Skip to content
iOS

Jos AirPlay-kuvake puuttuu, tee se saadaksesi sen takaisin

19 de maaliskuu de 2021

Applen AirPlay-tekniikan avulla musiikin, podcastien ja videoiden suoratoisto on helppoa laitteesta toiseen, mikä tekee kodistasi tai toimistostasi langattoman viihdejärjestelmän. AirPlayn käyttö on yleensä yksinkertainen asia muutamalla napautuksella iPhonessa tai muutamalla napsautuksella Macilla. Mutta mitä teet, kun löydät AirPlay-kuvakkeen puuttuvan?

Tämän artikkelin ohjeet koskevat iPhonea ja iPod touchia, joissa on iOS 10 tai uudempi. Ne koskevat myös Mac-tietokoneita, joissa on macOS 10.15 Catalina tai uudempi.

Puuttuvan AirPlay-kuvakkeen korjaaminen iPhonessa ja iPod Touchissa

AirPlay on sisäänrakennettu iOS: ään (käyttöjärjestelmä, joka toimii iPhonessa ja iPod touchissa). Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa mitään käyttääksesi sitä, eikä sitä voida poistaa. Se voidaan kuitenkin kytkeä päälle ja pois päältä.

AirPlay-ohjaimiin pääsee kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on Ohjauskeskuksesta, jonka avulla voit käyttää AirPlay-peilausvaihtoehtoja ja valita äänilähdöt AirPlaylle musiikin ohjaimista. AirPlay-sovellusta voidaan käyttää myös sitä tukevissa sovelluksissa. Näissä sovelluksissa AirPlay-kuvake tulee näkyviin, kun se on käytettävissä (se on kolmio, joka työntyy suorakulmion tai kolmen samankeskisen renkaan pohjaan, riippuen iOS-versiostasi).

Mutta jos AirPlay-kuvake puuttuu Ohjauskeskuksesta tai sovelluksista, jotka sitä yleensä tarjoavat, sinulla voi olla ongelma. Noudata näitä ohjeita ratkaistaksesi puuttuvan AirPlay-kuvakkeen:

 1. Ota Wi-Fi käyttöön. AirPlay toimii vain Wi-Fi-verkossa, ei matkapuhelinverkoissa, joten sinun on oltava yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jotta voit käyttää sitä.

 2. Käytä AirPlay-yhteensopivia laitteita. Kaikki multimedialaitteet eivät ole yhteensopivia AirPlayn kanssa. Sinun on varmistettava, että yrität muodostaa yhteyden laitteisiin, jotka tukevat AirPlayta.

 3. Varmista, että iPhone ja AirPlay-laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa. IPhone tai iPod touch voi olla yhteydessä AirPlay-laitteeseen vain, jos kaikki laitteet on kytketty samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos iPhone on yhdessä verkossa, mutta AirPlay-laite toisessa, AirPlay ei toimi.

 4. Käynnistä laitteet uudelleen. Ei koskaan satuta käynnistää iPhonea, iPod touchia, Macia tai Apple TV: tä uudelleen, jos AirPlay puuttuu. Hyvä uudelleenkäynnistys poistaa usein ärsyttävät häiriöt.

 5. Päivitä iOS: n uusimpaan versioon. Jos olet kokeillut kaikkia aikaisempia vinkkejä, ei koskaan satuta varmistaa, että käytät iOS: n uusinta versiota.

 6. Varmista, että AirPlay on käytössä Apple TV: ssä. Jos yrität käyttää Apple TV: tä AirPlayn kanssa, mutta puhelimesta tai tietokoneesta puuttuu AirPlay-kuvake, varmista, että AirPlay on käytössä Apple TV: ssä. Voit tehdä sen Apple TV: ssä siirtymällä kohtaanasetukset > AirPlay ja varmista, että se on päällä.

