Skip to content

Harjoittele graafisen suunnitteluportfolion projekteja

20 de maaliskuu de 2021

Jos aiot olla graafinen suunnittelija, tarvitset graafisen suunnittelun salkun, vaikka sinulla on vähän todellista kokemusta eikä asiakkaita. Olitpa sitten käyttänyt perinteistä painettujen näytteiden albumia tai nykyaikaisempaa verkkokokoelmaa, sinun on aloitettava jostakin.

Tavoitteena on useita salkkuasi koskevia projekteja monipuolisuuden osoittamiseksi. Jos olet erikoistunut kuvituksiin, niiden tulisi näkyä salkussa. Jos olet toivottava web-suunnittelija, sisällytä verkkosuunnitelmat. Vaikka et ole vielä työskennellyt graafisena suunnittelijana, sinulla voi olla koulun suunnittelunäytteitä, jotka voit sisällyttää. Vapaaehtoistyötä tekevä pro bono -työ paikalliselle hyvälle tarkoitukselle, joko painettuun tai verkkoon; molemmat johtavat konkreettisiin salkunäytteisiin. Pyöristä työnäytteet itse suunnittelemallasi työllä.

Web-suunnittelu

Lähes jokainen suunnittelija tarvitsee jonkin verran kokemusta verkkosuunnittelusta nykyään. Sen lisäksi, että sisällytät näytteitä työskentelemistäsi live-verkkosivuista, sisällytä yksittäisiä elementtejä, kuten logoja, navigointipainikkeita tai animaatioita. On hienoa sisällyttää mockupeja, henkilökohtaisia ​​suunnitteluprojekteja ja koulumalleja portfolioosi. Valitse paras työsi.

Logo-työ

Useimpia verkko- ja painotuotteiden graafisia suunnittelijoita pyydetään suunnittelemaan logo jossain vaiheessa. Sisällytä valmiit logot ja muunnelmat, jotka olet käynyt läpi saavuttaaksesi valmiin version, jos sinulla on niitä. Myös tunnetun olemassa olevan logon hypoteettiset uudistukset voivat näyttää mielikuvitustasi ja tyyliäsi.

Tulosta mallit

Nyt pääsemme ”perinteiseen” portfolion sisältöön, niihin painotöihin suunniteltuihin projekteihin. Vaikka et aio työskennellä paperilla musteella, mallit osoittavat vahvuutesi ja lähestymistapasi suunnitteluun. Käytä mitä sinulla on kouluprojekteista ja täydennä sitten mitä tahansa puuttuvaa. Muutama esimerkki salkkujen kohteista on:

  • Käyntikortteja: Aloita pienestä ja suunnittele oma käyntikortti tai suunnittele uudelleen olemassa olevan yrityksen kortti.
  • Esite: Laaja kirjainkokoinen, kolmipaneelinen esite on usein painetun salkun tähti (tai kaatuminen). Miksi? Koska sinun on tiedettävä, mihin taitokset putoavat ja kuinka tekstin sijoittelua voidaan säätää taitosten mukaan. Suunnittele oma mainosesite.
  • Pakkaus: Esimerkki pakkaussuunnittelusta osoittaa suunnittelutaitosi ja kykynsä visualisoida erityisen vaatimuksen kappaleelle, joka vaatii monimutkaisen taittamisen ennen toimitusta; sinun on otettava huomioon taitokset ja liimapinnat. Jos et ole vielä työskennellyt pakkauksissa, sinun on valmistettava oma näytetuotteesi. Voit käyttää tämän sivun yläosassa olevan saippuan laatikon kuvaa ennakoidaksesi taittotarpeet.
  • Juliste tai esite: Vaikka sinun on lisättävä julisteen alennettu versio, sisällytä juliste tai esite. Sen pitäisi esitellä parhaat suunnittelukykysi, olla hyvin luettavissa ja kiinnittää silmä.

Muut näkökohdat

Salkkusi on keskustelun aloittaja, joten ole valmis vastaamaan kysymyksiin siitä, miten suunnittelet portfolion näytteet.

Jos sinulla ei ole hyvää työpöydän tulostinta, jotta voit tuottaa selkeät kopiot näytteistäsi, käy kopiokaupassa saadaksesi värikopioita, jotka näyttävät mallisi.