Skip to content
iOS

Hyvä uutinen Apple AirPod -tietokoneista PC- ja Android-käyttäjille

19 de maaliskuu de 2021

Kun Apple esitteli iPhone 7 -sarjan ja poisti kuulokeliitännän laitteista, se kompensoi ottamalla käyttöön AirPodit, sen huippuluokan langattomat kuulokkeet. Monet kriitikot hylkäsivät tämän siirron sanomalla, että se oli tyypillinen Apple: korvaamalla universaali tekniikka, jota se ei hallitse, omalla tuotteillaan.

Mutta nuo kriitikot eivät ole täysin oikeita. Applen AirPodit saattavat tarjota erityisominaisuuksia, kun ne on liitetty iPhone 7: een tai uudempaan, mutta ne eivät ole rajoitettuja iPhoneen.

Applen AirPodit toimivat minkä tahansa laitteen kanssa, joka on yhteensopiva Bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

AirPodit käyttävät vain Bluetoothia

Apple ei yritä korostaa tätä AirPod-laitteiden suhteen, mutta on tärkeää ymmärtää: AirPod-laitteet muodostavat yhteyden muihin laitteisiin Bluetooth-yhteyden kautta. Mikään Apple-tekniikka ei estä muita laitteita tai alustoja muodostamasta yhteyttä AirPod-laitteisiin.

Koska he käyttävät tavallista Bluetooth-yhteyttä, kaikki Bluetooth-kuulokkeita tukevat laitteet toimivat. Android-puhelimet, Windows-puhelimet, Mac-tietokoneet, PC-tietokoneet, Apple TV, pelikonsolit – jos he voivat käyttää Bluetooth-kuulokkeita, he voivat käyttää AirPodeja.

Mutta entä W1?

Osa siitä, mikä saa ihmiset ajattelemaan, että AirPodit ovat vain Apple, on keskustelu erityisestä W1-sirusta iPhone 7 -sarjassa ja myöhemmissä iPhone-malleissa. W1 on Applen luoma langaton siru, joka on saatavana vain sen puhelimissa. Yhdistä tämä keskustelu kuulokeliitännän poistamiseen, ja on helppo nähdä, miten ihmiset ymmärtivät väärin.

W1-siru ei ole tapa, jolla AirPodit kommunikoivat iPhonen kanssa. Pikemminkin se saa heidät toimimaan paremmin kuin tavalliset Bluetooth-laitteet, sekä pariliitoksen että akun keston suhteen.

Bluetooth-laitteen yhdistäminen iPhoneen sisältää yleensä langattomien nappikuulokkeiden asettamisen pariliitostilaan, etsimisen puhelimesta, yhteyden muodostamisen yrittämisen (mikä ei aina toimi) ja joskus salasanan syöttämisen.

AirPod-laitteiden avulla sinun tarvitsee vain avata kotelo yhteensopivan iPhonen alueella ja he muodostavat automaattisesti yhteyden siihen (ensimmäisen yhden painikkeen painalluksen jälkeen). Sitä W1-siru tekee: se poistaa kaikki Bluetooth-yhteyden hitaat, tehottomat, epäluotettavat ja ärsyttävät elementit ja korvaa sen aidolla Applen tavalla vain toimivalla.

W1-siru on mukana myös AirPodien akunkeston hallinnassa, mikä auttaa heitä saamaan viisi tuntia käyttöä yhdellä latauksella Applen mukaan.

Onko sinulla ongelmia AirPod-laitteiden yhdistämisessä laitteisiisi? Meillä on ratkaisut kohdasta Kuinka korjata se, kun AirPodit eivät muodosta yhteyttä.

Joten AirPodit toimivat kaikille?

Yleisesti ottaen AirPodit toimivat kaikkien Bluetooth-yhteensopivien laitteiden kanssa. Mutta ne eivät toimi samalla tavalla kaikilla laitteilla. Niiden käytöllä iPhonen ja muiden Apple-tuotteiden kanssa on selkeitä etuja. Saat pääsyn joihinkin erikoisominaisuuksiin, joita ei ole muualla, kuten:

  • Napauta Sirille: Voit kaksoisnapauttaa AirPodeja aktivoidaksesi Sirin. En voi tehdä sitä muilla laitteilla (koska Siriä ei tietenkään ole niissä).
  • Erittäin yksinkertainen pariliitos: Voit liittää AirPodit mihin tahansa Bluetooth-yhteensopivaan laitteeseen, mutta erittäin nopea, erittäin yksinkertainen pariliitos toimii vain iPhone 7: n ja uudempien, W1-sirun ja Apple TV: n kanssa. Muille laitteille se on tyypillinen, toisinaan buginen pariliitos.
  • iCloud-pariliitos: Yksi AirPod-laitteiden hienoimmista asioista on, että kun pariliität ne yhteen Apple-laitteeseesi, ne määritetään automaattisesti pariksi jokaisen Apple-laitteen kanssa, joka käyttää samaa Apple ID: tä iCloudin kautta. Se ei ole mahdollista esimerkiksi Androidissa, koska Android ei tue iCloudia.
  • Älykkäät ominaisuudet: AirPodit ovat täynnä älykkäitä yksityiskohtia. He tietävät, kun he ovat korvissasi, ja lopettavat toiston, kun heidät otetaan pois. He vaihtavat äänentoiston automaattisesti iPhoneen, kun ne poistetaan korvista. He toistavat myös ääntä vain yhdelle AirPodille, jos vain yksi on korvassa. Nämä ominaisuudet ovat käytettävissä vain Applen laitteissa.