Skip to content

Kaikki asiat, joita voit seurata puettavilla laitteilla

13 de heinäkuu de 2021

Jos olet kuntoseurannan markkinoilla, etsit todennäköisesti laitetta, joka voi mitata kuntoon liittyviä tilastoja, kuten toteutetut vaiheet ja kulutetut kalorit. Vaikka nämä ovat todellakin hyödyllisiä mittareita, jotta voit seurata kun etsit kuntoa tekniikan avulla, et ehkä ymmärrä, kuinka monta muuta puettavaa laitetta voidaan mitata. Jotkut asiat, joita älykellot ja aktiivisuuden seurantalaitteet voivat mitata, ovat melko epätavallisia – kuten hedelmällisyys ja auringonvalo – kun taas toiset ovat loputtoman hyödyllisiä.

Kuntoseurannat

Kun kyse on suurimmasta osasta käytettävästä tekniikasta, on kaksi pääluokkaa: kuntoseurannat (tunnetaan myös nimellä aktiivisuuden seuranta ja yleisimmin tunnistettu Fitbit-tuotemerkkiin) ja älykellot. Kaikki puettavat vaatteet eivät kuulu yhteen näistä kahdesta laatikosta, mutta tässä keskitymme näihin kahteen luokkaan. Aloitetaan katsomalla kaikki asiat, joita voit seurata ranteella tai kiinnitetyllä kuntolaitteella. Huomaa, että tämä luettelo ei välttämättä sisällä kaikkia rakeisia tilastoja, jotka löydät erikoistuneemmista urheiluvaatteista, kuten uimakohtaisista tai vakavien urheilijoiden käyttämistä.

Askeleet

Tämä on luultavasti tuttu sinulle, koska melkein mikä tahansa toiminnan seurantalaite sisältää vaiheiden seurannan. Aktiivisuuden seurannat, älykellot ja monet älypuhelimet sisältävät kiihtyvyysmittareita, jotka voivat mitata liikkumistasi ja puolestaan ​​tuottaa sinulle tilastoja kuten askeleet päivässä. Tunnet todennäköisesti 10000 askelta päivässä (vastaa vähän alle 5 mailia) vertailuarvon. Melkein kaikki seurantalaitteet, jopa kiinnitettävä Fitbit Zip, voivat auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi tähän tavoitteeseen tai muita itsellesi asettamiasi henkilökohtaisia ​​tavoitteita.

Kuljettu matka

On vain järkevää, että jos puettava laite seuraa toteutettuja vaiheita, se voi näyttää myös kokonaismatkan. Tämä mittari on saatavana myös gadgetin kiihtyvyysmittarilla, ja löydät sen melkein mistä tahansa aktiivisuusrannekkeesta, alle 50 dollarin vaihtoehdosta, kuten Xiaomi Mi Band, Garminin kaltaisten tuotemerkkien erikoistuneisiin urheilukelloihin.

Lattiat nousivat

Korkeusmittaria sisältävät aktiivisuutta seuraavat puettavat laitteet voivat mitata kuinka monta portaita nouset ja muita korkeuteen liittyviä tietoja. Ja jos asut mäkisessä kaupungissa, saatat olla yllättynyt nähdessäsi, kuinka nopeasti nuo lennot lisääntyvät päivän aikana!

Poltetut kalorit

Harjoittelun aikana poltettujen kaloreiden välilehtien pitäminen voi olla varsin hyödyllistä, varsinkin jos haluat laihtua. Onneksi tämä mittari on jälleen yksi ”lähtötason” kuntotilaa kuntoseuraajille, joten sinun pitäisi löytää se käytännössä jokaisesta vaihtoehdosta, joka pääsee vertailu-ostoslistallesi.

Aktiiviset minuutit

Suurin osa toiminnan seuranta-alueista tai -leikkeistä kerää myös tietoja aktiivisista minuuteistasi päivässä, ja voit tarkastella tätä tilastoa laitteen kumppanisovelluksessa. Esimerkiksi Fitbit-seurantalaitteiden avulla voit tarkastella tiettyjen harjoitusten minuutteja (kunkin päivämäärät on lueteltu). Tämän tuotemerkin laitteet seuraavat myös tunneittaista aktiivisuustilastoa ja paikallaanoloaikaa, ja ne sisältävät muistutuksia nousta ylös ja liikkua, kun olet ollut istumaton pitkään.

