Skip to content

Kahden valokuvan yhdistäminen yhdelle sivulle Photoshop Elements -sovelluksessa

20 de heinäkuu de 2021

Jos olet uusi Photoshop Elementsin käyttäjä, olet todennäköisesti vasta alkamassa nähdä, kuinka monipuolinen ja tehokas ohjelma on, ja kuinka monta tekniikkaa on käytettävissä hienojen ja luovien temppujen toteuttamiseen. Yksi tällainen saavutus on kahden valokuvan yhdistäminen yhdelle sivulle, mikä on kätevää, jos haluat näyttää kuvan ennen ja jälkeen -version tai vastaavan rinnakkaisen vertailun. Voit suorittaa tämän tehtävän ja jopa lisätä hieman tekstiä myös kuviin. Tämä opetusohjelma käyttää Photoshop Elements -versiota 14, mutta vaiheet koskevat myös uudempia versioita.

Avaa Kuvat ja Luo uusi asiakirja

Uuden tyhjän asiakirjan luominen Adobe Elementissä

Jatka seuraamalla hiiren kakkospainikkeella alla olevia linkkejä tallentaaksesi harjoitustiedostot tietokoneellesi. Avaa ne Photoshop Elements -sovelluksessa Toimittaja (asiantuntija tai vakiona muokkaustila): • painteddesert1.jpg
• painteddesert2.jpg Kahden kuvan pitäisi näkyä kuvan alaosassa Toimittaja ikkuna Valokuvalaatikko.

Luo sitten uusi, tyhjä asiakirja, johon yhdistät valokuvat. Mene Tiedosto > Uusi > Tyhjä tiedosto, valitse Pikselit arvoksi, kirjoita 1024 x 768ja napsauta sitten OK. Uusi tyhjä asiakirja näkyy työtilassa ja Valokuvalaatikko.

Kopioi ja liitä kaksi valokuvaa uudelle sivulle

kaksi kuvaa kankaalle ja näkyy Photoshop Elementsin Tasot-paneelissa

Kopioi ja liitä kaksi kuvaa tähän uuteen tiedostoon seuraavasti:

 1. Klikkaa maalattu aavikko1.jpg että Valokuvalaatikko jotta siitä tulisi aktiivinen asiakirja.
 2. Siirry valikossa kohtaan Valitse > Kaikkisitten Muokata > Kopio.
 3. Klikkaa Nimetön-1 uusi asiakirja Valokuvalaatikko jotta se olisi aktiivinen.
 4. Mene Muokata > Liitä.

Tasot-paletissa näet, että maalattu desert1-valokuva on lisätty uutena kerroksena. Napsauta nyt maalattudesert2.jpg että Valokuvalaatikkoja Valitse kaikki > Kopio > Liitä uuteen asiakirjaan, aivan kuten teitkin ensimmäisen valokuvan yhteydessä. Äskettäin liittämäsi kuva peittää ensimmäisen valokuvan, mutta molemmat valokuvat ovat edelleen erillisissä kerroksissa, jotka näet, jos katsot Kerrokset paletti (katso kuvakaappaus). Voit myös vetää kuvia valokuvaan Valokuvalaatikko.

Muuta ensimmäisen kuvan kokoa

Yläkuva skaalattu suhteessa toiseen kuvaan

Seuraavaksi sinun tulee muuttaa jokaisen kerroksen kokoa ja sijoittaa se sopimaan sivulle:

 1. Valitse Liikkua työkalu. Se on työkalupalkin ensimmäinen työkalu. vuonna Vaihtoehdot varmista Automaattinen kerros ja Näytä rajoittava ruutu ovat molemmat tarkastettuja. Kerros 2 on aktiivinen, mikä tarkoittaa, että maalatun desert2-kuvan ympärillä pitäisi näkyä katkoviiva, jossa on pienet neliöt kahvat sivuilla ja kulmissa.
 2. Siirrä kohdistin vasemman alakulman kahvaan ja näet sen muuttuvan diagonaaliseksi, kaksinkertaiseksi nuoleksi.
 3. Pidä Siirtää -näppäintä ja napsauta sitten sitä kulmakahva. Pienennä valokuvaa sivulla vetämällä sitä ylös ja oikealle.
 4. Koko kuvaa, kunnes se näyttää olevan noin puolet sivun leveydestä, vapauta sitten hiiren painike ja Siirtää avain. Klikkaa vihreä valintamerkki hyväksyä muutos.
 5. Kaksoisnapsauta sidontalaatikko soveltaa muunnosta.

