Skip to content

Kaikkien naisten valoranttiturnaus on askel kohti osallisuutta Esportsissa

19 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • For The Women Summer Showdown esittelee naisten parhaita naispelaajia Valorantti.
  • Videopelikulttuurin misogynia on edelleen levinnyt pelaajien ja alan johtajien keskuudessa.
  • Naispelaajat voivat edelleen ilmoittautua karsintaan, joka järjestetään tänä viikonloppuna.

Kun Eve alkoi pelata Velvollisuuden kutsu kuusi vuotta sitten ja puhui ensimmäisen kerran kuulokkeisiinsa, hänet häiritsi melkein välittömästi. Hän ei tajunnut tekevänsä kohtalokkaan virheen paljastamalla olevansa hän.

”Aluksi olin todella kauhistunut. Ajattelin” vitsailevatko he? ”, Sanoi Eve, joka ei halunnut paljastaa sukunimeään, koska hän haluaa pitää henkilökohtaisen ja pelielämänsä erillään. ”Luulin heidän tekevän hauskaa. Mutta sitten, nähdessään heidän tekevän sen uudestaan ​​ja uudestaan, tajusin:” Voi ei, tämä on todellinen mentaliteetti. Ihmiset ajattelevat tällä tavalla. ””

”Haluamme osoittaa, että kyllä, voimme kilpailla korkealla tasolla keskuudessamme ja kavereiden kanssa.”

Monet nuoret naiset ovat olleet Eevan luona. Pelisisäisen keskustelun tai kuulokkeiden kautta nimettömät miespelaajat häiritsevät tai vähättelevät usein naisia, jotka ovat yleensä vähäisempiä. Taustalla oleva viesti on yleensä sama: tytöt eivät kuulu pelaamiseen.

Valmiina kilpailemaan

Mutta Eeva, nyt 24, ei lopettanut. Häirintä ei ole lakannut, mutta hänen kaltaisetsa sietävät, kilpailukykyiset naispelaajat löytävät ratkaisuja intohimonsa ylläpitämiseen. 5. syyskuuta Eve kilpailee nimellä ”Cute Noob” kaikkien naisten karsinnassa Valorantti turnaus, joka pidetään 12. syyskuuta. Ilmoittautuminen karsintaan on edelleen avoin kiinnostuneille pelaajille.

Karsinta suoratoistetaan 5. syyskuuta klo 6.15 ET Nerd Street Gamerin Twitchin kautta. Turnaus 12. syyskuuta on kuitenkin katsojien saatavilla vain kutsusta.

Turnausta isännöivät Nerd Street Gamers ja Spectacor Gaming, Comcast NBCUniversalin divisioona. Kahdeksan naispuolista joukkuetta Pohjois-Amerikasta kilpailee 10000 dollarin palkinnosta.

”Toivon, että esports eräänä päivänä pääsee siihen pisteeseen, että kaikkien naisten turnausta ei tarvita positiivisuuden tuomiseen yhteisöön”, kertoi Nerd Street Gamersin markkinointijohtaja Paige Funk. ”Toivon, että heitä isännöidään edelleen yhteisöllisyyden ja toveruuden suhteen, mutta toivon, että esportti pääsee pisteeseen, jossa myrkyllisyys eliminoidaan.”

12. syyskuuta turnaus, nimeltään For The Women (FTW) Summer Showdown, on suurin kaikkien naisten esporttitapahtuma. Valorantti, ensimmäisen persoonan ampujapeli, joka julkaistiin tämän vuoden kesäkuussa. Muita suosittuja naispuolisia esporttapahtumia ovat Puolan Intel Challenge Katowice, joka peruutettiin julkistamattomista syistä, DreamHack, joka pidettiin verkossa heinäkuussa, ja GirlGamer Esports Festival, joka isännöi turnausta Dubaissa helmikuussa.

COVID-19: n vuoksi For The Women Summer Showdown järjestetään kokonaan verkossa.

Rakentaminen osallisuuteen

Interpret-tutkimusryhmän mukaan naispuoliset esports-katsojat muodostavat 30 prosenttia kaikista esport-katsojista ympäri maailmaa, ja määrä kasvaa hitaasti. Samassa tutkimuksessa todettiin, että naiset muodostavat 35 prosenttia tietokoneiden ja konsolien esport-pelaajista ja mielenkiintoisesti 66 prosenttia liikkuvista esport-pelaajista. Inkluusio voi olla kysymys esporttiohjelmien rakentamisesta mobiili- ja tablet-laitteille, tutkimuksen mukaan.

Jotkut asiantuntijat väittävät kuitenkin, että tarvitaan täydellistä kulttuurimuutosta, ennen kuin esports ja pelaaminen voivat olla todella osallistavia. Ensinnäkin kaikkien naisten turnausten palkintoraha on tyypillisesti kymmeniä tuhansia dollareita pienempi kuin miesten hallitsemissa turnauksissa.

Misogyny on pahamaineinen rutto paitsi pelaajille, myös videopelialalle. Viimeisimmät työntekijöiden väitteet pelien huippujohtajien häirinnästä ovat herättäneet jonkin verran liikettä, mutta New York Times ilmoitti heinäkuussa, että pelikulttuurin yleinen kulttuuri ei ole parantunut paljoakaan vuoden 2014 GamerGaten jälkeen, jolloin naisille annettiin kuolemanuhka kriittisen rajun toksisuuden vuoksi.

”Tajusin:” Voi ei, tämä on todellinen mentaliteetti. Ihmiset ajattelevat tällä tavalla. ””

Funk väitti, että ystävällisen ilmapiirin luominen naispelaajille on ylhäältä alaspäin välttämätöntä. Hän jakoi tarinan, kun hän oli melko uusi työntekijä Nerd Street Gamersissa, kun hänen tehtävänsä oli valvoa yrityksen Instagram-tiliä.

”Näin jonkun kommentin. Se oli aidalla. Se oli aivan misogynian linjalla. Heilisin ja kysyin itseltäni:” Annammeko vain tämän mennä? ”, Hän sanoi. ”Pyysin pomoni, ja hän sanoi” ota se pois. Emme siedä sitä missään määrin ”. Se loi ennakkotapauksen Nerd Street Gamersille, ja sen oli tultava johtajuudesta. Kaikki, mikä tekee työntekijöistä edes epämukavan, on kadonnut. ”

Eve toivoo, että lauantain karsinnat ja For The Women Summer Showdown innoittavat tyttöjä työntämään negatiivisuuden ohi ja tulemaan pelaajiksi, joiden tarkoitus oli olla.

”Meidän on pidettävä näitä kilpailuja, jotta nuoremmat sukupolvet voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja visualisoida joukko naisia, joilla on korkea pelitila”, Eve sanoi. ”Haluamme osoittaa, että kyllä, voimme kilpailla korkealla tasolla keskuudessamme ja kavereiden kanssa. ”