Skip to content
iOS

Helpoin tapa rajata video iPhonessa

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • iOS 13+: Avaa Valokuvat > Albumit > Mediatyypit> Videot. Valitse video- > Muokata. Napauta Rajaa kuvake> rajaa vetämällä kahvoja.
 • Video Crop -sovellus: Napauta Rajaa kuvake> valitse video- > napauta valintamerkki > napauta ja vedä yksi kulma aloittaa sato.

Tässä artikkelissa kerrotaan videoiden rajaamisesta iPhone-, iPod Touch- ja iPad-laitteissa, joissa on iOS 11 tai uudempi. Ohjeet sisältävät sisäänrakennetun rajausominaisuuden käyttämisen iOS-laitteissa ja Video Crop -sovelluksen käyttämisen.

Rajaa videoita iOS-laitteilla ennen niiden jakamista Twitterissä, Instagramissa ja muissa sosiaalisen median sovelluksissa.

Mitä rajaus tarkoittaa?

Rajauksella tarkoitetaan prosessia, jolla valitaan alue kuvasta tai videosta ja poistetaan kaikki sen ulkopuolella. Tämä prosessi johtaa melkein aina lähdemateriaalin koon muuttamiseen, ja se voi joskus vaikuttaa myös kuvasuhteeseen. Rajauksen käytännön käyttötarkoituksiin kuuluu muiden ihmisten poistaminen selfieistä tai laajakuvavideon muuttaminen neliönmuotoiseksi.

Mikä on paras videon rajausohjelma iPhonessa?

Useat iOS-laitteiden videonmuokkausohjelmat tukevat rajausta, mutta paras on Video Crop, koska se on ilmainen ja käyttäjäystävällinen.

Kuinka rajata video iPhonessa videon rajauksella

Videoiden rajaaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla:

 1. Lataa Video Crop App Storesta.

 2. Avaa Videon rajaus iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa.

 3. Napauta sato kuvake näytön keskellä. Sinulle esitetään luettelo videotiedostoista, jotka olet tallentanut iPhonellesi.

 4. Napauta videota, jonka haluat rajata, jotta voit toistaa sen, ja napauta sitten valintamerkki oikeassa yläkulmassa.

 5. Aloita videon rajaaminen napauttamalla ja vetämällä ruudun yhtä kulmaa ja siirtämällä sitä napauttamalla ruudun keskiosaa.

  Esiasetetut kuvasuhteet ovat käytettävissä ruudun alaosassa, jos tarvitset videollesi tietyn koon.

 6. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta renderöidyn videon luomiseksi.

 7. Katso rajattu video sovelluksessa. Jos olet tyytyväinen siihen, napauta Tallentaa tallentaaksesi sen iPhoneen, tai napauta Lisää jakaa sen.

  Rajatun videon tallentaminen ei korvaa alkuperäistä.

 8. Kun olet valmis, napauta Koti -kuvake oikeassa yläkulmassa palataksesi sovelluksen aloitusnäyttöön.

Videon rajaaminen iOS 13: ssa ja iPadOS: ssa

IPhonen ja iPadOS: n iOS 13: ssa Apple esitteli sisäänrakennetun videon rajauksen mobiililaitteisiinsa. Prosessi on samanlainen kuin valokuvien rajaaminen käyttöjärjestelmän aiemmissa versioissa. Jos olet tottunut tekemään niin, uusi ominaisuus otetaan nopeasti käyttöön.

Näin voit tehdä sen:

 1. Avaa Valokuvat sovellus.

 2. Sen Albumit välilehti, vieritä alaspäin Mediatyypit ja valitse Videot.

 3. Napauta rajattavaa videota.

 4. Napauta Muokata.

 5. Napauta Rajaa -painiketta ruudun alaosassa.

 6. Käytä kahvat videon reunoista poistaaksesi haluamasi videon alueet.

 7. Valitse Tehty tallentaa muutokset.

Onko rajaus sama kuin rajaus?

Termit rajaus ja rajaus käytetään usein keskenään, mutta nämä tehtävät ovat teknisesti hyvin erilaisia. Rajaus muuttaa videotiedostoa tarkastellessasi näkyviä muutoksia, mutta rajaus muokkaa videon pituutta tai ajonaikaa.

Leikkaa video esimerkiksi minuutista 30 sekuntiin, mutta rajaa video, jotta se täyttää koko näytön, kun sitä käytetään Instagram-tarinana. Rajaus tekee videosta lyhyemmän; rajaus muuttaa kuinka paljon videota näet kerralla.

Miksi minun pitäisi rajata video?

Voit rajata videon iPhoneen, iPod touchiin tai iPadiin useista syistä:

 • Esineen tai henkilön poistaminen: Jos kuvasit upean videon, mutta taustalla on joku, joka pilaa kuvan, rajaa se samalla tavalla kuin valokuvalla.
 • Videon optimointi sosiaalisen median syötteitä varten: Monet ihmiset rajaavat laajakuvavideot neliömäiseen kuvasuhteeseen ennen jakamista sosiaalisen median sovelluksissa, kuten Twitter ja Facebook. Neliömäiset videot näyttävät suuremmilta sosiaalisen median syötteissä ja näkyvät paremmin pienillä näytöillä.
 • Optimoida Instagram-tarinoille: Laajakuvavideot näyttävät joko pieniltä Instagram-tarinoissa tai keskittyvät näytön keskelle suurennettuna. Videon rajaaminen ennen sen lataamista Instagramiin varmistaa, että video keskittyy haluamaasi.

Miksi minun pitäisi rajata video iPhonessa?

Kun tallennat ja tallennat videota iPhonelle, videon rajaaminen iPhonelle on helpompaa ja aikaa säästävämpää kuin videon siirtäminen tietokoneeseen muokkausta varten. Videonmuokkaussovellukset iOS-laitteilla ovat myös helpompia käyttää, ja niissä on virtaviivaistetut vientivaihtoehdot, jotka vaativat vain vähän teknistä osaamista.

Vaikka iPhone-videon muokkaaminen iPhonessa on helpompaa, voit lähettää sen toiseen laitteeseen ja muokata sitä siellä. Useimmat videonmuokkaussovellukset tukevat iPhone-videoita.