Skip to content

Hiilimonoksidianturi piippaa? Tarkista, onko palauttaminen turvallista

20 de maaliskuu de 2021

Hiilimonoksidi (CO) on väritön, hajuton kaasu, joka voi kerääntyä suljettuihin tiloihin, kuten koti tai toimisto. Pitkäaikainen altistuminen voi johtaa pysyviin aivovaurioihin tai jopa kuolemaan. Kun hiilimonoksiditunnistimet toimivat oikein, ne varoittavat myrkyllisen kaasun läsnäolosta ajoissa ja toteuttavat hengenpelastustoimia. Mutta entä jos hiilimonoksidianturi piippaa ilman näkyvää syytä?

Vaikka sinun pitäisi ottaa hälytys vakavasti, hiilimonoksidianturit piippaavat tai piippaavat muissa kuin hätätilanteissa. Tässä ovat yleisimmät syyt, miksi hiilimonoksidianturi piippaa, ja mitä tehdä, kun se tapahtuu.

Hiilimonoksidiantureiden äänimerkin syitä

Kun hiilimonoksidianturi piippaa tai piipaa säännöllisin väliajoin, se johtuu yleensä akkuongelmasta tai sisäisestä toimintahäiriöstä.

 • Akkuongelmat: Useimmat hiilimonoksiditunnistimet on suunniteltu varoittamaan asukkaita rappeutuvasta paristosta. Kun akku on pudonnut tietyn kynnyksen alle, laite antaa äänimerkin tai piippauksen 30-60 sekunnin välein. Jos sinulla on liitettävä hiilimonoksidianturi, varmistusakku voi olla viallinen tai asennettu väärin.
 • Sisäiset viat: Kun hiilimonoksiditunnistimessa on sisäinen vika, se yleensä antaa äänimerkin tai piippauksen säännöllisin väliajoin. Jotkut yksiköt, mukaan lukien älykkäät hiilimonoksidianturit, voivat antaa tietoa asiasta.
 • Elämän loppu: Häkäilmaisimien käyttöikä on rajoitettu. Kun yksikkö on käyttöikänsä lopussa, se alkaa piipata tai piipata säännöllisin väliajoin kertoakseen, että on aika vaihtaa. Taajuus riippuu tietystä mallista, mutta se yleensä antaa äänimerkin useammin kuin ilmaisin, jolla on heikko paristo.

Hiilimonoksidin lähteet

Hiilimonoksidia tuotetaan yleensä kotona polttoainetta polttavilla laitteilla, kuten uuneilla, uuneilla, kaasukuivauskuivaimilla ja takoilla. Normaaleissa olosuhteissa nämä laitteet vapauttavat hyvin vähän hiilimonoksidia, mutta ne voivat muuttua toimintahäiriöiden vuoksi.

Joitakin hiilimonoksidilähteitä voidaan välttää parhaiden käytäntöjen avulla. Älä koskaan käytä ulkogrilliä tai propaanilämmitintä sisätiloissa. Generaattoreita tulisi käyttää turvallisen etäisyyden päässä kodista, koska ne tuottavat paljon hiilimonoksidia säännöllisen käytön aikana. Älä koskaan käytä generaattoria autotallissasi, vaikka autotallin ovi olisi auki.

Autot voivat myös olla hiilimonoksidin lähde kodissa. Älä koskaan jätä autoa käymään autotallissasi, etenkin kun autotallin ovi on suljettu. Kuten generaattorit, jopa auton ajaminen kotiisi ikkunan tai oven lähellä voi aiheuttaa pakokaasujen kertymistä sisälle.

Onko hiilimonoksidianturin nollaaminen turvallista?

Suurin osa hiilimonoksidiantureista on suunniteltu nollattavaksi hälytyksen (todellisen tai väärän) tai pariston vaihdon jälkeen. Häkäilmaisimen nollaaminen on täysin turvallista, kunhan laitteen käyttöikä ei ole vielä lopussa.

Kun hiilimonoksidianturi antaa hälytyksen, on tärkeää, että tunnistat ja poistat hiilimonoksidilähteen ja tuuletat vahingoittuneen alueen. Hätäavustajat voivat tarkistaa hiilimonoksidin lähteen ja korjata tilanteen.

