Skip to content

Kaikki mitä tietää TikTokin käyttämisestä, sosiaalisen median alusta

19 de maaliskuu de 2021

TikTok on suosittu sosiaalinen sovellus ja alusta lyhyiden videoiden tekemiseen ja jakamiseen. Jos olet vasta aloittamassa TikTokin käyttöä, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää uppoutuaksesi tähän hauskaan, älykkääseen, outoon ja riippuvuutta aiheuttavaan sosiaaliseen työkaluun.

TikTokin käyttö

TikTok-videot ovat pitempiä kuin Instagram tai Snapchatin sisältölohkot, mutta se ei ole ainoa ero TikTokin ja muiden suosittujen sosiaalisten sovellusten välillä. Tässä sinun on tiedettävä, miten pääset kiertämään tämän ainutlaatuisen sosiaalisen jakamisen työkalun.

 1. Luo TikTok-tili. Kun olet ladannut TikTok-sovelluksen iOS: lle tai Androidille, voit aloittaa videoiden selaamisen välittömästi. Sisällön lataamiseksi sinun on kuitenkin luotava TikTok-tili.

 2. Tee TikTok-video. Video on helppo luoda suoraan TikTok-sovelluksesta tai ladata videoita puhelimesta käytettäväksi TikTok-videossa. Pidä Ennätys -painiketta tai käytä TikTok-lähtölaskenta-ominaisuutta tallentamisen helpottamiseksi.

  TikTok-videoiden enimmäispituus on 15 sekuntia, mutta voit linkittää useita leikkeitä yhteen 60 sekunnin kokonaistallennuksesta.

 3. Lisää suodattimia ja tehosteita TikTok-videoosi. Lisää hauskoja videosuodattimia ja erikoistehosteita reaaliajassa tai videon nauhoittamisen jälkeen, jotta siitä tulee houkuttelevampi ja viihdyttävämpi.

  Tietyt tehosteet on asetettava ennen videon nauhoittamista.

 4. Lisää musiikkia TikTok-videoihisi. TikTokissa on laaja äänikirjasto, jota voit käyttää videoissasi. Etsi, löydä, esikatsele ja lisää musiikkia ja ääniä videoihisi välittömästi.

 5. Tallenna luonnos TikTok-videostasi. Jos et ole vielä valmis TikTok-videosi kanssa ja haluat työskennellä sen kanssa myöhemmin myöhemmin ennen sen lataamista, luonnoksen tallentaminen on yksinkertainen prosessi.

 6. Mene livenä TikTokista. Samoin kuin Facebook Live ja Instagram Live -ominaisuus, suoratoista video TikTokissa suoratoistaaksesi videosi reaaliajassa seuraajillesi.

 7. Luo TikTok-duetti. Yhdistä joukko ystävän kanssa luodaksesi TikTok-esityksen TikTok Duet -ominaisuudella, vaikka olisit eri paikoissa.

  TikTok Duet -ominaisuus toimii vain 15 sekunnin tai lyhyempien videoiden kanssa, ja Duet-ominaisuuden käyttämiseen tarvitaan julkinen tili.

 8. Vaihda TikTok-profiilikuvasi ja käyttäjänimesi. Jos haluat luoda uuden TikTok-persoonan, on helppo vaihtaa profiilikuvasi ja vaihtaa käyttäjänimesi. Käyttäjätunnuksesi voi olla mikä tahansa haluamasi, ja voit käyttää sitä, vaikka joku muu olisi myös kyseisen nimen.

 9. Poista TikTok-video. Onko sinulla TikTok-katumuksia? Jos päätät, että video ei ole standardiesi mukainen, tai haluat tallentaa sen uudelleen, yksi, monet tai kaikki TikTok-videosi on helppo poistaa.

 10. Tallenna ja lataa TikTok-video. TikTokin sosiaalisen painopisteen vuoksi et tarvitse mitään erityistä kolmannen osapuolen työkalua tallentaaksesi ja ladataksesi suosikki TikTok-videoitasi katsellaksesi milloin tahansa.

 11. Tee TikTok-tilistäsi yksityinen. Kun luot TikTok-tilin, se on oletusarvoisesti julkinen, joten kuka tahansa voi nähdä videosi. Jos haluat, aseta tilisi yksityiseksi, jotta vain hyväksytyt seuraajat näkevät videosi.

 12. Määritä, kuka voi nähdä TikTok-videosi. Vaikka sinulla olisi julkinen tili, haluat ehkä jakaa tietyn videon vain muutamalle ihmiselle. Yksittäisen videon asettaminen on helppoa, jotta vain sinut seuraavat ystävät näkevät sen. Tai tee video näkyväksi vain sinulle.

 13. Tee videostasi vielä parempi kolmannen osapuolen sovelluksella. Jos haluat viedä TikTok-videosi seuraavalle tasolle, kokeile TikTok-videonmuokkaussovellusta, jossa on lisää visuaalisia tehosteita, suodattimia, musiikkia ja paljon muuta.

 14. Käytä kolikoita TikTokissa. Kolikot ovat TikTokin digitaalinen valuutta, jota käytetään yleensä toisen TikTokin käyttäjän tukemiseen. Esimerkiksi, jos TikTok-käyttäjä menee livenä, lähetä panda-hymiö suoratoistolaitteelle ja he saavat puolet arvosta (muunnettuna timanteiksi). Kerätessään tarpeeksi timantteja he voivat muuntaa ne käteiseksi PayPalin kautta.

 15. Pidä teini turvassa TikTokissa. TikTokissa on joukko lapsilukko-ominaisuuksia ja resursseja, jotta TikTok-kokemus olisi mahdollisimman turvallinen teini-ikäisille.

  TikTok-käyttäjien on oltava vähintään 13-vuotiaita.

 16. Poista tai poista TikTok-tili. Jos olet sovelluksen päällä ja haluat poistaa tilisi, lataa ensin videot, jotka haluat tallentaa. Kun poistat tilisi, myös kaikki sisältö poistetaan. Harkitse tilisi poistamista käytöstä, jos tarvitset vain tauon. Lopetetaanko TikTok? Nämä sovellukset ovat parhaat vaihtoehdot.