Skip to content

Hanki lisää Skype-ystäviä näillä pika-vaiheilla

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Windows ja macOS: Valitse + Yhteystiedot -painiketta. Valita Lisää uusi yhteystieto. Kirjoita hakutiedot ja valitse tuloksista. Valitse Lisätä.
 • Skype for Web: Syötä hakutiedot ja valitse Hae Skype-hakemistosta > oikea nimi> Lisää kontakteihin.
 • Mobiilisovellukset: Napauta Yhteystiedot. Kirjoita tiedot kohtaan Lisää uusi yhteystieto. Napauta nimeä hakutuloksissa avataksesi profiilin. Napauta Lisää yhteystieto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä Skype-yhteystietoja henkilökohtaisiin ja yritystileihin käyttämällä Windows- ja MacOS-tietokoneita, Skype for Web -ohjelmaa sekä Skype for Android- ja iOS-sovelluksia. Se koskee kaikkia Skype-versioita ja sisältää tietoja yhteystietojen lisäämisestä Skype for Business -yritykseen ja Skype-yhteystietojen poistamiseen.

Yhteystietojen lisääminen Skype for Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmiin

Skype-kokemus Windowsissa ja macOS: ssa on muuttunut vuosien varrella, mutta nykyään molemmilla suurilla työpöytäympäristöillä on pariteetti. Koska Skype tulee sekä henkilökohtaisina että yritysversioina (Skype for Businessin kautta), ohjelma ylläpitää omaa osoitekirjaansa.

Laajenna digitaalista kavereidesi ja työtovereidesi verkkoa lisäämällä kontakteja Skypeen. Toisin kuin jotkut viestipalvelut, Skype ylläpitää omaa erillistä luetteloa yhteystiedoista.

Uuden henkilön lisääminen henkilökohtaiseen Skype-yhteystietoluetteloon:

 1. Valitse + Yhteystiedot -painiketta ja valitse Lisää uusi yhteystieto.

 2. Skype näyttää ehdotetut yhteystiedot Skype-yhteystietoluettelossasi olevien henkilöiden perusteella. Jos henkilö, jonka haluat lisätä Skypeen, on siellä, valitse Lisätä -painiketta heidän nimensä vieressä.

 3. Jos henkilön nimeä ei näy luettelossa, katso ikkunan yläosaa, jossa sininen palkki pyytää a Skype-nimi, sähköpostiosoite, numero. Kirjoita mitä tiedät haluamastasi yhteyshenkilöstä, valitsemalla mikä tahansa kolmesta ehdotetusta vaihtoehdosta. Ehdotusluettelo kaventuu henkilön tunnistamiseksi.

 4. Valitse Lisätä -painiketta sopivassa ehdotuksessa, ja tietueesta tulee yksi Skype-yhteystiedoistasi.

Kuinka voin lisätä yhteystiedon Skype for Webiin?

Niin paljon kuin Skypen työpöytäversiot ovat nyt yhtenäisiä, verkkopalvelu ei ole aivan sama. Sillä ei ole yhteystietoja, kuten muilla Skype-versioilla. Sen sijaan sillä on keskusteluluettelo. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jonka kanssa olet äskettäin puhunut, on helposti saavutettavissa, mutta siitä ei ole apua, jos et ole vielä puhunut kenenkään kanssa tai haluat keskustella jonkun uuden kanssa.

 1. Jos haluat löytää jonkun Skype-verkkopalvelusta, valitse hakupalkki vasemmassa yläkulmassa ja kirjoita henkilön nimi, sähköpostiosoite tai Skype-käyttäjänimi ja paina joko Tulla sisään näppäintä tai valitse Hae Skype-hakemistosta.

 2. Hetken kuluttua luettelo mahdollisista kontakteista tulee näkyviin. Mahdollisuudet ovat se, jonka haluat, on listattu alkuun. Jos se ei ole, katso luettelo läpi.

 3. Kun löydät haluamasi henkilön, valitse hänen nimensä. Tili näkyy chat-pääikkunassa sinisellä painikkeella, joka lukee Lisää kontakteihin. Valitse se.

 4. On hyvä lähettää pikaviesti esitelläksesi itsesi, mutta ennen kuin uusi yhteyshenkilö hyväksyy pyyntösi, tili näkyy offline-tilassa, etkä voi keskustella.

Kuinka lisätä joku Skypen mobiililaitteeseen

Kuten Skype- työpöytäasiakas Windowsissa ja macOS: ssa, Skype-mobiiliversio on verrattavissa sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmiin. Millä tahansa laitteella sinulla on, seuraavat vaiheet auttavat sinua laajentamaan verkkoasi.

 1. Avaa Skype-sovellus ja siirry alavalikkoon. Napauta Yhteystiedot oikealla puolella.

 2. Ruudun yläosassa otsikon alla, Lisää uusi yhteystieto, kirjoita ystäväsi Skype-nimi, sähköpostiosoite tai oikea nimi. Katso tuloksia. Kun löydät oikean henkilön, napauta hänen nimeään päästäksesi profiiliin.

 3. Vieritä profiilisivun alaosaan ja napauta Skype-nimen alla Lisää yhteystieto linkki lisätäksesi tietueen yhteystietoluetteloon.

Yhteystiedon lisääminen Skype for Business -palveluun

Skype for Business toimii eri tavalla kuin muut Skype-asiakkaat, koska organisaation järjestelmänvalvoja hallitsee sen toimintoja. Sinulla on vielä jonkin verran autonomiaa kontaktien lisäämisessä Skypeen; sinun on vain työskenneltävä sääntöjen mukaisesti.

Jos sinulla on yrityksen tarjoama Skype for Business -tili, vaihdat työnantajaa yrityskeskeisen osoitekirjan, kun vaihdat työnantajaa. Et kuitenkaan menetä mitään henkilökohtaisesta osoitekirjastasi

 1. Lisää joku organisaatioosi kirjoittamalla nimi hakukenttään. Skype listaa kaikki hakusi lähellä olevat käyttäjät Omat yhteystiedot.

 2. Jos näet tarkoitetun henkilön, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lisää yhteystietoluetteloon.

 3. Jos haluat lisätä jonkun organisaatiosi ulkopuolelle, järjestelmänvalvojan on annettava sinulle pääsy Skype-hakemistoon. Prosessi on muuten identtinen.

Kuinka poistaa Skype-yhteyshenkilö

Skype-kontaktin poistaminen on yhtä helppoa kuin yhden lisääminen, koska useimmissa tapauksissa prosessi on päinvastainen uuden kontaktin lisääminen.

 1. Valitse Windows- tai macOS-käyttöjärjestelmässä yhteyshenkilö ja valitse sitten oikea nimi sellaisena kuin se näkyy pääikkunassa. Selaa yhteystiedon profiilisivulla alareunaan, jossa näet useita vaihtoehtoja. Voit poistaa keskustelun, estää henkilön tai poistaa yhteystiedon kokonaan.

 2. Skype for web on vielä nopeampi. Napsauta hiiren kakkospainikkeella henkilön nimeä keskustelussa ja valitse Poista yhteystieto valikosta. Valitse sininen Poistaa -painiketta vahvistusikkunassa.

 3. Valitse Skype for Businessissa yhteystieto, jonka haluat poistaa, napsauta tietuetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista yhteystietoluettelosta.

 4. Napauta mobiililaitteessa Yhteystiedot, valitse poistettava henkilö, vieritä profiilin loppuun ja napauta Poista yhteystieto.