Kuinka piippaava hiilimonoksidianturi korjataan

Jos olet todennut, ettei hiilimonoksidia ole leviämässä vaarallisella tavalla, sinun on selvitettävä, mikä aiheutti hälytyksen.

Jos hiilimonoksidianturi antaa hälytyksen, älä ota mitään riskejä. Paina testi- tai nollauspainiketta ja siirrä sitten kaikki, lemmikkieläimet mukaan lukien, raittiiseen ilmaan. Soita hätäpalveluihin ja odota, että ne antavat kaiken selvän, ennen kuin palaat rakenteeseen.

Tässä on vaiheet, jotka on tehtävä, jos hiilimonoksidianturi piippaa:

 1. Tarkista akku

  Äänimerkin ilmaisimen yleisin syy on tyhjenevä tai viallinen akku. Jos laite piippaa tai sirisee säännöllisin välein, tyypillisesti noin 30-60 sekunnin välillä, se johtuu todennäköisesti akusta.

  Joissakin hiilimonoksidiantureissa on sisäänrakennettu suljettu akku, joka on suunniteltu kestämään laitteen käyttöikä. Jos sinulla on jokin näistä yksiköistä, sinun on vaihdettava koko laite.

  Joissakin plug-in- tai johdotetuissa yksiköissä on varaparistot. Jos sinulla on jokin näistä yksiköistä, yritä vaihtaa paristo. Saatat joutua myös nollaamaan laitteen, jotta se lopettaa äänimerkin.

  Joissakin hiilimonoksidiantureissa on paristovalo, joka muuttuu keltaiseksi tai punaiseksi, kun paristo on heikko. Katso lisätietoja omistajan käsikirjasta tai ota yhteyttä valmistajaan.

 2. Tarkista virheet

  Kun hiilimonoksiditunnistin toimii virheellisesti, se voi antaa virheilmoituksen tai viestin. Joissakin yksiköissä on LED, joka syttyy, jos havaitaan virhe, ja toisissa on näyttö, joka näyttää viestin kaltaisen ERR tai VIRHE. Jotkut yksiköt suorittavat kaksinkertaisen piippauksen 30 sekunnin välein yhden piippauksen sijaan.

  Voit yleensä noutaa virhekoodit painamalla testi- tai huipputason painiketta, mutta et voi tehdä paljon yhdellä näistä koodeista yksin. Hiilimonoksidiantureiden valmistajat vaativat sinua ottamaan yhteyttä virhekoodiin saadaksesi lisätietoja.

  Älykkäät hiilimonoksidianturit sisältävät yleensä yhdistetyn sovelluksen, jonka voit asentaa älypuhelimeesi. Näiden sovellusten avulla voit joskus tarkastella virhesanomia, mikä voi auttaa kaventamaan ongelmaa.

  Jos olet varma, että siinä ei ole vaarallista hiilimonoksidin kertymistä, yritä puhdistaa ilmaisimen sisäosa säiliöllä tai tyhjöllä. Nollaa sitten yksikkö.

  Jos virhe toistuu, tarkista, ettei kodissasi ole hiilimonoksidia, ja ota sitten yhteyttä laitteen valmistajaan saadaksesi lisäapua. Useimmissa tapauksissa sinun on vaihdettava ilmaisin.

  Hiilimonoksidianturit tässä tilassa eivät pysty varoittamaan sinua hiilimonoksidin esiintymisestä. Ole erittäin varovainen, sillä sinulla ei ole mitään tapaa kertoa, onko kotona läsnä hiilimonoksidia, ennen kuin korjaat ongelman.

 3. Tarkista ilmaisimesi ikä

  Hiilimonoksidiantureilla on sisäänrakennettu säilyvyysaika, koska niiden sisäiset anturit hajoavat ajan myötä. Jonkin ajan kuluttua anturi ei enää pysty havaitsemaan riittävästi hiilimonoksidin läsnäoloa.

