Skip to content

IPadin parhaat käyttötavat

20 de maaliskuu de 2021

Sen välillä, että se kykenee suoratoistamaan elokuvia kykyynsä pelata upeita pelejä tuhansiin Applen App Storessa oleviin sovelluksiin, iPad tarjoaa monia hienoja käyttötarkoituksia.

Surffaa sohvalla

Yksi iPadin ilmeisimmistä käyttötavoista on valmis pääsy Internetiin tarvitsematta avata kannettavaa tietokonetta tai mennä tietokoneelle. Jos katsot televisiota ja ihmettelet, missä olet nähnyt tietyn näyttelijän aiemmin, tai haluat tehdä nopean Internet-haun ratkaistaksesi kaverisi kanssa käydyn riidan. IMDb: n, Wikipedian ja muun verkon käyttäminen käden ulottuvilla sohvasi mukavuudesta voi olla hyödyllistä.

Tarkista Facebook, Twitter ja sähköposti

IPad on myös loistava tapa pysyä kaikkien ystävien kanssa. Ja jos haluat päivittää Facebookia tai twiittiä esitysten aikana, se voi olla täydellinen kumppani. Voit jopa liittää iPadisi Facebookiin, mikä helpottaa kaiken jakamista verkkosivustoista valokuviin. Oletko pähkinöitä Twitterille? Saatavilla on useita omistautuneita Twitter-asiakkaita, ja kuten Facebook, voit liittää iPadisi tiliisi.

Pelata peliä

Jokaisen sukupolven myötä kyky pelata iPadilla paranee ja paranee. IPad 2 sisälsi etu- ja taaksepäin suuntautuvat kamerat, jotka mahdollistivat lisätyn todellisuuden pelien pelaamisen. IPad 3 toi upean Retina Display -näytön, joka mahdollistaa suuremman resoluution grafiikan kuin useimmat pelikoneet.

Äskettäin Apple on lisännyt uuden grafiikkamoottorin nimeltä Metal, joka vie pelit uudelle tasolle. Ja vaikka saatat saada paljon muita käyttötapoja iPadista, pelaaminen on ehdottomasti viihdyttävintä.

Lue kirja

Kyky lukea e-kirjoja Applen iBooksista, Amazonin Kindlesta sekä Barnes ja Noble’s Nookista tekevät iPadista varmasti markkinoiden monipuolisimpien e-lukijoiden. IPad ei ole kevyin eReader, mutta sitä on helpompi lukea sängyssä iPadissa kuin perinteistä kannettavaa tietokonetta.

Apua keittiössä

IPadin koko ja siirrettävyys tekevät siitä erinomaisen mihin tahansa talon huoneeseen, myös kätevänä auttajana keittiössä. Vaikka iPad ei vielä osaa valmistaa itse ruokaa, sillä sillä on paljon muita käyttötarkoituksia keittiössä. Aloita resepteillä hienoista sovelluksista, kuten Epicurious ja Whole Foods Market. App Store tarjoaa kymmeniä reseptinhallintaohjelmia, jotka pitävät reseptisi siistinä, järjestyksessä ja vain napautuksen päässä. Voit jopa hallita gluteeniherkkyyttäsi esimerkiksi Find Me Gluten Free -sovelluksilla.

Perheen viihde

Kun yhdistät Applen tarkan kunkin sovelluksen tarkastuksen iOS-laitteiden lapsilukon ja tuhansien iPadin upeiden pelien ja sovellusten kanssa, saat täydellisen perheviihdejärjestelmän. IPad on loistava loma, kun haluat viihdyttää lapsia takapenkillä. He eivät vain pääse elokuviin, mutta voivat myös pelata pelejä paljon halvemmalla kuin useimmat kannettavat peliautomaatit.

