Skip to content

HTC Virtual Reality Hardware From Vive Pre to Vive Cosmos

20 de maaliskuu de 2021

Vive on HTC: n virtuaalitodellisuus (VR) -tuotesarja, joka käyttää päähän asennettua näyttöä (HMD), sijainnin seurantatukiasemia ja erityisiä ohjaimia PC-pohjaisen VR-kokemuksen tarjoamiseksi. HTC on julkaissut useita versioita kevyistä Vive-kuulokkeistaan ​​alkuperäisestä Vive Pre: stä uudempaan Vive Cosmos -sarjaan.

Mikä on HTC Vive?

SteamVR: n pohjalta HTC on kehittänyt Viveen yhteistyössä Valven kanssa. Valve loi SteamVR: n ja on myös työskennellyt LG: n kanssa kilpailevien VR-kuulokkeiden tuottamiseksi. HTC Vive: n pääkilpailija Oculus Rift ei perustu SteamVR: ään.

Vive koostuu kolmesta pääkomponentista: päähän asennettu näyttö, ohjaimet ja anturit (kutsutaan majakoiksi). Näiden kolmen komponentin lisäksi Vive vaatii myös VR-yhteensopivan pelitietokoneen. Ilman Vive: n vähimmäisvaatimusten mukaista tietokonetta VR ei toimi.

Kuinka HTC Vive toimii?

Kun liität Vive HMD -laitteen yhteensopivaan tietokoneeseen ja laitat sen päähän, se käyttää kahta näyttöä ja Fresnel-linssejä esittäen hiukan erilaisen kuvan kummallekin silmälle. Näytöt voidaan siirtää lähemmäksi toisiaan (tai kauemmas toisistaan) vastaamaan silmiesi välistä etäisyyttä. Tämä luo kolmiulotteisen vaikutuksen, joka yhdessä päänseurannan kanssa voi näyttää siltä, ​​että olet virtuaalisessa tilassa.

Pään seurannan toteuttamiseksi Vive käyttää pieniä kuutioita, joita kutsutaan majakoiksi. Nämä majakat lähettävät näkymättömiä valonsäteitä, jotka HMD: n anturit ja ohjaimet havaitsevat, mikä mahdollistaa pelien simuloida käden liikkeitä virtuaalitilassa. Tämä voidaan saavuttaa sijoittamalla anturit pöydälle edestäsi. Jos sijoitat anturit kauemmas, voit käyttää ominaisuutta, joka tunnetaan huonekaluna.

Mikä on Roomscale VR?

HTC Vive oli ensimmäinen järjestelmä, joka otti käyttöön huonekohtaisen VR: n. Kilpailijat, kuten Oculus, ovat kuitenkin kiinni. Sijoittamalla anturit huoneen kulmiin voit liikkua fyysisesti virtuaalimaailman sisällä. Kun kävelet tosielämässä, liikkut myös pelin sisällä.

Mitä ovat Vive-ohjaimet ja seurantalaitteet?

Vive-ohjaimet ovat laitteita, joita pidät kädessäsi vuorovaikutuksessa pelien ja muiden VR-kokemusten kanssa. Samat anturit, jotka vastaavat pään seurannasta, pystyvät myös seuraamaan ohjaimia, mikä mahdollistaa kätesi siirtämisen virtuaalitilassa. Joissakin peleissä voit tehdä nyrkkiä, osoittaa sormellasi ja noutaa asioita virtuaalisilla käsillä.

Seurantalaitteet ovat samanlaisia ​​kuin ohjaimet, mutta ne on suunniteltu sijoitettaviksi muihin esineisiin tai ruumiinosiin kuin käsiin. Jos esimerkiksi kiinnität seurantalaitteet jalkoihisi, Vive voi seurata jalkojesi sijaintia pelin sisällä. Jos laitat seurannan fyysiseen esineeseen, voi tuntua siltä, ​​että käsittelet kohdetta pelin sisällä.

HTC Vive Langaton VR

Vive käyttää yhdistelmää HDMI- ja USB-kaapelilla, joka virtaa laitteeseen, siirtää tietoja ja toimittaa kuvan pääyksikön sisäisille näytöille. Langaton sovitin ilmoitettiin Vive Pron rinnalla. Se ei vaadi Vive Pron toimimista. Tämä tarkoittaa, että alkuperäisen HTC Vive -laitteen omistajat voivat siirtyä langattomasti samalla adapterilla.

VR-prototyyppi: HTC Vive Pre

Valmistaja: HTC
Resoluutio: 2160×1200 (1080×1200 näyttöä kohden)
Virkistystaajuus: 90 Hz
Nimellinen näkökenttä: 110 astetta
Paino: 555 grammaa
Alusta: SteamVR
Kamera: Kyllä, yksi edessä oleva kamera
Valmistustila: Ei enää tehty. Vive Pre oli saatavilla elokuusta 2015 huhtikuuhun 2016.

HTC Vive Pre oli ensimmäinen Vive-laitteiston iterointi. Se julkaistiin noin kahdeksan kuukautta ennen kuluttajaversion virallista julkaisua. Se oli tarkoitettu kehittäjien käyttöön aloittaakseen pelien luomisen, joten se on eritelmiltään melkein identtinen HTC Viven kanssa.

Tarkkuus, virkistystaajuus, näkökenttä ja muut tärkeät tilastot ovat samat, kun verrataan Viveä Vive Pre: hen. Kosmeettisia eroja on, mutta nämä erot eivät vaikuta yksikön toimintaan.

