Skip to content

ICloud-valokuvakirjaston käyttäminen iPadissa

30 de huhtikuu de 2021

iCloud Photo Library on Applen valokuvien jakamisratkaisu, joka tallentaa valokuvia pysyvästi pilveen. Sen avulla voit jakaa kuvia tehokkaammin iPadilla tai iPhonella. Voit tarkastella iCloud-valokuvakirjastoa myös Mac- tai Windows-tietokoneella. iCloud-valokuvakirjasto synkronoi valokuvasi lataamalla uudet valokuvat automaattisesti iCloudiin niiden ottamisen jälkeen. Tämän jälkeen voit katsella valokuvia kaikissa laitteissa, joissa ominaisuus on käytössä. Nämä ohjeet koskevat laitteita, joissa on iOS 8 tai uudempi.

ICloud-valokuvakirjaston ottaminen käyttöön iPadissa

Jotta voit käyttää iCloud-valokuviasi, sinun on ensin otettava käyttöön iCloud-valokuvakirjastopalvelu. Näin voit tehdä sen:

 1. Avaa iPadin asetukset sovellus.

 2. Vieritä vasemmanpuoleisessa valikossa alaspäin ja napauta ”iCloud

  iCloud iPadin asetuksissa

 3. Valitse iCloud-asetuksissa ”Valokuvat

  iCloud-asetukset iPadissa, jossa valokuvat on korostettu

 4. Napauta kytkintä vieressä iCloud-valokuvat päälle / vihreä.

  iCloud-valokuvien asetukset iPadissa, kun kytkin on korostettu

 5. Optimoi iPad-tallennustila -vaihtoehto lataa valokuvien pikkukuvat, kun iPadissa on vähän tilaa. Valitaan Lataa ja säilytä alkuperäisiä tarkoittaa, että lataat aina täysikokoiset versiot kuvista iCloudista.

  ICloud-asetusten Valokuvat-osio korostettuna valitsemalla Optimoi iPad -muisti

 6. Lähetä My Photo Streamiin”-vaihtoehto synkronoi kokonaiset kuvat laitteisiin, joissa tämä vaihtoehto on käytössä (esim. iPhone tai Mac). Tämä asetus on hyödyllinen, jos tarvitset pääsyä valokuviin, vaikka sinulla ei olisikaan Internet-yhteyttä.

  iCloud-valokuvat -asetukset, kun Lataus omaan kuvavirtaan -kytkin on korostettu

 7. Käännä Jaetut albumit kytke päälle / vihreäksi, jotta voit luoda jaettavia valokuva-albumeja, jotka tallennat iCloudiin.

  iCloud-valokuvat-asetukset jaetut albumit -kytkimellä korostettuna

 8. Nämä asetukset tallennetaan automaattisesti, joten voit siirtyä aloitusnäyttöön, kun olet valmis.

Valokuvien tarkasteleminen iCloud-valokuvakirjastossa

Sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä iCloud-valokuvakirjaston valokuvien ja videoiden katselemiseksi iPadilla. Muilla laitteilla ottamasi kuvat ja videot ladataan ja tallennetaan iPadin kamerarullaan ikään kuin ottaisit kuvan iPadillasi. Voit tarkastella niitä tablet-laitteesi Kuvat-sovelluksessa. Jos sinulla on vähän tilaa ja olet päättänyt optimoida tallennustilan, näet silti valokuvien pienoiskuvat, ja täysikokoinen valokuva ladataan, kun napautat sitä. Sinun on kuitenkin oltava yhteydessä Internetiin, jotta tämä toimii. Voit tarkastella valokuvakirjastoa myös Mac- tai Windows-tietokoneella. Jos sinulla on Mac, voit käyttää Kuvat-sovellusta nähdäksesi ne samalla tavalla kuin iPadissasi. Windows-tietokoneella voit tarkastella niitä Resurssienhallinnan ”iCloud-valokuvat” -osiossa. Sekä Mac- että Windows-pohjaiset tietokoneet voivat käyttää icloud.com-sivustoa valokuvakirjaston tarkasteluun.