Kuunnella musiikkia

Vaikka tablet-laitteellasi ei ole suurta musiikkikokoelmaa, voit suoratoistaa musiikkia iPadillesi. Jotkut sovellukset sisältävät mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia radioasemia yhdestä rakastamastasi kappaleesta. IPadissa on hyvät kaiuttimet, mutta mikä tärkeintä, se tukee myös Bluetoothia. Tämä yhteensopivuus tekee siitä loistavan yhteensopivan langattomien kuulokkeiden kanssa, ja monien uusien Bluetooth-tekniikkaa tukevien televisioäänitaajuuksien kanssa iPadista voi olennaisesti tulla kotistereo.

Ota valokuvia ja tallenna videoita

IPadin takana oleva kamera on yllättävän hyvä. Se ei ole aivan iPhone-kameran laadun mukainen, mutta iPad Air 2- ja iPad Pro -kamerat voivat kilpailla useimpien muiden älypuhelinten kanssa. Mikä tekee iPadista todella upean valokuville, on kaunis, suuri näyttö, jonka avulla voit luoda täydellisen kuvan. Ja jos iPadin kamera ei ole tarpeeksi hyvä, kokeile useita tapoja parantaa iPadilla otettuja valokuvia.

Liitä iPad televisioon

IPadilla on paljon suurta viihdearvoa, mukaan lukien kyky suoratoistaa HD-videoita ja pelata laadukkaita pelejä. Mutta entä katsominen suurella näytöllä? Voit tehdä useita asioita liittääksesi iPadin HDTV: hen, mukaan lukien AirPlayn avulla voit liittää iPadin langattomasti Apple TV: n suoratoistolaatikkoon. Ja useimmat ratkaisut toimivat sekä videon että äänen kanssa, joten saat todella täyden HD-kokemuksen.

1:24

Kuinka kytkeä iPad televisioon

Sano hyvästit Premium-kaapelille

Suoratoista Netflix, Hulu ja HBO NYT suoraan HDTV: lle korvaamaan premium-kanavat ilman, että sinun tarvitsee katsella elokuvia pienemmällä näytöllä. Kun otetaan huomioon kyseisissä palveluissa käytettävissä olevan television määrä, jotkut ihmiset voivat pudottaa kaapelin kokonaan.

Sano Hei Premium-kaapelille

Vaikka johdonleikkaus on tulossa yhä suositummaksi, etenkin HBO Maxin kaltaisten palvelujen saatavuuden lisäksi ilman kaapelitilausta, kaapeli on edelleen suosituin tapa virittää suosikkiohjelmasi ja elokuvasi. Monet kaapelioperaattorit tarjoavat nyt sovelluksia, joiden avulla voit katsella joitain esityksiä suorana iPadissasi, mikä tekee tabletista kannettavan television. Monilla lähetyskanavilla on myös omat sovelluksensa, joten voit katsoa viimeisimmän jakson, vaikka unohditkin tallentaa sen.

Muokkaa valokuvia ja videoita

IPad voi ottaa upean valokuvan, mutta vielä parempaa, se voi muokata kuvaa helposti. Sisäänrakennettujen muokkausominaisuuksien avulla voit rajata, kirkastaa ja tuoda esiin parhaan värin. Sinun ei tarvitse edes pitää kiinni Valokuvat-sovelluksen muokkausominaisuuksista.

Useita upeita valokuvien muokkaussovelluksia on saatavana App Storesta, ja voit myös ladata suodattimia laajentaaksesi Valokuvat-sovellusta. IPad voi myös muokata videoita. IMovie-sovellus on saatavilla ilmaiseksi kaikille, jotka ovat ostaneet iPadin tai iPhonen viime vuosina, ja iMovien perusvideomuokkauksen mukana tulee hauskoja teemoja ja malleja, joten voit laittaa musiikkia videoosi tai jopa luoda kuvitteellisen elokuva traileri.

Jaa valokuvia ja videoita

Et ole jumissa Facebookissa tai Instagramissa ainoilla tavoilla jakaa valokuvia ja videoita. ICloud-valokuvakirjasto sisältää jaettuja albumeja, jotka luovat yksityisen albumin vain ystävien tai perheen kanssa ja jakavat siihen sekä valokuvia että videoita.