Alkuperäinen VR-kuuloke: HTC Vive

Valmistaja: HTC
Resoluutio: 2160×1200 (1080×1200 näyttöä kohden)
Virkistystaajuus: 90 Hz
Nimellinen näkökenttä: 110 astetta
Paino: 470 grammaa (555 grammaa laukaisulaitteille)
Alusta: SteamVR
Kamera: Kyllä, vain etukamera
Valmistustila: Ei enää tehty. Vive oli saatavilla huhtikuusta 2016 syyskuuhun 2019.

Vive oli HTC: n ensimmäinen VR-kuuloke, joka myytiin suoraan yleisölle. Kun Vive-kuulokkeet lanseerattiin vuonna 2016, ne painivat 555 grammaa. Suunnittelun hienosäätö tuotti hieman kevyemmän version huhtikuuhun 2017 mennessä. Viveen tehtiin myös muita pieniä muutoksia sen elinkaaren aikana, mukaan lukien uudistetut päähihnakomponentit, uudet seurantayksiköt ja uudistettu kolme yhdessä kaapeli.

Voi olla vaikea sanoa, mitä versiota alkuperäisestä Vivestä tarkastelet, koska HTC ei muuttanut tuotteen nimeä tai ilmoittanut muutoksista. Jos sinulla on kuitenkin pääsy ruutuun, johon Vive tuli, voit etsiä versiotarraa sen takaosasta. Jos siinä lukee Rev.D, se on yksi kevyemmistä yksiköistä. Jos pääyksikön etiketissä sanotaan, että se on valmistettu joulukuussa 2016 tai sen jälkeen, se on todennäköisesti myös kevyempi versio.

Ensimmäinen päivitys: HTC Vive Pro -sarja

Valmistaja: HTC
Resoluutio: 2880×1600 (1440×1600 näyttöä kohden)
Virkistystaajuus: 90 Hz
Nimellinen näkökenttä: 110 astetta
Paino: 803 grammaa
Alusta: SteamVR
Kamera: Kyllä, kaksi etukameraa
Valmistustila: Vive Pro Eye lopetti alkuperäisen Vive Pro -mallin ja korvasi sen vuonna 2020.

Vaikka alkuperäinen Vive sai pieniä muutoksia koko elämänsä ajan, peruslaitteisto pysyi samana. Vive Pro oli ensimmäinen virallinen päivitys HTC VR -tuotelinjaan. Huomattavin päivitys on näyttö, jossa pikselitiheys kasvoi huomattavasti.

Yksi suurimmista valituksista VR: stä on näytön oven vaikutus. Tämä vaikutus johtuu näytön sijoittamisesta niin lähelle silmiäsi, että voit muodostaa yksittäiset pikselit. Näytön oven vaikutus oli ongelma alkuperäisessä HTC Vive -laitteessa. Vive Pron 2880×1600-näyttö eliminoi vaikutuksen.

Vive Pro on yhteensopiva alkuperäisten Vive-tukiasemien ja ohjainten kanssa. Siinä on myös uudistettu päähihna kaulan rasituksen vähentämiseksi, paremmat sisäänrakennetut kuulokkeet ja kaksi edestä päin olevaa kameraa, jotka parantavat lisätyn todellisuuden kokemuksia. Parannettu versio nimeltä Vive Pro Eye sisältää silmänseurantatekniikan.

All-in-one VR -kuulokkeet: Vive Focus

Valmistaja: HTC
Resoluutio: 2880×1600 (1440×1600 näyttöä kohden)
Virkistystaajuus: 75 Hz
Nimellinen näkökenttä: 110 astetta
Paino: 695 grammaa
Alusta: SteamVR
Kamera: Kyllä, kaksi etukameraa
Valmistustila: Vive Focus Plus lopetti alkuperäisen Vive Focus -mallin ja korvasi sen vuonna 2020.

Vive Focus on erillinen VR-järjestelmä, joka ei vaadi tietokonetta. Se sisältää sisäänrakennetun mikrofonin ja kaiuttimet. Siinä on myös ääniliitäntä, jos haluat käyttää ulkoista äänilähdettä.

Kaksi etukameraa ja ultraääniohjaimia uudempi Vive Focus Plus tukee kuutta vapausastetta ilman ulkoisia antureita tai majakoita, mikä mahdollistaa syvemmän upotuksen. Siinä on myös irrotettava kasvotyyny, joka on helppo puhdistaa.

VR: n ylähylly: HTC Vive Cosmos

Valmistaja: HTC
Resoluutio: 2880×1700 (1440×1700 näyttöä kohden)
Virkistystaajuus: 90 Hz
Nimellinen näkökenttä: 110 astetta
Paino: 998 grammaa
Alusta: SteamVR
Kamera: Kyllä, kaksi etukameraa
Valmistustila: Kaikki mallit ovat tuotannossa vuonna 2020.

HTC: n uusin VR-tuote on Vive Cosmos -sarja. Parannetun seurannan, ylivertaisen näytön ja sisäänrakennettujen kuulokkeiden lisäksi Cosmosissa on avattava näyttö, jonka avulla voit nähdä todellisen maailman edessäsi poistamatta kuulokkeita.

Vive Cosmosia on saatavana useina muunnelmina. Esimerkiksi Vive Cosmos Play maksaa vähemmän kuin tavallinen Cosmos, mutta siitä puuttuu etukamerat ja sisäänrakennetut kuulokkeet. Vive Cosmos XR on itsenäinen malli, kuten Vive Focus. Vive Cosmos Elite tukee SteamVR 2.0: ta ja mukana tulee kaksi ohjainta ja tukiasemaa.