Skip to content

Kaksinkertaiset Din-radiot selitetty

1 de toukokuu de 2021

”2 DIN -autostereo” on vain suurempi kahdesta muototekijästä, joita melkein jokainen pääyksikkö noudattaa. Jos olet kuullut tarvitsevasi sitä, se johtuu todennäköisesti vain siitä, että autossasi on juuri nyt, ja korvaaminen kuten vastaavalla on helpoin tapa päivittää auton äänijärjestelmä. Kaivamalla hieman syvemmälle, radion kaksi pääkokoa ovat ”single DIN” ja “double DIN”, ja on itse asiassa melko helppo selvittää tarvitsemasi. Jos autossasi on yksi DIN-pääyksikkö, etulevyn tulisi olla noin 180 x 50 mm. Jos sinulla on kaksinkertainen DIN-pääyksikkö, etulevyn leveys on sama, mutta kaksinkertainen. Koska ”2 DIN -autostereo” on puhekieli kaksinkertaiselle DIN-sanalle, autosi pääyksikkö on noin 7 x 4 tuumaa (180 x 100 mm), jos se on kyseisen standardin mukainen. Yksinkertainen vastaus toiseen kysymykseesi on, että et, et koskaan tarve kaksinkertainen DIN-pääyksikkö. Jos autossasi oli kaksinkertainen DIN-pääyksikkö, voit valita, vaihdatko sen yhden tai kahden DIN-radion kanssa. Toisaalta, jos ajoneuvossasi on yksi DIN-pääyksikkö, sinun on yleensä vaihdettava se toiseen yksittäiseen DIN-pääyksikköön. Saat tarkempia tietoja oikean autoradion valitsemisesta tutustumalla pääyksikön ostajan oppaaseen.

Lifewire / Adrian Mangel

Mitä tarkoittaa 2 DIN: n autostereo?

DIN tarkoittaa Deutsches Institut für Normungia, joka on saksalainen standardointijärjestö, joka loi alkuperäisen standardin autopääyksiköille, joita käytämme edelleen. Standardin DIN 75490 mukaan pääyksikön mittojen tulee olla 180 mm pitkä ja 50 mm pitkä, kun sitä katsellaan edestä. Kansainvälinen standardointijärjestö hyväksyi standardin DIN 75490 ISO 7736 -standardiksi, jota käyttävät autovalmistajat ympäri maailmaa. Tähän muotokertoimeen sopivia pääyksiköitä kutsutaan kuitenkin edelleen ”DIN-autoradioksi”, koska Deutsches Institut für Normung keksi alkuperäisen standardin. Vaikka ISO 7736 / DIN 75490 on tärkein standardi autoradiolle ympäri maailmaa, on joitain tärkeitä muunnelmia ja mahdollisia sovitusongelmia. Tärkeintä DIN 75490 -mallia kutsutaan ”kaksinkertaiseksi DIN: ksi”, koska tämän kokoiset autoradiot ovat olennaisilta osiltaan samanlaisia ​​kuin kaksi päällekkäin pinottua DIN-pääyksikköä. Tätä varten ”2 DIN -autostereo” on edelleen 150 mm pitkä, mutta se on 100 mm pitkä vain 50 mm: n sijaan. Tietysti myös syvyys on tärkeä, eikä ISO 7736 tai DIN 75490 määrittele syvyyttä. Itse asiassa kumpikaan näistä standardeista ei edes ehdottaa syvyysaluetta auton pääyksiköiden mukauttamiseksi. Tämä tarkoittaa, että joillakin autoilla, joissa on erityisen matalat pääyksikön astiat, voi olla vaikeuksia tiettyjen pääyksiköiden asentamisessa. Suurin osa nykyaikaisista pääyksiköistä on kooltaan oikein useimmille moderneille autoille, mutta siellä on vielä kourallinen poikkeuksia. Siksi on silti hyvä tutustua sopivuusoppaaseen ennen ostoksen tekemistä. Vaikka yksinkertaisesti tarkastellaan, onko pääyksikkö yksi vai kaksinkertainen, vai onko jokin muu harvinaisempi muotokerroin yleensä tarpeeksi hyvä, sopivuusoppaan kuuleminen vie kaikki arvaukset yhtälöstä kokonaan.

Single DIN tai Double DIN Radio

Jotta voit selvittää, tarvitsetko ”2 DIN -autostereota”, sinun on mitattava nykyisen pääyksikön etulevy. Jos se on noin 7 tuumaa pitkä ja 2 tuumaa pitkä, se on yksi DIN-pääyksikkö, ja sinun on korvattava se toisella yksittäisellä DIN-yksiköllä. Jos radion mitat ovat noin 7 tuumaa pitkä ja 4 tuumaa pitkä, se on kaksinkertainen DIN. Siinä tapauksessa voit asentaa toisen kaksinkertaisen din-radion tai voit käyttää yksittäistä din-yksikköä asennussarjan kanssa. Välissä on myös 1,5 DIN-koko, mutta sitä käytetään harvoin. Nämä pääyksiköt, kuten nimestä käy ilmi, ovat noin 3 tuumaa korkeita.

2 DIN-autostereon vaihtaminen

Yhden DIN-pään yksiköt voidaan korvata vain muilla yksittäisillä DIN-yksiköillä, mutta sinulla on enemmän vaihtoehtoja, jos autossasi on kaksinkertainen DIN-stereo. Jos pääyksikkösi on noin 4 tuumaa pitkä, se tarkoittaa, että se on kaksinkertainen DIN, ja voit korvata sen toisella DIN-pääyksiköllä, jos haluat. Voit kuitenkin myös korvata sen yhdellä DIN-yksiköllä, jos saat oikean kannattimen. Jos päätät mennä niin, voit jopa pystyä asentamaan kannattimeen lisäosan, kuten graafisen taajuuskorjaimen. Joissakin pääyksikön kiinnikkeissä ja asennussarjoissa on myös sisäänrakennettu tasku, johon mahtuu CD-levyjä, puhelinta tai MP3-soitinta tai muita pieniä esineitä.

Onko 2 DIN parempi kuin 1 DIN?

Jos olet huolissasi 2 DIN-pääyksikön korvaamisesta 1 DIN -autostereolla laadun vuoksi, voit lopettaa huolestumisen. Kaksinkertaiset DIN-pään yksiköt eivät välttämättä ole parempia kuin yhden DIN-pään yksiköt. Vaikka komponenteille (kuten sisäänrakennetuille vahvistimille) on enemmän sisäistä tilaa, parhaimmilla pääyksiköillä on esivahvistimen lähdöt, jotta oma autovahvistin voi suorittaa raskaan nostamisen. Kaksinkertaisen DIN-pääyksikön tärkein etu on tyypillisesti näytössä, koska kaksinkertaisen DIN: n mukana tulee niin paljon enemmän näytön kiinteistöjä kuin yhden DIN: n. Suurin osa parhaista kosketusnäyttöyksiköistä sopii kaksois-DIN-muotokertoimeen, mikä tarkoittaa myös sitä, että suurin osa parhaista videopääyksiköistä kuuluu myös tähän luokkaan. On kuitenkin olemassa useita upeita yksittäisiä DIN-pääyksiköitä, joissa on käännettävät kosketusnäytöt, joten yhden muodon valitseminen toisen sijasta tulee henkilökohtaisten mieltymysten mukaiseksi.