Skip to content

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää aloittaaksesi videoblogin

20 de maaliskuu de 2021

Videoblogi tai vlog on kokoelma videoita – omia tai suosikkejasi -, jotka on julkaistu verkkosivustolla. Ilmaisen videoblogin luominen on helppoa, ja se on hieno tapa tavoittaa yleisö ja esitellä työsi.

Videokameran, muokkausohjelmiston ja nopean internetyhteyden avulla voit luoda menestyvän videoblogin. On kuitenkin kourallinen asioita ajateltava ennen kuin sitoudut täysin.

Etsi tarkoitus

Kaikkien vlogien tärkein osa on sisältö. Olet varmasti törmännyt videoblogiin, josta tuli nopeasti yksi suosikeistasi huolimatta siitä, että siinä oli heikkolaatuisia videoita tai huonoja leikkuuteroja. Ensisijainen syy, jonka vuoksi palaat jatkuvasti, on, että sisältö on kultaista.

Etsi syy tai teema blogiisi. Videoblogeilla voi olla monia erilaisia ​​sovelluksia, ja niitä voidaan luoda useista henkilökohtaisista ja ammatillisista syistä, joten voit valita minkä tahansa – täällä ei ole sääntöjä.

Tärkeä asia, joka on pidettävä mielessä, kun valitset, mistä vlogistasi tulee, on se, oletko sinä siitä tarpeeksi intohimoinen mennäksesi videoon näyttämään sitä. Tai ainakin, vaikka et ole todella intohimoinen aiheesta, varmista, että sinulla on tarpeeksi kiinnostusta puhua siitä monta kertaa, koska hyvän blogin ytimessä on tuoretta sisältöä.

Valitse isäntä

Videoblogisi isäntä on yksinkertaisesti verkkosivusto, joka säilyttää videotiedostosi ja tarjoaa ihmisille tavan löytää blogisi sisältö. On monia ilmaisia ​​verkkopalveluja, jotka tekevät tämän.

Suosittelemme yleensä YouTube tai Vimeo videoiden isännöimiseksi. Voit sitten käyttää videosivuston kanavasivua vlogina tai luoda erillisen blogin – kuten WordPressin tai Bloggerin kanssa – upottamaan videosi ja lisäämällä tekstisisältöä.

Sivuston valitseminen blogivideoiden isännöimiseksi on tärkeää, koska alustalla itsessään on usein hienoja jakamisominaisuuksia ja se on jo todella suosittu. Ajatelkaapa kaikkia YouTuben videobloggaajia, jotka on erittäin helppo löytää suositeltujen videoiden ja nopean haun avulla.

Nimeä Vlogisi

Videoblogisi sisältö on paljon tärkeämpi kuin nimi, mutta tarttuva, mutta helposti muistettava otsikko voi houkutella enemmän katsojia ja pitää heidät palaamassa. Älä ajattele nimen hukkua, mutta viettää aikaa poimimaan sinulle sopivaa.

Esimerkiksi, jos vlogisi koskee matkustamista, on parasta nimetä se esimerkiksi WeblogMatkailu, GoTravel, TravelWithMe, minä matkustanjne. Jos valitset jotain täysin merkityksetöntä, kuten minä rakastan koiria, kuka tahansa, joka etsii videoita matkustamisesta ja joka vain näkee verkkosivustosi nimen, hyppää todennäköisesti sen yli etsiessään parhaan matkavlogin.

Jos tarvitset inspiraatiota, käytä bloginimen generaattoria, kuten Cool Name Ideas tai Domain Wheel.

Valmista osa sisällöstä

Jos sinulla on onni tuottaa paljon kiinnostusta yleisöltäsi heti portilta, on sinulle hyvä! Et kuitenkaan voi pysähtyä siihen. On houkuttelevaa vain antaa näkymien tulla sisään ja lopettaa enemmän sisältöä, mutta sinun on lisättävä uutta sisältöä säännöllisesti tai katsojat menettävät kiinnostuksensa ja lopettavat sisäänkirjautumisen.

