Skip to content

Jotkut Safarin parhaista ominaisuuksista ovat piilossa

19 de maaliskuu de 2021

Safari tarjoaa lukuisia erikoisominaisuuksia, jotka on suunniteltu web-kehittäjille, jotka kaikki on koottu Kehitä-valikkoon, joka ei oletusarvoisesti näy valikkopalkissa. Kehitä-valikko sisältää vaihtoehtoja käyttäjäagentin vaihtamiseksi, Web-tarkastajan ja virhekonsolin näyttämiseksi, JavaScriptin poistamiseksi käytöstä ja Safarin välimuistien poistamiseksi käytöstä. Vaikka et olisikaan kehittäjä, saatat löytää joitain näistä ominaisuuksista hyödyllisiä.

Kehitä-valikon käyttö on tarpeeksi helppoa, ja jokainen valikon kohta liittyy parhaillaan ladattavaan ja etupuolella olevaan Safari-sivuun tai -välilehteen ja sitten kaikkiin myöhemmin ladattuihin verkkosivuihin. Poikkeuksena on komento, kuten Tyhjät välimuistit, jolla on maailmanlaajuinen vaikutus Safariin.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Safarin versioita 8-12, vaikka suuri osa niistä näkyy myös Kehitä-valikon aiemmissa versioissa.

Näytä Kehitä-valikko Safarissa

Ennen kuin voit käyttää Kehitä-valikkoa, sinun on ensin tehtävä piilotettu valikko näkyväksi. Tämä on helppo tehtävä, paljon helpompaa kuin paljastaa Debug-valikko, joka ennen Safari 4: tä sisälsi kaikki Kehitä-valikossa olevat komennot. Älä kuitenkaan usko, että vanhempi Debug-valikko ei ole enää merkityksellinen; se on edelleen olemassa ja sisältää monia hyödyllisiä työkaluja.

 1. Tuoda markkinoille Safari alkaen Telakka tai Mac-sovelluskansioon.

 2. Avaa Safarin asetukset napsauttamalla Safari valikkorivillä ja valitsemalla Asetukset avattavasta valikosta.

 3. Klikkaa Pitkälle kehittynyt välilehti asetusten näytössä.

 4. Aseta valintamerkki viereen Näytä valikkorivin Kehitä-valikko.

Jos haluat joskus poistaa kehittäjävalikon käytöstä, poista valintamerkki Safari > Asetukset > Pitkälle kehittynyt -näyttö.

Kehitä-valikon käyttäminen

Kehitä-valikko ilmestyy Safarin valikkoriville Kirjanmerkit- ja Ikkuna-valikkokohtien väliin. Kehitä-valikko on erityisen kätevä verkkokehittäjille, mutta myös tavalliset käyttäjät voivat pitää sitä hyödyllisenä.

Joitakin todennäköisesti hyödyllisiä Kehitä-valikkokohteita ovat:

 • Avaa sivu kanssa: Voit avata nykyisen verkkosivun missä tahansa selaimessa, jonka olet asentanut Maciin. Jos vierailet koskaan verkkosivustolla, joka ei toimi oikein Safarin kanssa, käytä tätä komentoa siirtyäksesi nopeasti samalle verkkosivulle toisessa selaimessa.
 • Käyttäjä agentti: Käyttäjäagentti on tekstijono, jonka selain lähettää verkkosivua isännöivälle verkkopalvelimelle. Jos olet koskaan käynyt verkkosivulla, joka julisti, että Safaria ei tueta, sivusto tiesi näin käyttämääsi selainta. Useimmissa tapauksissa ei-tuettu on hölynpölyä, ja tämän valikkokohdan avulla voit muuttaa käyttäjäagentin jäljittelemään toista selainta. Saatat olla hämmästynyt siitä, kuinka monta kertaa verkkosivu, joka ei toimi yhtäkkiä, vain muuttamalla käyttäjäagenttia.
 • Tyhjät välimuistit: Safari pitää välimuistin äskettäin käytetyistä sivustoista. Tälle välimuistille tallennetut tiedot sisältävät kaikki sivun elementit, joiden avulla verkkosivusto voidaan tehdä nopeasti, kun palaat sivulle. Joskus välimuisti voi olla vanha tai vioittunut, jolloin verkkosivu näytetään väärin. Välimuistin tyhjentäminen voi korjata nämä ongelmat ja jopa auttaa nopeuttamaan Safaria.

Kehitä valikkokohteita

Suurin osa jäljellä olevista valikkokohdista on todennäköisesti hyödyllisempi verkkokehittäjille, mutta jos olet kiinnostunut verkkosivustojen rakentamisesta, seuraavat kohteet saattavat kiinnostaa:

 • Näytä Web Inspector: Tämä avaa Web Inspectorin nykyisen sivun alaosassa. Web-tarkastajan avulla voit tutkia sivun luomiseen liittyviä elementtejä.
 • Näytä sivulähde: Tämä näyttää nykyisen sivun HTML-koodin.
 • Näytä sivuresurssit: Tämä avaa Resurssitarkastajan sivupalkin Web-tarkastuksessa. Se tarjoaa helpon tavan nähdä, mitä kuvia, komentosarjoja, tyylitaulukoita ja muita elementtejä käytetään nykyisellä sivulla.
 • Aloita aikajanan tallennus: Jos haluat nähdä, kuinka verkkosivusto latautuu ja toimii, kokeile Aloita aikajanan tallennus vaihtoehto. Tämä luo kaavion, joka näyttää verkkotoiminnan ja kunkin sivuston elementin lataamisen ja käytön. Se tekee mielenkiintoisesta näytöstä, mutta älä unohda sammuttaa ominaisuutta valitsemalla Lopeta aikajanan tallennus. Muussa tapauksessa käytät Macin resursseja tuottamattomiin tehtäviin – ellet ole web-kehittäjä.
 • Siirry responsiiviseen suunnittelutilaan: Toinen työkalu web-kehittäjille on sisäänrakennettu simulaattori, jonka avulla voit esikatsella, miten verkkosivusi näyttää eri näytön tarkkuuksilla tai eri laitteilla, kuten iPad tai iPhone. Lataa vain haluamasi sivu ja valitse Siirry responsiiviseen suunnittelutilaan esikatsella sivua. Voit kokeilla sivun hahmonnusta eri laitteilla tai valita käytettävän näytön tarkkuuden. Kun olet valmis, palaa Kehitä-valikkoon ja valitse Poistu responsiivisesta suunnittelutilasta.
 • Kokeelliset ominaisuudet: Jos tunnet rohkeutta, voit kokeilla joitain ominaisuuksia, jotka saattavat löytää tiensä Safari-selaimen tuleviin versioihin.

Kun Kehitä-valikko on näkyvissä, kokeile eri valikkokohteita jonkin aikaa. Tulet todennäköisesti muutamaan suosikkiin, joita käytät usein.