Skip to content

IFTTT: n käyttö Alexan kanssa

30 de huhtikuu de 2021

IFTTT-reseptit – tunnetaan myös nimellä appletit – ovat yksinkertaisten ehdollisten lauseiden ketjuja, jotka toimivat monien sovellusten kanssa, mukaan lukien Amazon Alexa. IFTTT sisältää komentoja, jotka kertovat ohjelmistolle: ”Jos” tämä ”laukaisu tapahtuu, niin” kyseisen ”toiminnan on tapahduttava” IFTTT-palvelun avulla. IFTTT Alexa -kanava tekee palvelun käytöstä entistä helpompaa, koska voit käyttää sen olemassa olevia reseptejä. Jos IFTTT Alexa -kanavalla ei ole etsimääsi liipaisinta ja toimintoyhdistelmää, määritä oma suorittamaan haluamasi toiminnot.

Rachel Murray / Getty Images
Ota IFTTT Alexa -taito käyttöön luomalla tai kirjautumalla sisään IFTTT-tilillesi ja valitsemalla sitten Kytkeä linkittää Amazon-tilisi ja antaa sille tarvittavat oikeudet.

Kuinka käyttää IFTTT-reseptejä Amazon Alexan kanssa

Yhden tai useamman olemassa olevan sovelman käyttäminen on hyvä tapa tutustua niiden toimintaan. Yleinen prosessi on yksinkertainen. Napsauta IFTTT: ssä Alexa-asetusten luettelosta sovellusta, jota haluat käyttää, ja napsauta tai napauta sitten Kiihottua sen ottamiseksi käyttöön. Noudata annettuja ohjeita ja anna IFTTT-lupa muodostaa yhteys toiseen älylaitteeseen. Jos esimerkiksi haluat, että sovelma antaa keittää kupin kahvia WeMo-kahvinkeitin kanssa, jos sanot: ”Alexa, hauduta minulle kuppi”, sinua pyydetään muodostamaan yhteys WeMo-sovelluksen avulla. Kun olet määrittänyt reseptin, käytä sitä reseptissä määritetyllä lauseella. Jokaisessa reseptissä on erilaiset ehdot ja säännöt riippuen muista yhdistämistäsi palveluista. Esimerkiksi resepti yhteyden muodostamiseksi tehtävänhallintapalveluun, kuten Muista maito, näyttää erilaiselta kuin resepti kotiautomaatiolaitteen ohjaamiseen.