  Jos hiilimonoksidianturi piippaa tai sirisee säännöllisin väliajoin, jopa uudella paristolla, se saattaa olla lakannut toimimasta. Jotkut hiilimonoksidianturit on suunniteltu kestämään jopa 10 vuotta. Tarkista omistajan käsikirja tai ota yhteyttä valmistajaan, jos uskot sinun epäonnistuneen aikaisin.

  Jos hiilimonoksiditunnistimesi piippaa sen käyttöiän päättymisen vuoksi, ainoa korjaus on korvata se uudella yksiköllä.

  Hiilimonoksidianturi, joka on saavuttanut käyttöikänsä, ei kuulu hälytykseen, jos hiilimonoksidia kertyy kotiisi.

 4. Poista väärien hälytysten lähteet

  Jos akku on kunnossa, ilmaisin ei osoita virhettä ja se on suhteellisen uusi, se voi johtua väärästä hälytyksestä. Joissakin tapauksissa kaasulämmitteisen uunin tai uunin läheisyys voi aiheuttaa ongelmia.

  Yritä siirtää hiilimonoksidianturi vähintään 15 metrin päähän näistä laitteista ja tarkista, korjaako se ongelman.

  Jos kaasupolttolaitteesi ei polta polttoainettaan kokonaan, se luo liikaa hiilimonoksidia. Jos merkkivalossa on keltainen tai oranssi liekki, se osoittaa epätäydellisen palamisen. Hiilimonoksidimyrkytyksen välttämiseksi sinun on korjattava tai vaihdettava laite tarvittaessa.

 5. Nollaa häkäilmaisin

  Kun olet sulkenut pois vaarallisen hiilimonoksidin kertymisen ja käynyt läpi tämän luettelon, sinun on ehkä nollattava laite.

Hiilimonoksidianturin nollaaminen

Hiilimonoksidianturin nollaamiseksi sinun on ensin liitettävä se virtalähteeseen tai asennettava uusi akku. Useimmissa tapauksissa nollausprosessi on automaattinen, joten tavoitteena on hiljentää hälytys, kun ilmaisin nollautuu.

Jos ilmaisin altistui hiilimonoksidille, siirrä se alueelle, jossa on raitista ilmaa, ennen kuin palautat sen.

 1. Etsi Palauta-painike

  Etsi painike, nollaa, testata, testi / hiljaisuustai jokin muu iterointi. Ota yhteyttä omistajan käsikirjaan tai ota yhteyttä valmistajaan, jos et löydä nollauspainiketta.

 2. Pidä nollauspainiketta painettuna vähintään 10 sekunnin ajan

  Hiilimonoksidi-ilmaisimissa, jotka ovat johdotettuja tai liitettäviä, on oltava virta, jotta nollausprosessi toimisi. Varmista, että laitteesi on kytketty verkkovirtaan ja että virtaa on saatavilla.

 3. Vapauta nollauspainike

  Jos laitteen palautus on onnistunut, se yleensä antaa äänimerkin tai syttyy hetkeksi LED osoittamaan, että se toimii.

  Katso laitekohtaisia ​​tietoja omistajan käsikirjasta tai valmistajalta.

Älykkäät hiilimonoksidianturit piippaavat

Älykkäät hiilimonoksidianturit on suunniteltu tarjoamaan enemmän tietoa kuin perinteiset yksiköt. He voivat yhdistää älykäs kotijärjestelmään älykäs keskitin. Yleensä niiden avulla voit hallita ilmaisinta älypuhelimen sovelluksen kautta.

Älykkäät hiilimonoksidianturisovellukset tarjoavat yleensä perustoiminnot, kuten kyvyn mykistää hälytys, mikä on hyödyllistä palautusprosessin aikana. Jotkut näistä sovelluksista on myös suunniteltu tarjoamaan hyödyllisiä diagnostiikkatietoja, mikä voi auttaa väärien hälytysten vianmäärityksessä.

Koska älykkäät hiilimonoksidianturit on suunniteltu tarjoamaan lisätietoja yhdistetyn sovelluksen kautta, tarkista sovelluksesi yllä kuvattujen vaiheiden lisäksi. Ongelma voi johtua edelleen akusta, mutta sovellus voi auttaa tunnistamaan komplikaation, jos sinulla on toisen tyyppisiä vikoja.