Luo tulostettu valokuva-albumi

IPadin avulla voit luoda valokuva-albumin ja tulostaa sen ja lähettää sen sinulle. Kun olet muokannut valokuvaa iCloud-valokuvakirjasto-albumissa, voit saada fyysisiä kopioita jakamista vähemmän tekniikkaa käyttävien ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Tämän ominaisuuden käyttäminen edellyttää Macia, jossa on joko Kuvat tai iPhoto-sovellus.

Skannaa asiakirjat

Kameran käyttö ei rajoitu perhekuvien ottamiseen ja videoiden kuvaamiseen. Voit todella käyttää iPadiasi skannerina. Monet erilaiset skannerisovellukset tekevät kaiken kovan työn puolestasi, rajaa valokuvan, joten vain asiakirja näkyy ja tarkentaa kamera siten, että teksti on luettavissa. Jotkut skannerisovellukset voivat jopa faksoida asiakirjan tai antaa sinun allekirjoittaa sen digitaalisesti ennen tulostamista.

Kirjoita asiakirjat

Tekstinkäsittely ei ole tarkoitettu vain tietokoneille. Microsoft Word ja Pages ovat molemmat hienoja tekstinkäsittelyohjelmia, jotka ovat saatavilla iPadille. Jos et pidä ajatuksesta kirjoittaa kosketusnäyttöön, sinulla on vaihtoehtoja välttää tekemästä sitä. Paitsi että iPadille on saatavana runsaasti langattomia näppäimistöjä ja näppäimistökoteloita, voit myös liittää siihen tavallisen langallisen näppäimistön.

Äänikuvaus

Yksi Sirin käyttämättömistä eduista on kyky sanella iPadille. Tämä ominaisuus ei rajoitu vain tekstinkäsittelysovelluksiin tai sähköpostin luomiseen. Voit käyttää ääntäsi ystävien lähettämiseen tai jopa verkkohakuun. Aina kun iPadin näyttönäppäimistö ponnahtaa esiin, voit käyttää ääntäsi sormenpäiden sijaan.

Henkilökohtainen avustaja

Siristä puhuen, se todella tekee erinomaisen henkilökohtaisen avustajan. Vaikka iPad-pyyntöjen antaminen saattaa tuntua oudolta, voit Sirin avulla asettaa muistutuksia ja ajoittaa tapahtumia. Ohjelma voi jopa auttaa sinua varaamaan suosikkiravintolasi tai noutamaan viimeisimmät urheilutulokset.

Liiketoiminta

IPad näkyy yhä enemmän yrityksissä. Yksi iPadin suosituimmista käyttötavoista on myyntipisteenä, jossa on useita upeita palveluja, joiden avulla voit ottaa luottokortteja tai maksaa PayPalin kautta. Ja iPadin Microsoft Officen avulla voit käyttää tablettiasi taulukkolaskentaan, kirjanpitoon ja esityksiin.

Toinen näyttö

Tässä on siisti temppu: iPadin käyttäminen toisena kannettavan tietokoneen tai pöytätietokoneen näyttönä. Sovellusten, kuten Duet Display ja Air Display, tai sivuvaunu-ominaisuuden avulla, jonka Apple lisäsi macOS Catalinaan (10.15), voit käyttää iPadiasi ikään kuin se olisi ylimääräinen näyttö, joka on kytketty tietokoneeseesi. Nämä sovellukset toimivat muodostamalla yhteys ohjelmistopakettiin, jonka lataat tietokoneellesi, ja lähettämällä sitten videosignaalin iPadiin. On parasta käyttää iPadin liitäntäkaapelia viiveiden poistamiseksi.

