Skip to content

Hyödyllisiä tietoja Wi-Fi-toiminnasta

1 de toukokuu de 2021

Yksi maailman suosituimmista verkkotekniikoista Wi-Fi-yhteydet tukevat miljoonia ihmisiä kodeissa, yrityksissä ja julkisissa tiloissa ympäri maailmaa. Se on nyt niin yleinen osa jokapäiväistä elämäämme, että Wi-Fi on helppo ottaa itsestäänselvyytenä, ja se voidaan antaa anteeksi, jos et tiedä Wi-Fi: n toiminnan perusteita. Tässä on Wi-Fi-perusteiden alusta, jotta saat paremman käsityksen sen toiminnasta.

Langattomat laajakaistareitittimet ovat myös Wi-Fi-tukiasemia

Tukiasema (AP) on langattoman keskittimen tyyppi, joka on hyödyllinen useiden asiakkaiden verkkoliikenteen koordinoimiseksi. Yksi syy, miksi langattomat laajakaistareitittimet tekevät kotiverkkojen rakentamisesta paljon helpompaa, on se, että ne toimivat Wi-Fi-tukiasemina. Kotireitittimet suorittavat myös muita hyödyllisiä toimintoja, kuten verkon palomuurin käyttämisen.

Wi-Fi-yhteydet eivät vaadi tukiasemaa

Jotkut ihmiset ajattelevat, että heidän on löydettävä reititin, julkinen hotspot tai muu tukiasema Wi-Fi-yhteyksien luomiseksi. Ei totta! Wi-Fi tukee myös yhteystyyppiä, jota kutsutaan ad hoc -tilaksi, jonka avulla laitteet voivat muodostaa yhteyden suoraan toisiinsa yksinkertaisessa vertaisverkossa. Lisätietoja tilapäisen Wi-Fi-verkon määrittämisestä.

Kaikki Wi-Fi-tyypit eivät ole yhteensopivia

Teollisuuden toimittajat loivat ensimmäisen version Wi-Fi-verkosta (802.11) jo vuonna 1997. Kulutustuotteiden markkinat räjähtivät vuodesta 1999, jolloin sekä 802.11a: sta että 802.11b: stä tuli virallinen standardi. Jotkut uskovat, että mikä tahansa Wi-Fi-järjestelmä voi muodostaa verkon minkä tahansa muun Wi-Fi-järjestelmän kanssa, kunhan kaikki heidän suojausasetuksensa vastaavat toisiaan. Vaikka on totta, että 802.11n-, 802.11g- ja 802.11b-Wi-Fi-vakiolaitteet voivat verkottua yhteen, 802.11a-standardi ei ole yhteensopiva näiden muiden kanssa. Niiden yhdistämiseen on käytettävä erityisiä Wi-Fi-tukiasemia, jotka tukevat sekä 802.11a että 802.11b (tai uudempaa) radiota. Muita yhteensopivuusongelmia voi ilmetä myös eri toimittajien Wi-Fi-tuotteiden välillä, jos molemmat rakentavat Wi-Fi-laitteitaan käyttämällä epätyypillisiä omia laajennuksia. Onneksi tällaisia ​​yhteensopivuusrajoituksia ei nykyään löydy usein.

Wi-Fi-yhteyden nopeus vaihtelee etäisyyden mukaan

Kun liityt Wi-Fi-verkkoon ja tukiasema on lähellä, laite muodostaa yhteyden yleensä suurimmalla nimellisnopeudella (esim. 54 Mbps useimmille 802.11g-yhteyksille). Kun kuitenkin siirryt pois tukiasemasta, ilmoitettu yhteysnopeus laskee 27 Mbps: iin, 18 Mbps: iin ja pienemmälle. Wifi-älykkäästi suunniteltu ominaisuus, jota kutsutaan dynaamiseksi nopeuden skaalaukseksi, aiheuttaa tämän ilmiön. Wi-Fi ylläpitää luotettavaa yhteyttä pidemmillä etäisyyksillä, kun se siirtää dataa hitaammin välttämällä langattoman yhteyden tulvimisen datalla ja yritä uudestaan ​​pyyntöjä, jotka tapahtuvat, kun yksi verkkoasiakas alkaa jäädä myöhemmäksi viestien käsittelyssä.

Wi-Fi-verkko voi ulottua suurille etäisyyksille tai hyvin lyhyille

Wi-Fi-verkon tyypillinen kantama vaihtelee niiden esteiden tyypin mukaan, joita radiosignaalit kohtaavat yhteyspisteiden välillä. Vaikka 30 metrin (100 jalan) tai suurempi kantama on tyypillinen, Wi-Fi-signaali ei ehkä saavuta edes puolta tästä etäisyydestä, jos radiosignaalin polussa on voimakkaita esteitä. Jos järjestelmänvalvoja ostaa parhaat Wi-Fi-alueen laajennuslaitteet, hän voi laajentaa verkonsa kattavuutta näiden esteiden poistamiseksi ja laajentaa sen kantaa muihin suuntiin. Verkko-harrastajat ovat vuosien varrella luoneet muutaman Wi-Fi-verkon, joka ulottuu 275 km: n (125 mailia) ja enemmän.

Wi-Fi ei ole ainoa langattoman verkon muoto

Uutisartikkeleissa ja sosiaalisissa sivustoissa viitataan joskus mihin tahansa langattomaan verkkoon Wi-Fi-verkkona. Vaikka Wi-Fi on erittäin suosittu, myös muut langattomat tekniikat ovat yleisesti käytössä. Esimerkiksi älypuhelimet käyttävät yleisesti Wi-Fi-yhdistelmää yhdessä 4G LTE: hen tai vanhempiin 3G-järjestelmiin perustuvien matkapuhelinverkkopalvelujen kanssa. Langaton Bluetooth on edelleen suosittu tapa yhdistää puhelimet ja muut mobiililaitteet (tai oheislaitteisiin, kuten kuulokkeisiin) lyhyemmillä etäisyyksillä. Kotiautomaatiojärjestelmät käyttävät erilaisia ​​lyhyen kantaman langattomia radioviestintöjä, kuten Insteon ja Z-Wave.