Erityiset harjoitukset tai aktiviteetit

Valvomalla kiihtyvyysmittareilla mitattujen kolmen akselin kuvioita kuntoseurantalaitteet voivat tunnistaa harjoittamasi toiminnan tyypin. Esimerkiksi Fitbit-laitteilla, jotka tukevat yrityksen SmartTrack-ominaisuutta, harjoittelu tunnistetaan automaattisesti yhdeksi seuraavista (tarvittaessa): kävely, juoksu, pyöräily ulkona, elliptinen muotoilu ja uinti (vaikka vain tietyt laitteet ovat vedenpitäviä). Lisäksi Garmin vivoactive -laitteen kaltaiset laitteet voivat jopa tunnistaa vähemmän yleisimmät toiminnot, kuten golf.

Uniaika ja unen laatu

Kaikki eivät halua käyttää aktiivisuusmittaria sänkyyn, mutta monissa näistä puettavista on sisäänrakennettu unen seurantatekniikka. Laitteet, kuten Jawbone UP3, Basis Peak ja Withings Activité, tarkkailevat liikkeitäsi antureiden avulla, ja nämä tiedot muunnetaan tietoiksi unihäiriöistäsi tiettynä ajanjaksona. Esimerkiksi, jos heräsit usein keskellä yötä, puettava laite seuraisi jaksoja, jolloin istut tai sekoitat, ja seuraat näitä aikakehyksiä hereillä olevina jaksoina, joita ei lasketa kokonaisnukkumisaikaan. Tätä tapaa seurata unta kutsutaan aktigrafiaksi, ja vaikka se ei ole tarkin tapa mitata Zs: täsi (aivoaaltojen mittaus on vähemmän kätevää, mutta tarkempaa), se voi antaa sinulle jonkinlaisen käsityksen tottumuksistasi.

Syke

Varsinkin jos olet juoksija, saatat olla kiinnostunut pitämään välilehtiä sykkeestäsi – sekä lyöntiä minuutissa että nopeutesi kuntoilun puolivälissä. Kaikki toimintaseurannat eivät sisällä tätä toimintoa, mutta useat käyttävät sitä Samsung Gear Fit -sovelluksesta Garmin vivosmart HR: ään. Huomaa, että kuntosarjojen sisäänrakennettujen sykemittareiden ei uskota olevan yleisesti yhtä tarkkoja kuin rintahihnan sykemittarit, joten jos tarvitset mahdollisimman tarkan mittauksen, kannattaa harkita tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Kuntopisteet

Fitbit tarjoaa Charge 2 -laitteellaan ominaisuuden, jolla mitataan kuntotasosi verrattuna muihin saman ikäisiin tai sukupuolisiin ihmisiin. Tämä ”sydänkuntotulos” mittaa sydän- ja verisuonikuntosi VO2 max -arvosi perusteella (happisi enimmäismäärä, jota kehosi voi käyttää, kun treenaat suurimmalla voimakkuudella), ja se löytyy sydämen syke-osiosta. Fitbit-sovellus. Voit kuulua yhteen useista luokista, köyhistä erinomaisiin.

Harjoitusreitit ja tahti

Jotkut puettavat – yleensä kehittyneemmät ja kalliimmat – sisältävät sisäänrakennetun GPS: n juoksujen, kävelylenkkien, lenkkeilyjen ja muun tyyppisten harjoitusten kartoittamiseen. Sisäänrakennettu GPS on myös kätevä näyttämään vauhti, jaetun matkan reaaliajassa, mikä tarkoittaa, että se on erityisen hyödyllinen urheilijoille, jotka harjoittavat kilpailua.

