Skip to content

Jos olet kadottanut Bluetooth-laitteen, älä epätoivo

19 de maaliskuu de 2021

Onko olemassa sellaista asiaa kuin Bluetooth-laitteen etsin? Kun määrität Bluetooth-laitteen, pariliität sen yleensä toiseen laitteeseen. Esimerkiksi, kun yhdistät kuulokkeet puhelimeen tai puhelimen auton äänijärjestelmään. Tämä pariliitosmekanismi on ratkaisevan tärkeä menetetyn Bluetooth-laitteen löytämisessä.

Nämä ohjeet toimivat puhelimissa ja tableteissa, joissa on iOS tai Android.

Kadonneen Bluetooth-laitteen löytäminen

Niin kauan kuin kuulokkeilla, nappikuulokkeilla tai muulla Bluetooth-yhteensopivalla laitteella on jonkin verran akkua ja se on kytketty päälle, kun kadotit sen, kertoimet ovat hyvät, että löydät sen älypuhelimella ja Bluetooth-skannaussovelluksella. Useat näistä sovelluksista ovat saatavilla sekä iOS- että Android-pohjaisiin puhelimiin ja tabletteihin.

  1. Varmista, että Bluetooth on aktiivinen puhelimessa. Puhelimesi ei voi hakea kadonneen Bluetooth-laitteen signaalia, jos puhelimen Bluetooth-radio on pois päältä.

    Avaa Android-laitteessa Pika-asetukset. Jos Bluetooth-kuvake on harmaa, käynnistä se napauttamalla sitä. (Voit joutua pyyhkäisemällä vasemmalle löytääksesi Bluetoothin.) Bluetooth on myös helppo ottaa käyttöön iPhonen asetuksissa.

  2. Lataa Bluetooth-skannerisovellus, kuten LightBlue iPhonelle tai Androidille. Nämä sovellukset tunnistavat ja luetteloivat kaikki lähellä olevat Bluetooth-laitteet.

  3. Avaa Bluetooth-skannerisovellus ja aloita skannaus. Etsi puuttuva Bluetooth-kohde löydettyjen laitteiden luettelosta ja huomioi sen signaalin voimakkuus. (Varmista, että otat sijaintipalvelut käyttöön.) Jos se ei tule näkyviin, siirry ympäri sijaintia, johon luulet saattaneen jättää, kunnes se näkyy luettelossa.

  4. Kun kohde näkyy luettelossa, yritä löytää se. Jos signaalin voimakkuus laskee (esimerkiksi siirtyy välillä -200 dBm – -10 dBm), olet siirtynyt pois laitteesta. Jos signaalin voimakkuus paranee (esimerkiksi siirtyy -10 dBm: stä -1 dBm: iin), lämpenet. Jatka tämän Hot or Cold -pelin pelaamista, kunnes löydät puhelimen.

  5. Toista musiikkia. Jos kadotit Bluetooth-kuulokkeet tai muun äänilaitteen, lähetä sille kovaa musiikkia puhelimen musiikkisovelluksella. Mahdollisuudet ovat, että voit säätää puhelimen Bluetooth-kuulokkeiden äänenvoimakkuutta, joten pyöritä äänenvoimakkuutta ja kuuntele kuulokkeista tulevaa musiikkia.