2:27

Kuinka käyttää iPadiasi toisena näyttönä

Ohjaa tietokonetta

Etkö ole tyytyväinen vain ajatukseen siitä, että iPad on toinen näyttö tietokoneellesi? Voit ottaa sen askeleen pidemmälle ottamalla täyden hallinnan tietokoneestasi iPadilla. Tämän lähestymistavan etuna on, että voit käyttää tehokasta pöytätietokonetta mukavasti sohvallasi ja tehdä siitä periaatteessa kannettavan tietokoneen.

Videoneuvottelu

FaceTime ei vain toimi iPadissa; se on myös parempi tabletilla, koska sinulla on suurempi näyttö. Ylimääräinen tila antaa sinulle erinomaisen tavan videoneuvotteluun ystävien, perheen kanssa tai jopa yrityksellesi. Facetime-ohjelmassa voit käyttää myös Skypeä, joka tukee sekä ääni- että videopuheluita.

Soita puheluja ja lähetä tekstiviestejä

Voit käyttää iMessagea tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Voit myös valita jonkin muun käytettävissä olevan tekstiviestivaihtoehdon iPadille. Jos sinulla on iPhone, voit soittaa ja vastaanottaa puheluja tablet-laitteellasi. Jos sinulla ei ole iPhonea, voit silti käyttää iPadiasi puheluihin, kuten Skype tai FaceTime.

Työnnä Siriä vähemmän vakavalla tavalla

Sirin temput ylittävät tuottavuuden. Siinä on myös hauskoja kysymyksiä, joita voit kysyä, ja jos olet laihduttamassa, Siri voi jopa etsiä tilaamiesi astioiden kaloreiden määrää. Ja jos kysyt, Siri voi jopa kertoa sinulle, mikä kappale soi radiossa.

Ota luokka

Tarvitsetpa sitten kouluttajan tai luokan opettajan perinteisen koulutuksen korvaamiseksi, iPad on kuulunut sinulle. Khan-akatemialla on yksinkertainen tavoite tarjota ilmainen online-koulutus, joka kattaa sekä K-12- että korkeakoulutason kurssit. Videotuntien lisäksi useat sovellukset voivat auttaa lapsesi saamaan koulutuksensa hyppyn.

Kannettava TV

Tämä vähän tunnettu iPadin käyttö voi olla hyvä vanhemmille, jotka usein joutuvat jalkapallopeleihin ja tennistapahtumiin, mutta saattavat haluta saada kiinni televisiosta. Videoiden suoratoiston lisäksi Netflixissä tai vastaavissa sovelluksissa voit itse katsella omaa televisiotasi Sling Median Sling Boxilla. Tämä laite kytkeytyy kaapeliin kotona ja sitten ”kiinnittää” sen Internetiin, jolloin voit katsella televisiota iPadista ja jopa vaihtaa kanavaa etänä.

GPS

Hyvä käyttö LTE-mallissa on GPS-korvaava. Assisted-GPS-sirun avulla iPad voi estää sinua kadottamasta. Kartat-sovellus sisältää myös handsfree-ohjeet vaihe vaiheelta. Etkö pidä Applen kartoista? Voit silti ladata Google Mapsin App Storesta. Ja vaikka sinulla ei olisikaan LTE-mallia, nämä sovellukset voivat olla hieno tapa etsiä reittiohjeita ennen autoon saapumista.

Ole muusikko

Muusikoille on tarjolla paljon hyödyllisiä sovelluksia, kuten digitaalinen piano kitaraefektiprosessoriin. Voit jopa tehdä iPadistasi DJ-aseman. Jos et ole muusikko, mutta haluat oppia, voit jopa käyttää iPadia soittimen oppimiseen hienojen laitteiden, kuten ION: n Piano Apprentice, ansiosta.

Vaihda tietokone

IPadin kyky käyttää Facebookia, lukea sähköpostia ja selata verkkoa voi korvata kannettavan tietokoneen monille ihmisille. Sellaisilla sovelluksilla kuin Applen Pages and Numbers, Microsoft Office for iPad ja kyky yhdistää näppäimistö, iPad voi olla kaikki tarvitsemasi tietokone.