Älykellot

Toisin kuin kuntoseurannat, älykellot keskittyvät älypuhelintyyppisten hälytysten tuomiseen suoraan ranteeseesi, joten voit tarkastella tietoja, kuten saapuvia tekstejä, puheluita, sähköposteja ja tulevia kalenteritapahtumia yhdellä silmäyksellä. Tämä ei tarkoita, että he eivät voi seurata myös toimintatietoja. Seuraavassa kerrotaan joitain mittareista, jotka ovat seurattavissa älykellon kautta. Kuten näette, jos olet kiinnostunut vain toiminnan perustavanlaatuisemmista mittareista, älykello voisi hyvin vetää kaksinkertaisen tullin ja poistaa tarpeen ostaa erillinen laite, kuten Fitbit.

  • Askeleet: Useimmissa älykelloissa on kiihtyvyysanturi perustoimintatietojen, kuten toteutettujen vaiheiden, seuraamiseen.
  • Kuljettu matka: Sama toteutettujen vaiheiden kanssa; useimmat älykellot seuraavat matkasi matkaa, koska tämä on suhteellisen vakio toimintamittari, joka ei vaadi erikoistuneempaa anturia.
  • Poltetut kalorit: Kaikki Apple Watch -mallit seuraavat poltetut kalorit, ja käyttäjät voivat tarkastella näitä tietoja Terveys-sovelluksen kautta. Useimpien älykellojen tulisi pystyä seuraamaan tätä tilastoa ja näyttämään se, jos sinulla on oikea sovellus, koska poltettujen kaloreiden seuranta vaatii vain kulumista kiihtyvyysmittarilla.
  • Syke: Saatavana laitteissa, kuten Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2, Huawei Watch, Motorola Moto 360 Sport.
  • GPS-sijainti: Saatavana laitteilla, kuten Samsung Gear S3, Apple Watch Series 2, Motorola Moto 360 Sport ja lukemattomilla juoksukelloilla Garminin kaltaisilta tuotemerkeiltä.

Erikoistuneet puettavat

Vaikka kaksi edellistä osaa ovat mielenkiintoisimpia, jos ostat monikäyttöistä pukeutuvaa, jos sinulla on rahaa säästää tai olet vain utelias siitä, mitä muuta pukeutuva voi seurata, tämä osa on sinulle. Nämä oudommat, erikoistuneemmat laitteet ylittävät tavanomaiset toimintamittarit terveyden ja hyvinvoinnin eri näkökohtien käsittelemiseksi.

Diabetesriski

Eräänä päivänä ei liian kaukaisessa tulevaisuudessa voimme nähdä kaupallisesti saatavia puettavia esineitä, jotka mittaavat käyttäjän glukoosipitoisuutta. Voit kuitenkin jo ostaa parin lämpötilaa tarkkailevia sukkia SirenCare-tuotemerkiltä. Näiden puettavien on tarkoitus estää diabeettiset jalkahaavat seuraamalla jalkojen lämpötilaa.

Hedelmällisyys

Ne, jotka haluavat tulla raskaaksi, löytävät erikoistuneita kuluvia osia, joita markkinoidaan heitä kohtaan. Yksi esimerkki on Ava, rannekoru, joka seuraa hedelmällisyyttä mittaamalla esimerkiksi ihon lämpötilaa, hengitysnopeutta ja lämpöhäviötä.

Altistuminen auringolle

Niille meistä, jotka ovat ikuisesti kauheita muistaa levittää aurinkovoidetta tai levittää sitä uudelleen, on olemassa melko paljon UV-sensoreita, jotka auttavat pitämään sinut suojattuna. Esimerkiksi kesäkuun rannekorun tarkoituksena on estää ennenaikainen ikääntyminen mittaamalla altistuminen haitallisille säteille sen lisäksi, että näytetään nykyinen UV-indeksi reaaliajassa.

Bottom Line

Vaikka useimmat meistä ajattelevat askel- ja kalorienseurannasta Fitbits- ja Jawbone-laitteita, kun ajattelemme puettavia, tosiasia on, että aktiivisuuden seurantalaitteet ja älykellot ylittävät paljon nämä perustilastot. Haluatko saada kunnon tai seurata tiettyä hyvinvointiin liittyvää ongelmaa, on todennäköistä, että sinulle on laite.