Pitämällä Siirtää avain rajoittaa kuvan suhteita alkuperäiseen. Ilman Siirtää -näppäintä painettuna, vääristät valokuvaa.

Muuta toisen kuvan kokoa

kuvakaappaus, joka näyttää alemman valokuvan, on skaalattu vastaamaan Photoshop-elementtien yläkuvan kokoa

Toisen kuvan koon muuttaminen:

 1. Napsauta kuvaa taustalla; siinä näkyy rajoittava laatikko. Napsauta oikeaa alakulmaa ja vedä tämän kuvan koon muuttamiseksi juuri tekemäsi kuvan kohdalle. Muista pitää kiinni Siirtää näppäin alas, kuten teit aiemmin.
 2. Kaksoisnapsauta rajoitusruudun sisällä muunnoksen toteuttamiseksi.

Siirrä ensimmäinen kuva

kuvakaappaus, jossa näkyy haalistunut kuva siirretty kankaan vasemmalle reunalle Photoshop-elementeissä

Kanssa siirtotyökalu edelleen valittuna, siirrä haalistunut autiomaa alaspäin ja sivun vasempaan reunaan.

Työnnä ensimmäistä kuvaa

haalistuneen kuvan kuvakaappaus siirtyi 20 pikseliä oikealle

Nyt voit hienosäätää valokuvien sijoittelua:

 1. Pidä Siirtää näppäintä alaspäin ja paina oikea nuoli -näppäintä kahdesti siirtääksesi kuvan pois vasemmasta reunasta.
 2. Napsauta toista autiomaata ja käytä siirtotyökalu sijoittaa se sivun vastakkaiselle puolelle.

Photoshop Elements yrittää auttaa sinua paikannuksessa napsauttamalla valokuvat paikoilleen, kun olet lähellä asiakirjan reunaa tai muuta kohdetta. Tässä tapauksessa napsautus on hyödyllinen; joskus se on kuitenkin ärsyttävää, joten haluat ehkä tietää, kuinka napsautus poistetaan käytöstä. Nuolinäppäimet toimivat työntönä, kun Liikkua työkalu on aktiivinen. Jokainen nuolinäppäimen painallus siirtää kerrosta yhden pikselin siihen suuntaan. Kun pidät Siirtää näppäintä alaspäin, työntämisen lisäys kasvaa 10 pikseliin.

Lisää teksti sivulle

kuvakaappaus kuvan yläpuolelle lisätystä tekstistä ja tekstimuodon valikko näkyy photoshop-elementeissä

Sinun tarvitsee vain lisätä tekstiä:

 1. Valitse Tyyppi työkalu työkaluryhmään. Se näyttää a T.
 2. Aseta Asetukset-palkki kuten yllä olevassa kuvassa näkyy. Väri ei ole tärkeä; käytä mitä tahansa väriä.
 3. Siirrä kohdistin asiakirjan yläosaan ja napsauta kahden kuvan välisen aukon yläpuolella olevaa tilaa.
 4. Kirjoita sanat Maalattu aavikko ja napsauta sitten valintamerkki että Asetukset-palkki hyväksyä teksti.

Lisää lisää tekstiä ja tallenna

kuvakaappaus Ennen ja jälkeen -tekstilohkoista sijoitetaan kuvien alle elementteinä

Vaihda lopuksi takaisin Teksti työkalu sanojen lisäämiseksi Ennen ja Jälkeen valokuvien alla, kuten yllä olevassa kuvassa. Jos haluat sijoittaa tekstin uudelleen ennen hyväksymistä, siirrä kohdistinta hieman poispäin tekstistä. Kohdistin muuttuu a: ksi Liikkua työkalun kohdistinta ja voit siirtää tekstiä painamalla hiiren painiketta. Olet valmis, mutta älä unohda mennä Tiedosto > Tallentaa ja tallenna asiakirjasi. Jos haluat pitää tasosi ja tekstisi muokattavissa, käytä Photoshop PSD -muotoa. Muussa tapauksessa voit tallentaa JPEG-muodossa.

Rajaa kuva

kuvakaappaus ennen ja jälkeen -kuvasta photoshop-elementeissä

Jos kangas on liian suuri, valitse Rajaa työkalu ja vedä se kankaan yli. Poista ei-toivotut alueet siirtämällä kahvoja. Napsauta sitten vihreät valintamerkit tai paina Tulla sisään tai Palata hyväksyä muutokset.