Skip to content

Helppo opas tulostimien automaattiseen asentamiseen Mac OS X: ssä

21 de maaliskuu de 2021

Paikalliset tulostimet muodostavat yhteyden Maciin Applen langattomalla AirPrint-tekniikalla tai USB-kaapelilla. Helppo tapa lisätä tulostin Maciin on ostaa AirPrint-yhteensopiva tulostin. AirPrint-yhteensopivat tulostimet muodostavat yhteyden verkkoon automaattisesti, eivätkä ne vaadi melkein mitään asetuksia. Jos tulostimesi dokumentaatiossa tai pakkauksessa sanotaan, että se on AirPrint-yhteensopiva, se voi toimia Macin kanssa.

Kaikki USB-tulostimet eivät ole yhteensopivia Mac-tietokoneiden kanssa. Tarkista asiakirjoista, että tulostimesi on yhteensopiva. Jos on, se muodostaa yhteyden myös Maciin automaattisesti, vaikka asennus vaatii muutaman ylimääräisen vaiheen.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Mac-tietokoneita, joissa on macOS Catalina (10.15) OS X Mavericksin (10.9) kautta.

Lisää AirPrint-yhteensopiva tulostin Maciin

Asennusta ei tarvita, jos AirPrint-yhteensopiva tulostin on kytketty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Mac.

Jos haluat selvittää, onko tulostimesi liitetty Maciin AirPrintin kautta, käynnistä tulostin, avaa asiakirja Macissa ja valitse Tiedosto > Tulosta valikkoriviltä. Jos tulostimen nimi näkyy vieressä Tulostin, sinun ei tarvitse tehdä enempää työtä.

Tulostimen lisääminen Maciin

Jos tulostimen nimeä ei näy Tulostin-kohdan vieressä, sinun on lisättävä tulostin Maciin. Napsauta nuolta Tulostin -kenttään ja valitse Lisää tulostin.

Valitse tulostimesi Mac-tulostimien luettelosta ja napsauta sitten Lisätä.

Mac-tulostintukijärjestelmä on vankka. Jos sinulla on AirPrint-tulostin, sinun ei tarvitse tarkistaa järjestelmäpäivityksiä. OS X: ssä ja macOS: ssa on monia kolmansien osapuolten tulostinohjaimia. Apple sisällyttää tulostinohjaimen päivitykset ohjelmistopäivityspalveluunsa automaattisesti.

Koska käyttöjärjestelmä sisältää suurimman osan Mac-käyttäjien tarvitsemista tulostinohjaimista, älä asenna tulostimen mukana toimitettuja ohjaimia. Useimmat tulostimen valmistajat mainitsevat tämän asennusoppaassaan. Jos kuitenkin olet tottunut asentamaan oheislaitteita, voit asentaa vanhentuneet ohjaimet vahingossa.

Lisää USB-tulostin Maciin

Yhteensopivat USB-tulostimet on melkein yhtä helppo asentaa Maciin kuin AirPrint-tulostimet.

  1. Päivitä Mac-tietokoneesi ohjelmisto niin, että Macilla on uusimmat käytettävissä olevat tulostinohjaimet.

  2. Lisää tulostimeen paperia ja mustetta tai väriainetta ja liitä se Maciin. Kytke sitten virta tulostimeen.

  3. Liitä tulostin Maciin tulostimen mukana toimitetulla USB-kaapelilla.

  4. Lataa kaikki tulostimen pyytämät ohjelmistot ja asenna se. Et saa tätä viestiä, jos uutta ohjelmistoa ei tarvita.

  5. Viimeistele ohjelmistopäivitys noudattamalla näytön ohjeita. Sinua saatetaan kehottaa käynnistämään Mac uudelleen.

  6. Testaa, että tulostin on kiinnitetty samalla menetelmällä kuin AirPrint-tulostimia. Avaa asiakirja ja valitse Tiedosto > Tulosta. Tulostimen nimen pitäisi näkyä vieressä olevassa kentässä Tulostin. Jos ei, valitse Lisää tulostin ja valitse tulostin käytettävissä olevien tulostimien luettelosta.

Näissä yksinkertaisissa vaiheissa suurin osa tulostimista on käynnissä nopeasti, mutta toisinaan automaattinen tulostimen asennus ei toimi. Jos kohtaat ongelmia, asenna tulostin manuaalisesti. Mac tunnistaa kaikki yhdistämäsi yhteensopivat tulostimet. Sinun on kuitenkin lisättävä se Tulostimet ja skannerit -asetuksiin, varsinkin jos tulostin on vanha.