Skip to content

ISO-kuvatiedoston luominen DVD-, BD- tai CD-levyltä

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Windowsilla ei ole sisäänrakennettua tapaa luoda ISO-levy DVD: ltä, mutta voit käyttää sitä ilmaisella työkalulla.
 • Jos haluat luoda ISO-levyn DVD-levyltä, sinulla on oltava DVD-asema, jossa voit käyttää DVD-levyä.
 • ISO-tiedosto, kuten levyt, joista ne on luotu, voi viedä paljon kiintolevytilaa.

ISO-tiedoston luominen DVD-levyltä tai mistä tahansa levystä on melko helppoa oikealla ilmaisella työkalulla ja on loistava tapa varmuuskopioida tärkeät DVD-, BD- tai CD-levyt kiintolevylle.

ISO-varmuuskopioiden luominen ja tallentaminen tärkeistä ohjelmistojen asennuslevyistä ja jopa käyttöjärjestelmän asennuslevyistä on älykäs suunnitelma. Täydennä sitä rajoittamattomalla online-varmuuskopiointipalvelulla ja sinulla on melkein luodinkestävän levyn varmuuskopiointistrategia.

ISO-kuvat ovat hienoja, koska ne ovat itsenäisiä, täydellisiä esityksiä levyn tiedoista. Koska ne ovat yksittäisiä tiedostoja, niitä on helpompi tallentaa ja järjestää kuin suorat kopiot levyllä olevista kansioista ja tiedostoista.

Kolmannen osapuolen työkalu vaaditaan Windowsille

Windowsilla ei ole sisäänrakennettua tapaa luoda ISO-kuvatiedostoja, joten sinun on ladattava ohjelma tekemään se puolestasi. Onneksi käytettävissä on useita ilmaisohjelmia, jotka tekevät ISO-kuvien luomisesta todella helppoa.

Vaadittu aika: ISO-kuvatiedoston luominen DVD-, CD- tai BD-levyltä on helppoa, mutta levyn koosta ja tietokoneen nopeudesta riippuen se voi kestää muutamasta minuutista yli tuntiin.

Nämä ohjeet koskevat Windows-, macOS- ja Linux-käyttäjiä. Jokaiselle opetusohjelmalle on erillinen osa.

ISO-arvon tekeminen DVD-, BD- tai CD-levyltä

 1. Lataa BurnAware Free, täysin ilmainen ohjelma, joka voi muiden tehtävien lisäksi luoda ISO-kuvan kaikentyyppisiltä CD-, DVD- ja BD-levyiltä.

  BurnAware Free toimii Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ja Windows XP -käyttöjärjestelmissä. Näiden käyttöjärjestelmien sekä 32- että 64-bittisiä versioita tuetaan.

  BurnAwaresta löytyy myös ”Premium” – ja ”Professional” -versioita, jotka eivät ole ilmaisia. ”Ilmainen” versio on kuitenkin täysin kykenevä luoda ISO-kuvia levyiltäsi, mikä on tämän opetusohjelman tarkoitus. Varmista vain, että valitset latauslinkin BurnAware ilmainen heidän verkkosivustonsa alueella.

  Jos olet aiemmin käyttänyt BurnAware Free -ohjelmaa etkä pidä siitä tai se ei toiminut, on olemassa vaihtoehtoisia tapoja tehdä ISO-levy levyltä. Katso joitain muita ohjelmistoehdotuksia tämän sivun alaosasta.

 2. Asenna BurnAware Free suorittamalla tiinanen[version].exe juuri lataamasi tiedosto.

  Asennuksen aikana tai sen jälkeen saatat nähdä yhden tai useamman Valinnainen tarjous tai Asenna lisäohjelmisto näytöt. Hylkää tai poista valinta näistä vaihtoehdoista ja jatka.

 3. Suorita BurnAware Free joko työpöydälle luotavasta pikakuvakkeesta tai automaattisesti asennuksen viimeisen vaiheen kautta.

 4. Valitse Kopioi ISO-tiedostoon alkaen Levykuvat sarake.

  Kopioi kuvaan työkalu ilmestyy olemassa olevan lisäksi BurnAware ilmainen ikkuna, joka on jo auki.

  Olet ehkä nähnyt Tee ISO -kuvake Kopioi ISO-tiedostoon yksi, mutta et halua valita sitä tähän tehtävään. Tee ISO työkalu on tarkoitettu ISO-kuvan luomiseen levyltä, mutta valitsemastasi tiedostokokoelmasta, kuten kiintolevyltä tai muusta lähteestä.

 5. Valitse optinen levyasema, jota aiot käyttää, ikkunan yläosan avattavasta valikosta. Jos sinulla on vain yksi asema, näet vain yhden vaihtoehdon.

  Voit luoda ISO-kuvia vain levyiltä, ​​joita optinen asema tukee. Esimerkiksi, jos sinulla on vain DVD-asema, et voi tehdä ISO-kuvia BD-levyiltä, ​​koska asema ei voi lukea tietoja niistä.

 6. Valitse Selaa.

 7. Siirry kohtaan, johon haluat kirjoittaa ISO-kuvatiedoston, ja anna pian tulevalle tiedostolle nimi Tiedoston nimi tekstilaatikko.

