Skip to content

HTML: n kirjoittaminen Macintosh TextEdit -sovelluksella

27 de kesäkuu de 2021

Jos käytät Macia, sinun ei tarvitse ostaa tai ladata HTML-editoria kirjoittaaksesi verkkosivua varten. Sinulla on TextEdit, täysin toimiva tekstieditori, joka on rakennettu macOS-käyttöjärjestelmään. Monille ihmisille tämä on kaikki mitä heidän tarvitsee koodata verkkosivusto – TextEdit ja HTML-perustiedot.

Valmista TextEdit toimimaan HTML: n kanssa

TextEdit on oletuksena rikkaan tekstin muoto, joten sinun on vaihdettava se pelkkään tekstiin HTML: n kirjoittamiseksi. Näin:

 1. Avaa TextMuokkaa napsauttamalla sitä. Etsi sovellus Mac-näytön alaosassa olevasta telakasta tai Sovellukset-kansiosta.

 2. Valita Tiedosto > Uusi valikkorivillä.

 3. Klikkaus Muoto valikkorivillä ja valitse Tee pelkkää tekstiä siirtyäksesi pelkkään tekstiin.

Määritä HTML-tiedostojen asetukset

Jos haluat asettaa TextEdit-asetukset niin, että se avaa aina HTML-tiedostot koodinmuokkaustilassa:

 1. Kun TextEdit on auki, napsauta TextMuokkaa valikkorivillä ja valitse Asetukset.

 2. Klikkaa Avaa ja tallenna välilehti.

 3. Klikkaa laatikko vieressä Näytä HTML-tiedostot HTML-koodina alustetun tekstin sijaan.

 4. Jos aiot kirjoittaa HTML-tiedostoa TextEditiin usein, tallenna pelkkätekstiasetukset napsauttamalla Uusi asiakirja -välilehti Avaa ja tallenna -välilehdellä ja valitse vieressä oleva valintanappi Pelkkä teksti.

Kirjoita ja tallenna HTML-tiedosto

 1. Kirjoita HTML. Sinun on oltava varovaisempi kuin HTML-spesifisen muokkaimen kanssa, koska virheiden estämiseksi sinulla ei ole elementtejä, kuten tunnisteen viimeistely ja vahvistus.

 2. Tallenna HTML tiedostoon. TextEdit tallentaa yleensä tiedostot .txt-laajennuksella, mutta koska kirjoitat HTML-tiedostoa, sinun on tallennettava tiedosto nimellä .html.

  • Mene Tiedosto valikossa.
  • Valita Tallentaa.
  • Kirjoita tiedostolle nimi Tallenna nimellä -kenttä ja lisää .html tiedostopääte.
  • Ponnahdusikkuna kysyy, haluatko liittää vakiolaajennuksen .txt loppuun. Valita Käytä .html.
 3. Tarkista työsi vetämällä tallennettu HTML-tiedosto selaimeen. Jos jokin näyttää siltä, ​​avaa HTML-tiedosto ja muokkaa koodia kyseisessä osassa.

Perus-HTML-koodia ei ole kovin vaikea oppia, eikä sinun tarvitse ostaa muita ohjelmistoja tai muita kohteita verkkosivusi sijoittamiseksi. TextEditin avulla voit kirjoittaa monimutkaisen tai yksinkertaisen HTML-koodin. Kun olet oppinut HTML: n, voit muokata sivuja yhtä nopeasti kuin joku, jolla on kallis HTML-editori.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”HTML: n kirjoittaminen Macintosh TextEditillä.” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/writing-html-with-textedit-3469897.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). HTML: n kirjoittaminen Macintosh TextEdit -sovelluksella. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/writing-html-with-textedit-3469897
Kyrnin, Jennifer. ”HTML: n kirjoittaminen Macintosh TextEditillä.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/writing-html-with-textedit-3469897 (käytetty 27. kesäkuuta 2021).