta AirPodit voivat muodostaa yhteyden. Tarkista, onko Bluetooth käytössä, toimimalla seuraavasti:

 1. Avaa Ohjauskeskus (iPhonessa X ja uudemmissa, pyyhkäise alaspäin näytön oikeasta yläkulmasta. Vanhemmissa malleissa pyyhkäise ylöspäin alhaalta).

 2. Etsi Ohjauskeskuksessa Bluetooth-kuvake vasemmassa yläkulmassa.

 3. Jos Bluetooth-kuvake palaa, se on käytössä. Jos kuvakkeen läpi on viiva tai se näyttää valkoiselta, Bluetooth ei ole käytössä.

 4. Napauta Bluetooth-kuvaketta kytkeäksesi sen päälle ja yritä sitten liittää AirPodit uudelleen.

Kytke Bluetooth päälle ja pois päältä yhdistääksesi AirPodit

Jos Bluetooth on jo päällä, mutta AirPodit eivät vieläkään muodosta yhteyttä, joudut ehkä vain nollaamaan puhelimesi Bluetooth. Voit tehdä tämän seuraamalla viimeisen osan vaiheita nähdäksesi Bluetooth-tilan Ohjauskeskuksessa. Napauta sitten Bluetooth-kuvaketta sammuttaaksesi sen ja napauta sitä uudelleen kytkeäksesi sen päälle. Yritä liittää AirPodit uudelleen.

Mietitkö, miksi ei ole vihjeitä siitä, onko AirPodit kytketty pois päältä? Katso, miksi sitä ei tarvita, kohdasta Kuinka sammuttaa AirPodit.

Varmista, että lähetät ääntä AirPod-laitteille

Jos et kuule ääntä AirPod-laitteiden kautta ja oletat, että se tarkoittaa, että niitä ei ole yhdistetty, saatat olla väärässä. On mahdollista, että lähetät äänen väärään lähteeseen (kuten Bluetooth-kaiuttimeen tai muuhun kuulokkeeseen). Vahvista, että lähetät ääntä AirPod-laitteille, seuraavasti:

 1. Avaa Ohjauskeskus aiemmin mainituilla tekniikoilla.

 2. Napauta Musiikki oikeassa yläkulmassa.

 3. Laajennetussa Musiikki ohjaimet, näet luettelon kaikista mahdollisista äänilähdöistä. Jos AirPodeja ei ole valittu, napauta niitä.

 4. Yritä toistaa musiikkia uudelleen ja katso, toimivatko AirPodit nyt.

Jos tämä on kohtaamasi ongelma, saatat törmätä iPhoneen, joka on jumissa kuulokemoodissa – vaikka liitettyjä kuulokkeita ei olisikaan. Lisätietoja tästä tilanteesta on artikkelissa Kuinka korjata iPhone jumissa kuulokemoodissa.

Käynnistä iPhone uudelleen

Joskus ainoa tapa korjata itsepäinen ongelma iPhonen ja sen lisävarusteiden kanssa on käynnistää se uudelleen. Jos ongelma on ohjelmistosi kertaluonteinen häiriö – mikä voi tapahtua vain puhelimesi normaalissa käytössä – uudelleenkäynnistys ratkaisee sen. Opi käynnistämään kaikki iPhonen mallit.

Päivitä iPhone-käyttöjärjestelmä

Vaikka uudelleenkäynnistys ei saisi AirPod-laitteita yhdistettyä uudelleen, ongelma voi silti olla iPhonen ohjelmisto. Varmista, että käytät laitteesi käyttöjärjestelmän uusinta versiota, koska siinä voi olla virhekorjauksia tai ratkaisevia ohjelmistomuutoksia. Lisätietoja laitteen päivittämisestä uusimpaan käyttöjärjestelmään:

 • Kuinka päivittää iPhonen käyttöjärjestelmä.
 • Kuinka päivittää iPad-käyttöjärjestelmä.
 • Kuinka päivittää MacBook.

Yhdistä AirPodit uudelleen iPhoneen tai Maciin

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vaiheita ja AirPodit eivät vieläkään muodosta yhteyttä, sinun on liitettävä ne uudelleen laitteisiisi. Jos yrität liittää ne iPhoneen tai iPadiin, toimi seuraavasti:

 1. Varmista, että kaikki seuraavat asiat on tehty:

  • IPhonessasi on uusin käyttöjärjestelmä.
  • Bluetooth on päällä.
  • AirPodit ovat heidän tapauksessaan ja niiden akku on ladattu.
 2. Sulje AirPod-kotelo, kun AirPodit ovat sisällä.

 3. Odota 15 sekuntia.

 4. Avaa kotelon kansi uudelleen. Jos tilan merkkivalo vilkkuu valkoisena, AirPodit ovat valmiita muodostamaan yhteyden ja kaiken pitäisi olla kunnossa.

 5. Jos valo ei vilku valkoisena tai AirPodit eivät muodosta yhteyttä, pidä AirPods-kotelon asetuspainiketta painettuna. Pidä painiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu valkoisena, sitten oranssina ja sitten valkoisena.

 6. Avaa AirPods-kotelo ja seuraa iPhonen tai iPadin näytön ohjeita.

 7. Jos se ei toimi, siirry seuraavaan osioon.

Nollaa yhteys iPhonen ja AirPod-laitteiden välillä

Jos AirPodit eivät vieläkään muodosta yhteyttä, joudut ehkä joutumaan poistamaan ne iPhonesta tai muusta laitteesta ja asettamaan ne uudelleen aivan kuin ne olisivat aivan uusia. Toimi seuraavasti iPhonessa tai iPadissa:

 1. Napauta asetukset sovellus avataksesi sen.

 2. Napauta Bluetooth.

 3. Napauta i -kuvake AirPod-laitteiden vieressä.

 4. Napauta Unohda tämä laite.

 5. Napauta Unohda laite vahvista poistaminen ponnahdusvalikossa.

 6. Sulje AirPods-kansi.

 7. Odota noin 30 sekuntia ja avaa sitten kansi uudelleen.

 8. Pidä AirPods-kotelon asetuspainiketta painettuna ja noudata laitteen näytön ohjeita.

Nollaa yhteys Macin ja AirPodien välillä

Määritä AirPodit uudelleen Macissa seuraavasti:

 1. Klikkaa Omena valikko vasemmassa yläkulmassa.

 2. Klikkaus Järjestelmäasetukset.

 3. Klikkaus Bluetooth.

 4. Napsauta AirPod-laitteitasi kerran.

 5. Klikkaa X heidän vieressään.

 6. Napsauta ponnahdusikkunassa Unohda laite.

 7. Tämä poistaa AirPodit Macista. Määritä ne uudelleen samalla tavalla kuin teit, kun liitit ne ensin.

  Katso vaiheittaiset ohjeet kohdasta AirPodien liittäminen MacBookiin.

Ota yhteyttä Appleen saadaksesi lisätietoja

Jos olet noudattanut kaikkia näitä vaiheita ja AirPodit eivät vieläkään muodosta yhteyttä iPhoneen, Maciin tai muuhun laitteeseen, tarvitset apua asiantuntijoilta: Apple. Voit saada tukea Applelta verkossa tai henkilökohtaisesti lähimmästä Apple Store -kaupasta. Muista varata varaus Apple Storesta ennen kuin menet, jotta sinun ei tarvitse odottaa huoltoa.