Skip to content

Jaa puhelinverkkoyhteyspalvelu langattomalla lähiverkolla

20 de maaliskuu de 2021

Laajakaistaisen Internet-palvelun jakaminen langattomien verkkojen kautta ei ole kovin vaikeaa nykyisten reitittimien ja muiden kotiverkkolaitteiden kanssa. Mutta entä ne ihmiset, jotka ovat edelleen jumissa puhelinverkkoyhteydessä – voivatko he myös jakaa?

Onko se mahdollista?

Kyllä, puhelinverkkoyhteys on varmasti mahdollista jakaa langattoman kotiverkon tai muun langattoman lähiverkon (WLAN) kautta.

Langattomat lähiverkot tukevat helposti kaistanleveyttä, joka tarvitaan puhelinverkkoyhteyden jakamiseen. Puhelinverkkoyhteys toimii kuitenkin niin pienillä nopeuksilla, että Internet-yhteydet toimivat hitaasti WLAN-verkoissa, varsinkin kun yritetään käyttää sitä useilla tietokoneilla samanaikaisesti. Kokeile mitä tahansa seuraavista tavoista, jotta kaikki toimisi niin hyvin kuin odotettavissa on.

Langallinen reititin, jossa on langaton tukiasema

Tämä vaihtoehto vaatii kolme laitteistoa asiakastietokoneiden langattomien verkkokorttien lisäksi: langallinen laajakaistareititin, ulkoinen modeemi ja langaton tukiasema. Liitä ulkoinen modeemi tähän reitittimeen Internet-yhteyden saamiseksi ja liitä sitten langaton tukiasema reitittimeen langatonta käyttöä varten. Kaikki laajakaistareitittimet eivät tue ulkoisia modeemeja; etsi niitä, joissa on RS-232-sarjaportit.

Ad Hoc -tila Windows ICS: llä

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla Windowsin Internet-yhteyden jakamista (ICS) tai vastaavaa ohjelmistoa, joka perustuu yhteen tietokoneeseen, joka isännöi Net-yhteyttä. Tämä vaihtoehto vaatii vähintään, että isäntäkoneessa on modeemi (joko sisäinen tai ulkoinen) ja että kaikki langattomat verkkokortit on määritettävä ad-hoc (vertaisverkko) -tilaan. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten, jos sinulla on vain muutama kodin tietokone lähellä toisiaan.

Ne, jotka haluavat ensimmäisen vaihtoehdon, omistavat yleensä jo langallisen laajakaistareitittimen, joka tukee ulkoisia modeemeja. Koska toinen vaihtoehto ei vaadi langallista reititintä eikä ulkoista modeemia, se on yleensä halvempaa ja helpompaa asentaa niille, jotka rakentavat uusia kotiverkkoja alusta alkaen.

WiFlyer

Voit myös harkita sellaisen WiFlyer-tuotteen ostamista, joka on suunniteltu toimimaan puhelinverkkoreitittimenä. Tämä vaihtoehto on yksinkertaisin asentaa täällä käsitellyistä, mutta kallein laitteiden kustannusten kannalta.

Muut erikoistuneet langattomat reitittimet

Jos mikään yllä olevista vaihtoehdoista ei ole mahdollista, sinun on löydettävä langaton reititin, jossa on RS-232 (sarja) -portti, jotta puhelinlinja voidaan jakaa ulkoisen modeemin yli. Nykypäivän valtavirran malleissa ei ole tällaista sarjaporttia. Tuotteet, jotka ovat yleensä lopetettuja malleja tai korkealaatuisempia reitittimiä, jotka on suunniteltu käyttämään puhelinverkkoyhteyttä vikasietovaihtoehtona. Jotkut asuinreitittimet, jotka tarjoavat sarjaportteja ulkoisille modeemeille, ovat:

  • ZoomAir Internet Gateway IG-4165
  • SMC-barrikadi 7004AWB
  • Apple Airport -tukiaseman varhaiset mallit