Toinen ajattelutapa, joka saattaa saada sinut mukaan ajatukseen, että voit pitää uutta sisältöä hetken aikaa, on, jos olet kirjoittanut muutamia todella suosittuja vlogiviestejä. Jälleen, vaikka onkin hienoa saada kaikki nämä näyttökerrat heti, jos lopetat uusien videoiden tekemisen, jopa uudet kävijät näkevät, että et päivitä blogiasi usein, ja on paljon vähemmän todennäköistä tilata kanavaasi, seurata päivityksiäsi, pitää välilehtiä sosiaalisen median tileilläsi jne.

Ennen kuin aloitat videoblogiisi lähettämisen, varmista, että sinulla on tarpeeksi sisältöä, jotta sitä voidaan jatkaa hetken aikaa. Luo viikon tai kuukauden arvoinen sisältö mahdollisimman nopeasti ja julkaise se vakaalla aikataululla. Haluat tarpeeksi sisältöä näyttämään vierailijoille, että olet tosissasi blogissasi.

Lähetä videosi

Kun olet valinnut aiheen, valinnut isännöintisivuston, määrittänyt blogillesi nimen ja tehnyt sisältöä, on aika ladata videot tosiasiallisesti blogiympäristöön. Voit parantaa videoidesi näkyvyyttä lisäämällä hyviä otsikoita, tunnisteita ja kuvauksia – mitä blogi- tai isännöintisivustosi tukee.

Jos et käsittele omia videoitasi tai haluat sekoittaa muiden ihmisten videoita omaan sisältösi, videokuraatio on helpoin tapa koota upea videoblogi. Sinun tarvitsee vain löytää muiden ihmisten tuottamat videot, jotka kiinnostavat yleisöäsi, ja julkaista ne vlogissasi.

Mainosta Vlogiasi

Suurin osa ihmisistä, ainakin aluksi, ei vain laskeudu satunnaisesti blogiisi. Saadaksesi yleisöä vlogillesi, sinun on ilmoitettava maailmalle, että se on olemassa!

Voit mainostaa blogiasi muilla verkkosivustoilla, jos tunnet omistajan tai he vastaavat ystävällisesti ehdotukseesi lähettää linkki blogiisi. He saattavat jopa pyytää sinua tekemään saman, jotta molemmilla on käänteisiä linkkejä toistensa sivustoille.

Hakukoneoptimointi on toinen suosittu ja tehokas tapa kerätä yleisöä. Kun blogiviestisi on suunniteltu hyvin blogiisi liittyvien suosittujen hakujen perusteella, helpotat blogisi näyttämistä Googlen kaltaisille hakukoneille.

Toinen itsemainontatekniikka on lähettää sähköpostia kaikille kontakteillesi – älä vain roskapostia heille liian monilla viesteillä. Voit myös lähettää jotain sosiaalisen median profiileihisi ystävien tai yleisön nähtäväksi.

Ansaitse rahaa Vlogistasi

Sisältöstä ja videoblogin isännöintikohteesta riippuen saatat pystyä ansaitsemaan rahaa videoistasi. Maailman parhaat vloggaajat voivat tehdä tappamisen videoblogistaan, ja sinä pystyt täysin tekemään samoin vastaavilla työkaluilla.

Rahan ansaitseminen blogistasi ei luultavasti pitäisi olla ensimmäinen tavoitteesi blogia tehdessäsi, koska sinun tulisi keskittyä ensisijaisesti sisältöön, mutta pidä sitä mukavana sivuprojektina, kun sinulla on hyvä seuraaja.

Päivitä pysymään merkityksellisenä

Blogisi ei pysy tuoreena sinänsä – sinä omistaa lähettää uutta sisältöä uusien kävijöiden keräämiseksi. Jatka uuden sisällön tekemistä ja julkaise videoita niin usein kuin mahdollista ja ole tietoinen siitä, ettet seuraaisi roskapostia liikaa kulutettavia kerralla.

Jos luot videoita rakastetusta aiheesta, ajantasaisen videoblogin pitämisen pitäisi olla ilo eikä työ. Jos et voi tehdä tarpeeksi videoita blogiisi, koska et nauti siitä, voit harkita kohdennuksen siirtämistä.