Skip to content
iOS

iTunes ei tunnista iPhoneasi? Näin korjaat sen

19 de maaliskuu de 2021

iTunes on Applen viihdekeskus, joka tallentaa kaiken musiikkisi, elokuvasi, TV-ohjelmasi ja paljon muuta. Jos haluat nauttia iTunesista kaikissa laitteissasi, Apple antaa sinun synkronoida iTunes tietokoneellasi ja iPhonellasi USB-yhteyden avulla. Vaikka tämä toimii yleensä hyvin, joskus iTunes ei tunnista iPhoneasi, mikä voi olla turhauttavaa ja hämmentävää.

Tässä on katsaus miksi tämä ongelma saattaa ilmetä ja kuinka korjata se ja saada iPhone ja iTunes synkronoitavaksi uudelleen.

Apple Music korvasi iTunesin macOS Catalinalla. Nämä vianmääritysvaiheet koskevat järjestelmiä, joissa on vanhemmat iTunes-versiot, sekä uudempia järjestelmiä, joissa on Apple Music.

Syitä iTunesiin, joka ei tunnista iPhonea

On muutama syy, miksi iTunes ei tunnista iPhonea. Tietokoneessa voi olla fyysinen ongelma, kuten viallinen USB-kaapeli tai USB-portti. Jätteet voivat tukkia iPhone-portin, tai siinä voi olla ohjelmisto-ongelma.

Riippumatta ongelman lähteestä, on olemassa joitain helppoja vianmääritysvaiheita, joilla on suuri mahdollisuus saada iPhone ja iTunes takaisin kommunikointiin.

Kuinka korjata se, kun iTunes ei tunnista iPhoneasi

Monesti iPhone-iTunes-yhteysongelmat johtuvat ongelmista, jotka voit helposti korjata. Kokeile jokaista vianetsintävaihetta nähdäksesi, ratkaiseeko se ongelman. Jos ei, siirry seuraavaan ehdotukseen.

 1. Varmista, että iTunes on asennettu tietokoneeseen. Jos sinulla ei ole iTunesia, ohjelma ei tunnista laitetta. ITunes (tai sen seuraaja Apple Music) on helppo asentaa Mac- tai Windows-tietokoneelle.

 2. Tarkista USB-kaapeli. Viallinen USB-kaapeli voi aiheuttaa iPhonen ja iTunesin välisen yhteyden ongelman. Varmista, että USB-kaapeli on hyvässä kunnossa. Jos se on kulunut tai leikattu, käytä toista USB-kaapelia ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

  Käytä aitoa Applen USB-kaapelia. Muiden yritysten tekemät USB-kaapelit eivät välttämättä aiheuta yhteyttä laitteiden välillä.

 3. Tarkista iPhonen portti. Joskus roskien kertyminen aiheuttaa iPhonen portin epäonnistumisen. Puhdista se varovasti kuivalla, antistaattisella harjalla tai hammasharjalla. Yhdistä sitten uudelleen ja katso, korjaako tämä ongelman.

 4. Tarkista tietokoneen USB-portti. Aloita irrottamalla kaikki USB-laitteet tietokoneesta. Siirrä iPhonen kaapeli toiseen porttiin ja liitä se uudelleen. Jos tämä toimii, se on ongelma kyseisessä portissa, ja sinun on korjattava se.

  Jos käytät kaapeleihin ulkoista USB-laitetta, irrota se ja liitä iPhonen kaapeli suoraan tietokoneeseen. Se voi olla yhteysongelma USB-laitteen ja tietokoneen välillä.

 5. Käynnistä iPhone uudelleen. Pieni ohjelmistovirhe voi aiheuttaa viallisen yhteyden. Käynnistä laite uudelleen ja muodosta yhteys uudelleen.

 6. Käynnistä tietokone uudelleen. Lievä ohjelmistovirhe tai toimintahäiriö voi aiheuttaa iTunesin toimintahäiriön. Sammuta tietokone ja anna sen istua muutaman minuutin ajan, ennen kuin käynnistät sen uudelleen.

 7. Varmista, että iOS-laite on lukittu ja että se on aloitusnäytössä. Liitä laite, vapauta se heti ja varmista, että se on aloitusnäytössä. Liitä sitten iPhone iTunesiin.

  Kun olet avannut iPhonen lukituksen, jätä se lukitsematta muutamaksi minuutiksi ennen yhteyden muodostamista.

 8. Lataa iTunesin uusin versio. Vanha iTunes-versio ei välttämättä tunnista iPhonea. Päivitä iTunes ja yritä sitten liittää iPhone uudelleen.

 9. Päivitä käyttöjärjestelmän ohjelmisto. Päivitä Windows tai macOS ja katso, huoltaako tämä ohjelmistovirheistä tai piilotetuista virheistä, jotka aiheuttivat iPhone-iTunes-yhteysongelman.

 10. Varmista, että napautat Luota tähän tietokoneeseen. Jos liität iPhonen tietokoneeseesi ensimmäistä kertaa, sinun pitäisi nähdä Luota tähän tietokoneeseen hälytys aloitusnäytössä. Kun näet tämän ilmoituksen, avaa laitteen lukitus ja napauta sitä välittömästi, jos haluat määrittää tietokoneen luotettavaksi laitteeksi.

  Napasitko vahingossa Älä luota? Siellä on korjaus. Mene asetukset > Kenraali > Nollaa > Nollaa sijainti ja yksityisyys. Kun olet liittänyt iPhonen, näet ponnahdusikkunan uudelleen.

 11. Tarkista järjestelmäraportti. Tämä pätee vain, jos käytät Macia. Liitä iPhone ja tarkista järjestelmäraportti, joka näyttää aktiiviset laitteet. Jos iPhonesi näkyy, mutta et voi muodostaa yhteyttä, sinulla saattaa olla ohjelmisto-ongelma.

 12. Poista tietoturvaohjelmisto käytöstä tai poista se. Jos käytät Macia ja iPhone on lueteltu järjestelmäraportissa, poista tai poista virustorjuntaohjelmisto ja muut suojausohjelmat yksi kerrallaan. Katso, aiheuttaako jokin ohjelma ongelman.

  Kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmisto voi estää ulkoiset USB-laitteet, kuten kaapelin, joka yhdistää iPhonen tietokoneeseen. Tämä auttaa suojaamaan tietokonetietoja, jos tuntematon USB kytketään laitteeseen.

 13. Asenna Apple Mobile Device USB -ohjain uudelleen. Tämä koskee vain Windows-tietokoneita. Tämä ohjain kertoo tietokoneelle, mitä tehdä Apple-laitteille. Kun se ei toimi oikein, se ei lue laitetta oikein. Asenna ohjain uudelleen ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 14. Poista iTunes ja asenna se uudelleen. ITunesin sisällä oleva vika voidaan joskus ratkaista poistamalla ohjelmisto ja asentamalla se uudelleen.

  Et menetä musiikkia ja muuta sisältöä poistamalla iTunesin. Jos kuitenkin olet huolissasi, luo iTunes-varmuuskopio ennen kuin siirryt eteenpäin.

 15. Ota yhteyttä Applen tukeen. Apple iTunes -tukisivusto tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten haettavan tietopohjan ja kyvyn esittää yhteisölle kysymys. Voit myös asettaa ajanvarauksen Apple Apple Storen Genius-palkkiin.