Skip to content

Helpot vaiheet tietokoneen kiintolevyn pyyhkimiseen

20 de maaliskuu de 2021

Kiintolevyn pyyhkiminen tarkoittaa täysin pyyhi kaikki sen tiedot. Kaiken poistaminen tekee ei pyyhi kiintolevy ja alustaminen ei ei yleensä joko. Sinun on otettava ylimääräinen askel, jotta tietoja ei voida helposti rekonstruoida myöhemmin.

Kun alustat kiintolevyä tai poistat osion, poistat yleensä vain tiedostojärjestelmän, jolloin tiedot ovat näkymättömiä tai et enää ole aktiivisesti indeksoitu, mutta et ole kadonnut. Tiedostojen palautusohjelma tai erityinen laitteisto palauttaa tiedot usein.

Jos haluat varmistaa, että yksityiset tietosi ovat kadonneet ikuisesti, sinun on pyyhittävä kiintolevy erityisohjelmistolla.

Kiintolevyn pyyhkiminen on käyttöjärjestelmästä riippumatonta, jos käytät jotakin seuraavassa vaiheessa 2 mainitun luettelon käynnistysvälineistä, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole väliä mikä käyttöjärjestelmä on käynnissä asemassa.

Katso sivun alaosassa olevasta vinkistä tietoja ”yksinkertaisesta” pyyhinnästä käyttämällä muotoilukomentoa Windows 10: ssä, Windows 8: ssa, Windows 7: ssä ja Windows Vistassa.

Tietokoneen kiintolevyn pyyhkiminen

Tämä prosessi voi kestää useita minuutteja – useita tunteja sen mukaan, kuinka suuri asema on ja minkä menetelmän valitset.

 1. Varmuuskopioi kaikki säilytettävät, kuten valokuvat, ohjelmistotuoteavaimet jne. Kun kiintolevyn pyyhintä on valmis, mitenkään saada mitään ajaa takaisin.

  Jos olet käyttänyt online-varmuuskopiointipalvelua, voit olettaa, että kaikki tärkeät tiedostosi on jo varmuuskopioitu verkossa. Jos et ole ollut niin ennakoiva, valitse useista ilmaisista offline-varmuuskopiointityökaluista, jotka voivat tallentaa tiedostosi ulkoiselle kiintolevylle.

  Varmuuskopioida kaikki haluat säilyttää; joskus useat virtuaaliasemat jakavat tilaa yhdellä fyysisellä kiintolevyllä. Tarkastele kiintolevyllä olevia asemia (levyjä) Windowsin Levynhallintatyökalussa.

 2. Lataa ilmainen tietojen hävittämisohjelma. Mikä tahansa luettelossa suositelluista kuudesta ensimmäisestä ohjelmasta toimii hyvin, koska niitä voidaan käyttää kiintolevyn pyyhkimiseen Windowsin ulkopuolelta, mikä on välttämätön ominaisuus, jos haluat pyyhkiä aseman, johon Windows on asennettu.

  Olemme suuria DBAN-faneja, ensimmäinen valinta luettelossa. Se on luultavasti yleisimmin käytetty kiintolevyn pyyhintätyökalu (mutta tiedä, että se ei pyyhi SSD-asemia). Katso kiintolevyn pyyhkiminen DBAN-oppaasta, jos olet hermostunut kiintolevyn pyyhkimisen vuoksi tai haluat mieluummin tarkemman läpikäynnin.

  Kiintolevyn tyhjentämiseen on oikeastaan ​​useita tapoja, mutta tietojen tuhoamisohjelmien käyttäminen on helpointa ja mahdollistaa kiintolevyn käytön uudelleen.

 3. Suorita kaikki tarvittavat vaiheet ohjelmiston asentamiseksi tai, jos kyseessä on käynnistettävä ohjelma, kuten DBAN, hanki ISO-kuva CD- tai DVD-levylle tai USB-laitteelle, kuten muistitikku:

  Jos käytät CD- tai DVD-levyä, tämä prosessi käsittää yleensä ISO-kuvan polttamisen levylle ja sitten käynnistämisen levyltä ohjelman ajamiseksi.

  Jos käytät flash-asemaa tai muuta USB-asemaa, tämä prosessi käsittää yleensä ISO-kuvan polttamisen USB-laitteelle ja käynnistämisen sitten USB-asemasta aloittaaksesi.

 4. Pyyhi kiintolevy ohjelman ohjeiden mukaisesti.

  Suurin osa tietojen tuhoamisohjelmista tarjoaa useita tapoja. Jos olet utelias pyyhkimisen suorittamisen tehokkuuteen tai menetelmiin, katso Data Sanitization Methods.

  Kytke kannettava tietokone tai tarkista, että akku on ladattu täyteen. Kiintolevyn pyyhkimisen suorittamisen kokonaisaika riippuu aseman koosta ja tietokoneen nopeudesta.

 5. Kun kaikki on sanottu ja tehty, voit olla varma, että kaikki asemalla olevat tiedot ovat nyt kadonneet lopullisesti.

Voit nyt asentaa Windowsin asemalle, luoda uuden osion, myydä tai luovuttaa kiintolevyn tai tietokoneen, kierrättää tai hävittää sen, palauttaa varmuuskopioidut tiedostot tai mitä tahansa muuta mitä sinun tarvitsee tehdä.

Yksinkertainen vaihtoehto kiintolevyn pyyhkimiseen

Windows Vistasta lähtien muotoiluprosessi muuttui ja kullekin vakiomuodolle (ei nopeasti) käytetään yhtä nollapistettä. Toisin sanoen, hyvin yksinkertainen kiintolevyn pyyhintä suoritetaan muodon aikana.

Jos yksi kirjoitus-nollaportti on tarpeeksi hyvä, harkitse, että asema on pyyhitty normaalin muodon jälkeen Windows 10, 8, 7 tai Vista. Jos haluat jotain vielä turvallisempaa, noudata kiintolevyn pyyhintäohjeita yllä.

Tämä on pyyhintä vain alustamastasi osiosta. Jos fyysisellä kiintolevyllä on useampi kuin yksi osio, sinun on alustettava myös nämä muut asemat, jos haluat pitää koko fyysistä levyä ”pyyhittynä”.

Onko tiedostojen murskaaminen mitä todella harrastat?

Jos haluat todella tehdä vain varmistaa, että säännöllisesti poistamasi tiedostot ovat todella kadonneet eikä niitä voi hakea erikoistyökaluilla, tietojen pyyhintäohjelma on enemmän kuin tarvitset. Katso luettelo ilmaisista tiedostojen silppuriohjelmistoista ohjelmille, jotka ”tuhoavat” yksittäisiä tiedostoja tarpeen mukaan.

Monet näistä silppuriohjelmista tekevät myös ns vapaa tila pyyhi, joka pyyhkii kiintolevyn kaiken ”tyhjän” tilan. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että jo poistamasi tiedostot poistetaan lopullisesti.

Vieläkin hämmentynyt? Katso Pyyhi vs repeä vs Poista tai poista: Mikä on ero?