Skip to content

Jos estät jonkun Twitterissä, tietävätkö he?

19 de maaliskuu de 2021

Olitpa edessään häirinnän, robottien roskapostin tai vain muiden Twitterin käyttäjien epämiellyttävän vuorovaikutuksen kanssa, tilien estäminen voi lopettaa sen. Mutta jos estät jonkun Twitterissä, tietävätkö he, että estit hänet?

Kuinka estäminen toimii Twitterissä

Voit estää kaikki käyttäjät Twitterissä. Siirry heidän profiiliinsa (verkossa tai virallisessa mobiilisovelluksessa), valitse kolme pystysuoraa pistettä seuraa / seuraa-painikkeen vieressä ja valitse sitten Estä @ käyttäjänimi.

Käyttäjän estäminen estää häntä seuraamasta sinua kyseiseltä tililtä. Jos he yrittävät seurata sinua, Twitter näyttää viestin: ”Sinua on estetty seuraamasta tätä tiliä käyttäjän pyynnöstä.”

Ilmoittaako Twitter sinulle, kun joku estää sinut?

Twitter ei lähetä sinulle ilmoitusta, jos joku estää sinut. Ainoa tapa, jolla voit kertoa, että sinut on estetty, on käydä toisen käyttäjän profiilissa ja nähdä Twitter-estoviesti.

Jos epäilet jonkun estäneen sinut, sinun on tutkittava ja vahvistettava se. Jos et edes tiedä, että tietty käyttäjä puuttuu aikajanaltasi, et ehkä edes tiedä, että sinut on estetty.

Lisäksi estämäsi käyttäjän twiitit poistetaan aikajanaltasi, jos seurasit niitä aiemmin. Twitter poistaa myös estämäsi käyttäjän automaattisesti seuraajaluettelostasi. Vastaavasti twiittisi eivät enää näy estetyn käyttäjän aikajanalla, jos he ovat aiemmin seuranneet sinua.

Estettyjen käyttäjien seuranta

Jos estät paljon käyttäjiä, Twitterissä on joitain lisäasetuksia, joita voit hyödyntää kaiken seuraamiseksi. Voit viedä estettyjen käyttäjien luettelon, jakaa luettelon muiden kanssa, tuoda jonkun toisen estettyjen käyttäjien luettelon ja hallita tuotujen estettyjen käyttäjien luetteloa erikseen täydellisestä luettelostasi.

Pääset tähän valitsemalla profiilikuvasi > Asetukset ja yksityisyys > Estetyt tilit, ja sinun pitäisi nähdä luettelo estetyistä käyttäjistä. Valitse Edistyneet asetukset, valitse sitten joko vienti luettelo tai tuo luettelo.

Onko mahdollista estää jotakin tietämästä, että olet estänyt heidät?

Ei ole mitään tapaa estää käyttäjää saamasta selvää, että olet estänyt hänet. Jos estät jonkun ja hän käy profiilissasi tai yrittää seurata sinua uudelleen, hän saa viestin, jossa kerrotaan, että hänet on estetty. Voit kuitenkin tehdä Twitter-tilistäsi yksityisen. Näin voit hallita, kuka seuraa sinua, ja voit välttää ihmisten estämisen ensinnäkin.

Twitter-mykistys: ystävällisempi vaihtoehto estolle

Jos haluat todella lopettaa viestinnän sinun ja tietyn käyttäjän välillä, estäminen on yleensä paras tapa saavuttaa se. Jos et yksinkertaisesti halua, että tietty käyttäjä häiritsee sinua, mutta et halua lopettaa suhdetta pysyvästi, voit yksinkertaisesti mykistää hänet.

Mykistäminen on juuri sitä miltä se kuulostaa. Tämän kätevän ominaisuuden avulla voit olennaisesti (tai kenties pysyvästi) suodattaa kaiken melun, jonka toinen käyttäjä aiheuttaa pääsyötteessäsi tai @vastauksissa, ilman, että sinun on tosiasiallisesti seurattava tai estettävä niitä.

Voit tehdä tämän valitsemalla vain kolme pystysuoraa pistettä käyttäjän profiilissa ja valitse sitten Mykistä @ käyttäjänimi.

Mykistetty käyttäjä voi silti seurata sinua, nähdä twiittejäsi ja jopa @vastata sinulle, mutta et näe heidän twiittejään syötteessäsi (jos seuraat heitä) tai mitään heidän @ -mainintojaan ilmoituksissasi. Mutta mykistys ei vaikuta suoraan viestintään. Jos mykistetty tili lähettää sinulle viestin, se näkyy silti suorissa viesteissäsi.

Jos uskot, että estetty käyttäjä voi olla myös roskapostittaja, voit ilmoittaa tilistä Twitterille.