Skip to content

Houkutteleeko PS5 ihmisiä päivittämään?

15 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • PS5 julkaistaan ​​12. marraskuuta, ja sen hinta on 499,99 dollaria Blu-ray-laitteella varustetulle versiolle ja 399,99 dollaria vain digitaaliselle versiolle.
  • Sonyn pelaajilla saattaa olla vähemmän syytä päivittää sen jälkeen, kun on ilmoitettu, että jotkut PS5-pelit julkaistaan ​​myös PS4: lle.
  • PS5: n raportoidut virtuaalitodellisuus (VR) -ominaisuudet voivat tehdä siitä erityisen houkuttelevan ostoksen, sanoi yksi videopelianalyytikko.
Sonyn tuleva Playstation 5 on houkutteleva päivitys huolimatta korkeasta hintalappustaan ​​hitaan talouden aikana, asiantuntijat sanovat. PS5: n 12. marraskuuta julkaisupäivä ja hinta vahvistettiin keskiviikkona pidetyssä Sony-tapahtumassa 500 dollariksi Blu-ray-varustetulle versiolle tai 400 dollarille vain digitaaliseen versioon. Uusi konsoli kilpailee Microsoftin pian julkaistavan Xbox Series X: n kanssa. Jotkut Sony-pelaajat voivat kuitenkin keskeyttää ennen kuin napsauttavat ennakkotilauspainiketta, kun on ilmoitettu, että joitain pelejä PS5: lle julkaistaan ​​myös PS4: lle. ”Talouden sellaisena kuin se on, ihmiset ovat hyvin hintatietoisia, joten joukko ihmisiä viivästyttää päivitetyn laitteiston ostamista”, kertoi kirjan kirjoittaja Joost van Dreuenen. One Up: Luovuus, kilpailu ja videopelien globaali liiketoiminta, puhelinhaastattelussa. ”Se tarkoittaa vain, että se saa vain vauhtia hieman hitaammin. Joten ihmiset, jotka haluavat ostaa sen, ostavat sen lomakaudella.”

Tarvittavat tiedot

Keskiviikkotapahtuman jälkeen jotkut kehittäjät kertoivat Washington Post että PS5-pelit, mukaan lukien Horizon: Kielletty länsi ja Hämähäkkimies: Miles Morales, julkaistaan ​​myös PS4: lle. ”Haluamme antaa pelaajille selkeyden, haluamme antaa heille varmuuden”, Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja ja presidentti Jim Ryan kertoivat Postille. ”Haluamme todistaa heidät tulevaisuudessa, jotta he tietävät ostamansa konsolin olevan merkityksellistä useiden vuosien kuluttua. Se on huomattava pääomakustannus, ja haluamme varmistaa, että ihmiset tietävät ostavansa aidon seuraavan sukupolven konsolin.”

Microsoft voitti Sonyn ilmoittamalla kilpailevista Xbox Series X- ja S-sarjasta aiemmin tässä kuussa. Xbox Series X ja Series S saapuvat 10. marraskuuta 500 ja 300 dollaria. Microsoftin kokoonpanossa on kuitenkin suurempi suorituskykyero. Levytön PS5: llä on samat sirut ja suorituskyky kuin Blu-ray-varustellulla mallilla, mutta Microsoftin Xbox Series S on vähemmän tehokas kuin Series X. Pian keskiviikkotapahtuman jälkeen Sony paljasti myös lisävarusteiden hinnat, mukaan lukien 70 dollaria erillinen langaton DualSense-ohjain ja 100 dollaria langattomalle Pulse 3D -kuulokkeelle. PS5: n pelit vaihtelevat 50-70 dollariin.

Virtuaalitodellisuus

PS5: n VR-ominaisuudet voivat tehdä PS5: stä erityisen houkuttelevan ostoksen, sanoi videopelianalyytikko Jennifer ”Narz” Vargas puhelinhaastattelussa. Vaikka sitä ei ole virallisesti ilmoitettu, Sony on tiettävästi kehittämässä seuraavan sukupolven VR-kuulokkeita, jotka on suunniteltu yksinomaan PS5: n käyttöön. ”Sonyn virtuaalitodellisuustarvikkeet pääsevät lopulta sinne”, Vargas sanoi. ”En tiedä, tuleeko se pian milloin tahansa, mutta voin ehdottomasti sanoa, että he ovat oikealla tiellä.”

Vierailijat, jotka käyttävät PlayStation VR -kuulokkeita Tokyo Game Show 2017 -tapahtuman aikana

Sony ryntää myös kilpailemaan niputtamisosastolla. Yhtiö ilmoitti keskiviikkona PlayStation Plus Collection -paketista, joka on joukko suosittuja PS4-pelejä, mukaan lukien 2018-pelit sodan jumala. Sonyn pelipalvelun tilaajat voivat käyttää mukana olevia nimikkeitä hintaan 9,99 dollaria kuukaudessa. Samaan aikaan Microsoftin 14,99 dollaria kuukaudessa Xbox Games Pass Ultimate -tilaaminen kilpailee tarjoamalla uusia nimikkeitä, jotka voidaan suoratoistaa tai ladata konsolille tai tietokoneelle.

Enemmän asioita muuttuu

Taaksepäin yhteensopivuus on myös piste PS5: n hyväksi Sonyn virkamiesten kanssa sanomalla, että suurin osa PS4-peleistä toimii suoraan uudella konsolilla. ”Se kannustaa ehdottomasti kuluttajaa ostamaan sen, koska jos he jostain syystä eivät halua pelata uusimpia pelejä, heidän ei tarvitse menettää sellaisen konsolin hankkimista, jolla on parempi grafiikka”, Vargas sanoi. Sony kohdistaa varakkaat pelaajat kalliimmalla PS5: llä Xboxiin verrattuna, van Dreuenen sanoi. ”Ne palvelevat eri markkinoita samalla tavalla kuin Acura ja Ferrari käsittelevät eri asiakkaita”, hän lisäsi. ”Sony pyrkii selkeästi korkealaatuisiin, varakkaampiin kuluttajiin, jotka välittävät todella paljon nopeasta huippuluokan grafiikasta. Microsoftin strategia ei ole aivan yhtä seksikäs kuin Sonyn ja heidän tekniikkansa on loistava, mutta se ei ole aivan yhtä rakkulaisen nopea. ”