Skip to content

Hidas iPadin diagnosointi ja korjaaminen

20 de maaliskuu de 2021

Onko iPad käynnissä hitaasti? Näyttääkö se tukkeutuvan muutaman tunnin kuluttua? Vaikka heikentynyt suorituskyky tapahtuu todennäköisemmin vanhemmilla iPad-malleilla, joilla ei ole iPad Airin ja iPad Pro -tablettien prosessointitehoa, jopa uusin iPad voi hidastua. Tässä on, mikä aiheuttaa nämä hidastumat ja vinkkejä niiden korjaamiseen.

Voit käyttää näitä korjauksia iPad-malleissa, joissa on iOS 11 tai uudempi tai iPadOS, mutta monet koskevat myös iOS: n aiempia versioita.

Mikä aiheuttaa iPadin hitaan suorituskyvyn?

On monia syitä, miksi iPad voi toimia hitaasti. Laitteeseen asennetulla sovelluksella voi olla ongelmia. Internet-yhteys voi olla hidas. IPadissa saattaa olla käytössä vanhempi käyttöjärjestelmä tai taustan sovellusten päivitysominaisuus on käytössä. Laitteen tallennustila voi olla täynnä. Jos huomaat, että suorituskyky on hidasta vain, kun käytät iPadia surffaamiseen verkossa, Safari iPadille saattaa olla vaikeuksia käsitellä mainoksia. Hyvä uutinen on, että suurin osa näistä ongelmista on helppo korjata.

Hidas iPadin korjaaminen

Seuraavat ratkaisut voivat auttaa saamaan iPadisi kilpa-muodossa:

 1. Käynnistä iPad uudelleen. Aina kun kohtaat laitteen ongelman, hyvä ensimmäinen askel on käynnistää laite uudelleen, eikä iPad ole poikkeus. IPadin uudelleenkäynnistys tyhjentää kaiken väliaikaisesta muistista ja antaa käyttöjärjestelmälle puhtaan alun.

  IPadin uudelleenkäynnistys ei poista henkilökohtaisia ​​tietojasi pysyvästi.

 2. Sulje nykyinen iPad-sovellus. Yksi syy iPadin hidastumiseen on ongelma sovelluksessa eikä iPadissa. Sovelluksen lopettaminen ja uudelleen avaaminen voi korjata ongelman.

  Tallenna työsi ennen kuin suljet sovelluksen, jotta et menetä työsi. Jos sovellus on keskellä tehtävää, odota, kunnes sovellus on valmis, ennen kuin suljet sovelluksen.

 3. Poista kaikki sovellukset App Switcheristä. IPad lisää kaikki avaamasi sovellukset App Switcheriin, iPadin tehtävienhallintaan, jotta voit vaihtaa nopeasti sovellusten välillä samalla, kun suoritat useita tehtäviä. Jonkin ajan kuluttua App Switcherin sovellusten määrä voi kasvaa. Monet näistä sovelluksista ovat keskeytetyssä tilassa tai käynnissä taustalla. Sovellusten poistaminen App Switcheristä vapauttaa muistia ja voi parantaa suorituskykyä.

 4. Sulje taustalla toimivat sovellukset. Jotkin sovellukset toimivat edelleen taustalla, vaikka suljet sovelluksen. Nämä ovat yleensä musiikkia suoratoistavia sovelluksia (kuten sisäänrakennettu musiikkisovellus, Pandora ja Spotify) ja videoiden suoratoistosovelluksia (kuten Apple TV -sovellus tai kaapeli- ja satelliittitoimittajien sovelluksia).

 5. Tarkista Wi-Fi-yhteys. Jos iPadin uudelleenkäynnistys ei paranna sen suorituskykyä, iPad ei ehkä ole hidas. Se voi olla langaton verkko. Jos langaton verkko kirjautuu ulos, suorita Internet-nopeustesti. Jos nopeus kasvaa, kun siirryt lähemmäksi reititintä, tutki Wi-Fi-alueen parantamista.

 6. Päivitä iPadOS. On tärkeää pitää käyttöjärjestelmä ajan tasalla. Näin varmistat, että sinulla on uusimmat suorituskyvyn muutokset sekä uusimmat tietoturvakorjaukset.

 7. Asenna mainosten esto. Jos iPad hidastuu ensisijaisesti, kun selaat Internetiä, mutta Internet-nopeutesi on hyvä, se voi olla vierailemasi sivut. Mitä enemmän verkkosivulla on mainoksia, sitä kauemmin sivun lataaminen kestää. Mainosten estäjät estävät mainosten latautumisen verkkosivuille, jolloin verkkosivut latautuvat Safariin nopeammin.

 8. Poista Taustasovelluksen päivitys käytöstä. Taustasovellusten päivitys antaa sovellusten päivittää sisällönsä myös silloin, kun et käytä niitä. Esimerkiksi Facebook voi hakea viestejä uutissyötteesi tai uutissovellus voi noutaa uusimmat artikkelit niin, että ne ovat valmiita sinulle. Tämän seurauksena tämä ominaisuus vie prosessointiajan ja Internet-kaistanleveyden, mikä saattaa saada iPadin toimimaan hieman hitaammin.

 9. Poista sovellukset, joita et enää käytä. Jos iPadissa on vähän tallennustilaa, laitteen tekeminen laitteeseen voi joskus parantaa suorituskykyä. Jos haluat nähdä, mitkä sovellukset käyttävät eniten tilaa iPadissasi, valitse asetukset > Kenraali > iPad-tallennustila. Täällä voit tarkastella kaikkia iPadiin asennettuja sovelluksia, milloin viimeksi käytit niitä, ja kuinka paljon tilaa kukin vie. Poista käyttämäsi sovellukset napauttamalla sovellusta ja valitsemalla sitten Poista sovellus.

  Voit myös asettaa iPadOS: n poistamaan harvoin käytetyt sovellukset automaattisesti tilaa vapauttamaan (säilyttäen samalla kyseisten sovellusten tiedostot ja tiedot). Voit tehdä niin valitsemalla asetukset > Kenraali > iPad-tallennustilaja valitse sitten ota käyttöön vieressä Poista käyttämättömät sovellukset.