  Optisilla levyillä, erityisesti DVD- ja BD-levyillä, voi olla useita gigatavuja dataa ja ne tuottavat yhtä suuret ISO-arvot. Varmista, että missä tahansa asemassa, johon valitset ISO-kuvan tallentamisen, on tarpeeksi tilaa sen tukemiseksi. Ensisijaisella kiintolevylläsi on todennäköisesti runsaasti vapaata tilaa, joten sopivan sijainnin valitseminen siellä, kuten työpöytä, koska sijainti ISO-kuvan luomiseksi on todennäköisesti hyvä.

  Jos lopullinen suunnitelmasi on saada tiedot levyltä flash-asemaan, jotta voit käynnistää sen, tiedä, että yksinkertaisesti ISO-tiedoston luominen suoraan USB-laitteelle ei toimi odotetulla tavalla. Useimmissa tapauksissa, kuten asennettaessa Windows 10 flash-asemalta, sinun on tehtävä joitain ylimääräisiä vaiheita, jotta tämä toimii. Katso ohjeita kohdasta Kuinka ISO-tiedosto poltetaan USB-asemaan.

 8. Valita Tallentaa.

 9. Aseta vaiheessa 5 valitsemaasi optiseen asemaan CD-, DVD- tai BD-levy, josta haluat luoda ISO-kuvan.

  Riippuen siitä, kuinka AutoRun on määritetty tietokoneesi Windowsissa, juuri asettamasi levy saattaa alkaa (esim. Elokuvan toisto voi alkaa tai saatat saada Windowsin asennusnäytön). Sulje riippumatta siitä, mitä tulee.

 10. Valitse Kopio.

  Saatko Lähdeasemassa ei ole levyä viesti? Jos näin on, valitse vain OK ja yritä sitten muutaman sekunnin kuluttua. Mahdollisuudet ovat, että optisen aseman levyn linkous ei ole valmis, joten Windows ei vain näe sitä vielä. Jos et pysty poistamaan tätä viestiä, varmista, että käytät oikeaa optista asemaa ja että levy on puhdas ja ehjä.

 11. Odota, kun ISO-kuva luodaan levyltäsi. Voit seurata edistymistä pitämällä silmällä Kuvan edistyminen baari tai x x x MB kirjoitettu indikaattori.

 12. ISO-luontiprosessi on valmis, kun näet Kopiointi onnistui viesti sekä aika, jonka BurnAware lopetti levyn kopioinnin.

ISO-tiedosto nimetään ja sijaitsee siellä, missä päätit vaiheessa 7.

Voit nyt sulkea Kopioi kuvaan ikkuna ja myös BurnAware ilmainen ikkuna. Voit myös nyt poistaa käyttämäsi levyn optiselta asemalta.

Luo ISO-kuvia MacOS: ssa ja Linuxissa

ISO: n tekeminen macOS: ssa on mahdollista mukana toimitetuilla työkaluilla.

 1. Avaa Levytyökalu. Voit tehdä tämän kautta Sovellukset > Apuohjelmat > Levytyökalu.

 2. Mene Tiedosto > Uusi kuva > Kuva käyttäjältä [device name].

 3. Nimeä uusi tiedosto ja valitse, mihin se tallennetaan.

  Voit myös muuttaa muoto- ja salausasetuksia.

 4. Valita Tallentaa tehdä kuvatiedosto.

 5. Kun olet valmis, valitse Tehty.

Kun sinulla on CDR-kuva, voit muuntaa sen ISO: ksi tällä päätelaitteella:

hdiutil convert /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Muunna ISO DMG: ksi suorittamalla tämä Macin päätelaitteesta:

hdiutil convert /path/originalimage.iso -format UDRW -o /path/convertedimage.dmg

Vaihda kummassakin tapauksessa / polku / alkuperäinen kuva – CDR – tai ISO – tiedostosi polku ja tiedostonimi sekä / polku / muunnettu kuva luodun ISO- tai DMG-tiedoston polku ja tiedostonimi.

Avaa Linuxissa pääteikkuna ja suorita seuraava korvaamalla / dev / dvd optisen aseman polun kanssa ja / polku / kuva tekemäsi ISO: n polku ja tiedostonimi:

sudo dd if=/dev/dvd of=/path/image.iso

Opi avaamaan pääteikkuna Ubuntussa, jos käytät sitä.

Jos haluat käyttää ohjelmistoa ISO-kuvan luomiseen komentorivityökalujen sijaan, kokeile Roxio Toastia (Mac) tai Braseroa (Linux).

Muut Windowsin ISO-luontityökalut

Vaikka et voi seurata yllä olevaa opetusohjelmaa tarkalleen, käytettävissä on useita muita ilmaisia ​​ISO-luontityökaluja, jos et pidä BurnAware Free -ohjelmasta tai jos se ei toimi sinulle.

Joitakin suosittuja suosikkeja, joita olemme kokeilleet vuosien varrella, ovat InfraRecorder, ISODisk, ImgBurn, ISO Recorder, CDBurnerXP ja Free DVD to ISO Maker.