Skip to content

Järjestä elämäsi käyttämällä erillisiä Google-kalentereita

20 de maaliskuu de 2021

Arviolta 1,2 miljardia ihmistä – eli 20 prosenttia sähköpostia käyttävistä markkinoista – käytti Gmailia ainakin osassa sähköpostityötä Googlen vuoden 2017 tilastojen mukaan. Kertoimet ovat, että jos sinun on jaettava kalenteritietoja jonkun kanssa, Gmail tarjoaa vähiten vastustusta, kun otetaan huomioon, kuinka monta ihmistä on jo upotettu Mountain View’n ohjelmistoekosysteemiin.

Kalentereiden lisääminen

Kun luot ensimmäisen kerran Gmail-tilisi, sait kalenterin automaattisesti. Voit myös luoda lisää kalentereita tietojen jakamiseksi, erikoistapahtumien suunnittelemiseksi tai pienryhmätoiminnan koordinoimiseksi.

 1. Kirjaudu sisään Google-tiliisi ja siirry sitten Google-kalenterin sivustoon.

 2. Klikkaus Lisätä (plusmerkin kuvake) heti Omat kalenterit lista. Klikkaus Uusi kalenteri ponnahdusvalikosta.

 3. Kirjoita haluamasi nimi uudelle kalenterillesi (esimerkiksi ”Matkat”, ”Työ” tai ”Tenniskerho”) Nimi laatikko. Voit vaihtoehtoisesti ilmoittaa tarkemmin Kuvaus ruutu, mitkä tapahtumat lisätään tähän kalenteriin, sekä oletusarvo Aikavyöhyke kalenteriin.

 4. Klikkaus Luo kalenteri. Selainikkunan alaosassa näet pienen vahvistusviestin ja linkin Määritä kalenterin lisäasetukset.

Uusien kalentereiden määrittäminen

Hienosäädä kalenteria säätämällä sen asetuksia. Jos et saanut mahdollisuutta määrittää sitä heti luomisen jälkeen, avaa kalenterin asetusvalikko viemällä hiiri kalenterin nimen päälle vasemmalla puolella Omat kalenterit napsauttamalla sitten kolmen pisteen kuvaketta. Tämä kuvake paljastaa poistuvan valikon, jonka avulla voit:

 • Näytä vain tämä – kaikkien muiden ikkunoiden kalentereiden poistaminen käytöstä
 • Piilota luettelosta – estää vain tämä kalenteri katseluikkunasta
 • Asetukset ja jakaminen – säätää kalenterin lisäasetuksia

Kolmen pisteen kuvakkeen avulla voit valita värin myös kalenterille. Tämä väri säätelee pääikkunan kohteiden sävyä.

Kun napsautat Asetukset ja jakaminen Vaihtoehto, siirryt Google-kalenterin asetusnäyttöihin keskittymällä jo tähän kalenteriin. Vaihtoehdot ryhmitellään yhdeksään luokkaan, joista jokainen on napsautettavissa ruudun vasemmalla puolella olevassa avattavassa luettelossa.

Jokainen luokka käsittelee tietyntyyppisiä asetuksia:

 • Kalenterin asetukset – toistaa perusasetustiedot, joita käytit kalenterin alun perin luomisen yhteydessä.
 • Hyväksy kutsut automaattisesti – tarjoaa avattavan valikon, jossa on kolme asetusta, jotka säätävät, mitä tapahtuu, kun kalenteriin esitetään kutsu kokoukseen tai toimintaan. Voit joko hyväksyä automaattisesti, jos ristiriitoja ei ole, hyväksyä kaikki kutsut automaattisesti tai ohittaa kutsut kokonaan. Jos hyväksyt automaattisesti, mutta tapaaminen on jo ristiriidassa, sinut kutsutaan hyväksymään tai hylkäämään kutsu manuaalisesti.
 • Käyttöoikeudet – määrittää kalenterin näkyvyyden Internetissä. Jos napsautat Aseta yleisön saataville, kuka tahansa (myös Google-haku!) voi lukea kalenteria. Sinulla on mahdollisuus määrittää, ovatko kaikki tapahtuman yksityiskohdat vai vain vapaa / varattu tieto maailman saatavilla, samoin kuin Hanki jaettava linkki mahdollisuus hankkia kalenterin Internet-osoite muille jaettavaksi tai julkaista verkossa.
 • Jaa tiettyjen ihmisten kanssa – luetellaan kaikki käyttäjät, joilla on erityiset oikeudet käyttää kalenteria. Lisää ihmisiä, joilla on jo Google-tili. Voit valita jokaiselle käyttäjälle, näkyykö kyseinen henkilö vain vapaa / varattu-tiedot vai kaikki yksityiskohdat. Voit myös myöntää käyttäjille muokkausoikeuksia tapahtumien muuttamiseen tai poistamiseen sekä hallita tapahtumien jakamisasetuksia.
 • Tapahtuma-ilmoitukset ja koko päivän tapahtumailmoitukset kehottaa Google-kalenteria lähettämään sinulle muistutuksen ennen tapahtumaa. Nämä kortit asettavat oletusmuistutussäännöt. Määritä useampi kuin yksi muistutus, jos tarvitset lisätuotteita.
 • Yleiset ilmoitukset – asettaa hienosäädetyt hälytykset, kun tiettyjä muutoksia kalenteriin tehdään. Valitse ilmoitustyyppi jokaiselle oletushälytykselle tai jätä ne asetukseksi Ei mitään estää ilmoitukset.
 • Integroi kalenteri – muiden palvelujen kanssa. Näet runsaasti vaihtoehtoja, mukaan lukien kalenterin julkinen osoite ja sen iCal-linkki.
 • Poista kalenteri – joko napsauttamalla Lopeta tilaus (jättää kalenteri olemassa olevaksi mutta poistamalla pääsyn siihen) tai Poistaa (poistaa se kokonaan, poistamalla pääsy myös ihmisille, joiden kanssa se jaettiin).

Muita vaihtoehtoja uusien kalentereiden lisäämiseksi

Kun lisäät uuden kalenterin kalenterin lisäksi Uusi kalenteri kohde, jonka näet vaihtoehtoja myös muun tyyppisten kalentereiden lisäämiseksi.

Jos valitsit uuden tyhjän kalenterin lisäämisen sijaan Selaa kiinnostavia kalentereita, näet luettelon kuratoiduista kalentereista, jotka sisältävät julkisia ja uskonnollisia vapaapäiviä, urheilutapahtumia ja kuun vaiheita.

Poiminta Lähettäjä URL avaa ikkunan, jossa voit liittää minkä tahansa kalenterin iCal-osoitteen tilataksesi sen.

Valitse Tuonti ladata paikallinen tiedosto (iCal- tai Microsoft Outlookin CSV-muodossa).