 7. AirPlay Mirroring toimii vain Apple TV: n ja Macien kanssa. Jos mietit, miksi AirPlay-peilaus ei ole käytettävissä, vaikka AirPlay on, varmista, että yrität muodostaa yhteyden Apple TV: hen tai Maciin. Nämä ovat ainoat laitteet, jotka tukevat AirPlay-peilaus.

 8. Wi-Fi-häiriöihin tai reitittimeen liittyvät ongelmat. Joissakin harvoissa tapauksissa on mahdollista, että iOS-laitteesi ei ole yhteydessä AirPlay-laitteeseen Wi-Fi-verkon häiriöiden vuoksi. Tämä voi johtua muista laitteista tai Wi-Fi-reitittimen määritysongelmista. Kokeile tällaisissa tapauksissa ensin käynnistää reitittimen kaltaiset laitteet uudelleen. Jos tämä ei auta, poista muut Wi-Fi-laitteet verkosta yksi kerrallaan häiriöiden vähentämiseksi tai tutustu reitittimen tekniseen tukeen (uskokaa tai älkää, myös muut kuin Wi-Fi-laitteet, kuten mikroaaltouunit, voivat aiheuttaa häiriöitä, joten sinun on ehkä tarkistettava myös ne.)

Jos käytät Windows-tietokonetta ja AirPlay näyttää puuttuvan, ongelma – ja sen ratkaisu – voi olla hyvin erilainen.

Puuttuvan AirPlay-kuvakkeen korjaaminen Macissa

AirPlay on myös rakennettu uusimpiin macOS-versioihin, jonka avulla voit AirPlay-sisältöä kaikenlaisista sovelluksista ja jopa peilata Macin näyttöä muille laitteille. Jos AirPlay-kuvake puuttuu Macistasi, yritä saada se takaisin kokeilemalla näitä vaiheita:

 1. Kokeile tämän artikkelin iPhone-osion vaiheita 1–3 ja 8.

 2. Päivitä Mac-tietokoneellasi käynnissä oleva macOS-versio. Aivan kuten iPhonella, vanhan ohjelmiston käyttäminen voi aiheuttaa AirPlay-kuvakkeen katoamisen. Päivitys voi korjata sen.

 3. Tarkista Macin palomuuriasetukset. Maciin sisäänrakennettu palomuuriohjelmisto suojaa sitä hyökkäyksiltä estämällä tuntemattomia yrityksiä muodostaa yhteys tietokoneeseesi. Se voi joskus estää myös hyödyllisiä asioita, kuten AirPlay. Yritä muuttaa palomuuriasetuksiasi asetukset > Turvallisuus ja yksityisyys > Palomuuri > Palomuuriasetukset. Valitse valintaruutu Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen vastaanottaa automaattisesti saapuvia yhteyksiä.

 4. Ota AirPlay-peilaus käyttöön valikkoriviltä. Tee AirPlay-kuvakkeen löytäminen helpommaksi lisäämällä se valikkoriville näytön oikeassa yläkulmassa. Voit tehdä tämän siirtymällä osoitteeseen asetukset > Näytöt > valintaruutu vieressä Näytä peilausvaihtoehdot valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä. Kun tämä on valittu, aina kun AirPlay-laitteita on yhdistettävä, AirPlay-kuvake ilmestyy valikkoriville. Napsauta sitä ja valitse haluamasi laite.

Puuttuvan AirPlay-kuvakkeen korjaaminen iTunesissa ja Apple Musicissa

AirPlay on saatavana myös Apple Musicissa ja iTunesissa. Tämän avulla voit suoratoistaa ääntä ja videota musiikkikirjastostasi AirPlay-yhteensopiviin laitteisiin. Jos et näe siellä AirPlay-kuvaketta, kokeile vaiheita 1-4 viimeisestä osasta. Voit myös kokeilla vaihetta 8.

Jos ne eivät toimi, päivitä Apple Musicin tai iTunesin uusimpaan versioon ja varmista, että käytät uusinta macOS-versiota. Kuten iOS-laitteissa, varmista, että sinulla on iTunesin uusin versio, jos sinulla on ongelmia.